Onwerkelijkheid gevoel

  • #1

    Hoi, mijn naam is Jesse. Ik heb ongeveer 2 maanden geleden last gekregen van een onwerkelijkheid gevoel. Ik moet zeggen er speelde wel veel stress. Ik had opeens een hele druk op m'n hoofd voelde me even niet goed ik ging toen zitten deed m'n ogen dicht en toen ik ze open deed was gewoon alles onwerkelijk. Alles lijkt een soort van waas, en een soort van wazig zien. en alles lijkt vaak nep of vreemd, bijvoorbeeld als ik naar de winkel/buiten gaat ziet alles er soms ook vreemd uit dat ik het niet echt herken of zo. Maar ook weer wel. Het is heel erg vaag. Ook heb ik last van dat ik m'n eigen stem niet zo goed herken. En ik durf eigenlijk ook niet in de spiegel te kijken, ik doe het zelden. Want ik herken mezelf niet echt in de spiegel. Ik had dit soms al eerder maar nooit zo heftig. Ik heb wel een hele lange tijd terug 2-3 jaar geleden een keer drugs geprobeerd. Was niet eens een hele XTC pil. Toen werd ik wakker en toen had ik ongeveer deze klachten.. Maar nu heb ik ook klachten zoals me heel erg licht voelen in mn lichaam en dat had ik toen niet. Gewoon zo'n onecht gevoel. En als ik lang loop dat ik het gevoel heb dat er aan mn benen getrokken wordt. Eerst had ik het constant, maar nu weer minder. Toen werd ik wakker en toen had ik ongeveer deze klachten. Maar ze gingen ook altijd weg. Ik denk dat dat ooit iets bij mij getriggerd heeft. Want ik heb van mezelf al een angststoornis. En ik slikte altijd risperidon en nu nog steeds. Mijn Psychiaters en behandelaars zeggen ieder geval dat het geen psychose is. Ik was daar eigenlijk wel eerst bang voor. Maar herkent iemand dit gevoel? Ik hoop dat het snel weer weg gaat. IK denk misschien zelf dat het door angst komt... En Paniekaanvallen misschien? Ik zou het zelf niet zeker weten. En misschien iemand die ongeveer de zelfde problemen heeft zoals ik? mvg, Jesse

    Reageer
    #2

    Gewoon het gevoel alsof ik in een droom loop. En dat ik m'n stem niet meer herken alsof iemand anders praat heb ik pas sinds een week of zo. En na de XTC kreeg ik eigenlijk de zware paniek aanvallen, en werd nog angstiger. was er al gevoelig voor maar nu heb ik er echt vaak last van. En had die tijd ook wel best een trauma opgelopen. een angststoornis is al bij mij vastgesteld.

    Reageer
    #3

    Je had al een angststoornis en ik denk dat het XTC gebruik dat alleen maar heeft versterkt. Je angststoornis is er dus door verergerd. Je behandelaars weten van het XTC gebruik?

    Reageer
    #4

    Ja dat weten ze. ๐Ÿ™‚ Ik zit hier nu al 2 maanden in wordt er een beetje moe van ๐Ÿ™ Ik mis de werkelijkheid heel erg... En ik denk zeker ook dat 2-3 jaar geleden de xtc het zeker heeft versterkt... Plus de relatie met m'n ex die heel erg zwaar was. Ik heb er vaker last van gehad. Maar kwam er ook altijd weer uit. Maar nu focus ik me er ook te veel op. Bedankt voor het reageren! ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #5

    Het zal best even duren voordat je weer in wat rustiger vaarwater komt.
    Lees het dossier angst en maak gebruik van de oefeningen die daar in staan ...
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #6

    Het is al een beetje aan het verdwijnen.
    M'n vitamine D Waarde was heel erg laag.
    Ik neem nu elke dag 'n pil van de kruidvat en ga veel naar buiten! Voel mezelf echt terugkomen! ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #7

    Hallo, hoe gaat het nu met je? Ik heb me altijd al een beetje dromerig gevoeld maar sinds ik drugs gebruikt heb voel ik me elke dag constant raar. Ik weet niet goed meer wie 'ik' ben en als ik in de spiegel kijk vind ik dat heel gek. Alsof ik niet realiseer dat ik het ben. Ook ben ik soms erg bang dat ik ineens gek word. Gewoon van alles wat ik waarneem dat ik het niet meer aan kan omdat ik steeds zo wazig en onwerkelijk ben. Heb jij of iemand anders tips hoe ik hiermee om moet gaan? Ik ga deze week wel langs bij de huisarts.

     

     

    Reageer
    #8

    Hoi,

    Ik heb precies hetzelfde! Niet continu, maar ik heb "aanvallen". Het is in principe geen negatief gevoel maar wel naar en inderdaad het gevoel van controleverlies. En ik ben bang dat ik eens rare of gevaarlijk dingen ga doen omdat het "toch allemaal niet echt is".

    Ik ben toch wel blij te lezen dat ik niet de enige ben die dit heeft. Ik hoop dat je snel het gevoel van realiteit terug krijgt.

    Liefs

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi,

    Het zou depersonalisatie/derealisatie kunnen zijn. In de link staat depersonalisatie beschreven. Ik ben zelf geen hulpverlener of dergelijks. Maar ken het vanuit ervaring van een vriendin.

    https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/73537-depersonalisatie.html

    Reageer
Reageer op: Onwerkelijkheid gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief