Vriend met ASS-trekjes

  • #1

    Goedemorgen allemaal,

    Er moet me eventjes iets van het hart. Ik ben 20 jaar en ik ben sinds twee jaar bevriend met een andere jongen (ook 20 jaar) en ik wil graag jullie reactie op het volgende.

    In de beginperiode van onze vriendschap ging alles vlekkeloos, we spraken af en deden allerlei leuke dingen zonder ons ergens druk over te hoeven maken. Echter, naar mate de tijd verstreek en de band tussen ons steeds hechter begon te worden, kwamen er ook steeds meer problemen. Ik kreeg steeds meer te maken met woedeuitbarstingen en het contact begon steeds stroever te lopen.

    Nu denk ik niet dat deze vriend van me ASS heeft, maar dat hij wel enkele elementen hiervan bezit, wat soms voor wat uitdagingen zorgt. Ik herken (wat zo in me opkomt) de volgende dingen (ik weet niet of ze allemaal ASS-gerelateerd zijn):
    1. Plannen is een uitdaging voor hem - hij wil graag niet te ver vooruit plannen en geeft aan dat hij ervan houdt om last-minute iets te plannen. Echter wanneer ik dit dan doe en zeg maar vraag of hij iets op dezelfde dag wil doen, schiet hij toch vrij snel in de stress.
    2. Hij lijkt zich slecht te kunnen inleven in de andere persoon, in dit geval in mij. Soms zegt hij dingen die niet zo lekker overkomen op me, wat me dan pijn doet, maar dit lijkt hem dan weinig te interesseren en hij blijft hier vrij kil onder.
    3. Hij ontkent vaak problemen die zich voordoen, of kan er een hele andere oorzaak in zien, waardoor hij bij het oplossen van het probleem vaak verkeerde tactieken kiest.
    4. Hij kan erg onzeker zijn, terwijl daar weinig reden voor is. Hij wordt namelijk als een knappe jongen beschouwt die een leuke babbel kan hebben en niet dom is.
    5. Zijn stemming kan flink omslaan.
    6. Hij is erg geobsedeerd met zijn voetbalclub PSV en bij verlies kan hij hier bijna een week van van slag zijn, vaak kiest hij ervoor om dan zich te vergrijpen aan alcohol.
    7. De relatie met zijn vriendin loopt ook vaak stroef en er zijn de nodige ruzies.
    8. Hij zegt het vrijwel altijd druk te hebben, terwijl hij totaal niets te doen heeft vaak.

    Ik merk dat ik zelf soms onzeker wordt omdat het lijkt dat de vriendschap hem soms niet interesseert. Ik wil graag wel die bevestiging soms, maar die biedt hij zelden tot nooit.

    Zoals ik zei denk ik niet dat hij ASS heeft, aangezien hij soms toch snelle verbeteringen laat zien. Wel heeft hij moeite met sociaal contact en het onderhouden hiervan, zo ben ik vaak degene die het contact weer moet leggen wat zorgt voor irritaties en onzekerheid aan mijn kant.

    Hij geeft aan zich graag te ontwikkelen en hij wil dat ik hem hiermee help.

    Kan iemand zijn of haar mening geven op dit alles of tips geven hoe ik hem kan helpen of hoe ik hier zelf mee om kan gaan.

    Alvast bedankt. Sorry voor het lange verhaal, maar het zit me hoog. Vragen ter verduidelijking mogen natuurlijk gesteld worden.

    Reageer
    #2

    Ieder mens heeft zo nu en dan wel ASS trekjes.. dat is op zich niet zo vreemd... Zijn gedrag is wel vreemd. Gebruikt hij drugs?

    Reageer
    #3

    In het verleden gebruikte hij wat softdrugs, volgens mij bleef het alleen bij joints. Dit is echter opgehouden voordat ik hem leerde kennen. Zijn zus die wel ASS heeft, gebruikt wel allerlei soorten drugs ook hard drugs. Wat vind je vreemd aan het gedrag? Ik wil graag zoveel mogelijk duidelijkheid en informatie hierover.

    Reageer
    #4

    Hij heeft wat narcistische trekjes...iets in het ASS zou ook kunnen. maar zonder iemand te kennen is dat moeilijk om daar iets over te zeggen.

    Reageer
    #5

    Ik denk soms ook dat het wat narcistische trekjes zijn, maar ik heb vaak het idee dat hij het dus niet bewust doet, maar dat onbewust sommige dingen niet zo lekker over komen. Weet je hoe ik hem kan helpen of hoe ik hier zelf het beste mee om moet gaan?

    Reageer
    #6

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Hij zou zelf hulp moeten zoeken... Jij kunt dart niet doen. En voor jezelf: laat je niet gebruiken..

    Reageer
    #7

    Hij heeft al jaren in de molen gezeten en is daar niet wijzer uitgekomen. Hulp van instanties wil hij daarom niet meer. Nu wil hij mijn hulp toelaten, maar ik vind dit moeilijk. Denk je dat het zin heeft als ik duidelijk ben en aangeef wat er mis gaat en dat stapje voor stapje proberen op te lossen?

    Reageer
    #8

    Je kunt het proberen, maar je zult er een hele kus aan hebben... bewaak heel goed je eigen grenzen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zou je dat nog wat beter kunnen uitleggen of hoe ik het concreet kan aanpakken? Ik wil graag jouw mening.

    Reageer
    #10

    dat is een zeer lastige vraag....ik ken je vriend namelijk niet. Het kan in ieder geval geen kwaad om het te wijzen op dingen die fout gaan wat zijn gedrag betreft, en daarover te praten. En dan eens proberen om achter de beweegredenen te komen...
    Waak ervoor dat je er helemaal door wordt opgeslokt en alleen nog maar met je vriend bezig bent...

    Reageer
    #11

    Ik ben bang dat dit nu al soms het geval is. Ik trek het me allemaal erg aan en soms heb ik moeite om in slaap te komen doordat ik er zo mee bezig ben. Ik vind het gewoon zo zielig en wil graag helpen...?

    Reageer
    #12

    Dan moet je toch even goed gaan nadenken of je dit wel wilt.....met zielig vinden help je niet. En als je er zelf last van gaat krijgen eindig jij dadelijk bij de psycholoog en je vriend doet gewoon zijn ding verder....

    Reageer
    #13

    Is er een andere manier dat ik contact met je kan opnemen Tandor?

    Reageer
    #14

    Dat is helaas niet mogelijk.

    Reageer
    #15

    Oke, jammer. Ik vind het moeilijk allemaal. Ik wil hem graag helpen en wil hem hiermee niet in de steek laten en ik weet dat hij zichzelf ook graag wil veranderen. Het gaat echter allemaal niet zo vlot en soms heeft hij een terugval. Op dit moment heb ik er dus ook wel last van en doordat hij zo weinig bevestiging geeft aan mij, duwt hij me min of meer weg en trek ik het vaak persoonlijk aan. Weet je echt niet hoe ik dit het beste aan kan pakken? Ik zou niet weten wie ik het nog meer kan vragen.

    Reageer
Reageer op: Vriend met ASS-trekjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief