Onwerkelijkheidsgevoel/derealisatie en angst

  • #1

    Hoi allemaal,

    Sinds ik een hele nare bad trip met wiet heb gehad heb ik last van (extreme)angsten, onwerkelijkheids gevoelens alsof ik dit leven allemaal droom en alles nep lijkt een heel naar ongemakkelijk en angstig gevoel. Ook heb ik soms angst/paniekaanvallen maar heb continue een hele nare angstgedachtes/gevoel. Alles lijkt op een of andere manier anders en verstoord en daar wordt ik best bang van net zoals die enorm nare angstige gedachtes.

    Ik wil zo graag dat dit over gaat en dat ik weer lekker kan genieten van me leven, heb er nu al meer dan een half jaar last van. Soms gaat het aardig goed en denk ik dat ik er weer bijna ben maar dan komt er ineens weer zon terugval ik wordt er echt zo gek van!

    Ik vraag me zo vaak af wat is er toch mis met mij??! Ik herken mezelf niet meer terug. Vandaag liep ik ff buiten een wandeling maken en ik dacht dat zal me goed doen maar juist als ik buiten ben lijkt dat derealistie gevoel nog sterker te zijn. Alles voelde gewoon anders dan zou moeten alsof alles niet echt bij je binnenkomt, alles nep is en gewoon constant dat angstige gevoel alsof je geest niet vrij is maar er gaat van alles door je heen.

    Ik ben al een paar keer bij de dokter geweest. Heb oxazepam gekregen om me door deze periode heen te helpen. Maar als ik in zon angst zit (flashback) ben ik ook bang om een oxazepam te nemen omdat ik die angsten die ik dan al heb niet erger wil maken omdat ik ze al bijna niet aankan. Ik ga er gewoon echt aan kapot! Ik weet dat oxazepam je rustiger moet maken maar als ik in die angst zit durf ik dat niet omdat ik bang ben voor nog meer angst dan tot een punt dat ik mezelf iets aan doe.
    Ik heb het wel een paar keer genomen en het hielp wel iets. Maar toch weet ik ondanks dat het helpt nog steeds ben ik bang om er een te nemen als ik enorm angst heb. Kan het verder niet goed uitleggen.

    Ook heb ik citalopram gekregen (AD) wat goed tegen angst en paniek zou moeten helpen. Hier ben ik nog helemaal niet aan begonnen vanwege de mogelijke beginvergering! Vind het best eng om de medicatie te gaan gebruiken. Ik ben ineens na die bad trip overal hypergevoelig voor, ik schrik zowat van alles, vuurwerk, toeterende auto's enz. Ook kan ik geen koffie meer drinken want dat lokt angst en paniek aanvallen uit. Dit terwijl ik hiervoor altijd heel goed tegen koffie kon. Ook alcohol durf ik niet meer te nemen. Met alles dat op mijn hersenen werkt ben ik bang voor geworden want dan merk je ineens dat effect van alcohol wat normaal prettig is maar nu interpreteren mijn hersenen dat als gevaar (van oh pas op dit is een drug en eenmaal ingenomen ben je er aan overgeleved en kun je er niks meer aan doen, wat ik tijdens die bad trip met wiet dus ook had) omdat alcohol ook een drug is gaan mijn hersenen dat linken aan die wiet dit komt allemaal vanuit angst. Het prettige gevoel worst verkeerd geïnterpreteerd door die traumatische ervaring

    Wat ik al zei ik wil heel graag weer mezelf worden en zou graag in contact willen komen met mensen die het hetzelde of iets soorrgelijka hebben meegemaakt.

    Sorry voor de niet zo nette schrijfstijl dit dtype ik van mijn telefoon.

    Reageer
    #2

    Van een bad trip en wiet weet ik weinig maar ik weet wel dat met dit soort klachten wat ondersteuning van oa magnesium en vitamine B je meer bij de werkelijkheid kan helpen komen en de angsten kan verminderen en het versterkt je zenuwstelsel. Wel lastig dat je ineens zo gevoelig bent geworden en beter maar van de alcohol afblijven. Wel goed om contact te houden met de huisarts.

    Reageer
    #3

    ps kreeg bij het gebruik van cbd-olie wel een wat onwerkelijk gevoel dus ik weet wel een klein beetje wat je bedoelt.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je snelle reactie en de tip. Zal dit eens uit proberen.

    Reageer
    #5

    Ik heb precies, maar dan ook in detail hetzelfde. Heb je al een oplossing gevonden?

    Reageer
    #6

    hey ik herken hier precies alles in en ik heb derealisatie nu 9 maanden. ze dachten dat ik een psychose had omdat ik bang was voor alle invloedsmiddelen maar psychotisch ben je echt niet. het is het derealisatie syndroom en dat heeft de wiet getriggerd. maar het is er niet alleen vanwege de wiet, mensen met depersonalisatie derealisatie hebben op hun vroegere jaren een ge desirganiseerde hechting style aangeleerd ( disorganized attachment).
    wil je meer weten hierover dan moet je eens kijken op youtube de videos van Harris Harrinton. je zult waarschijnlijk echt superveel aan zijn videos hebben. ik ga nu in behandeling bij een arts van de gnosis therapie. die heeft dezelfde behandelmethode als harris harrington.
    ook zou ik EMDR proberen, dat is traumaverwerking. kun je vragen bij de dokter.
    ik hoop dat we allemaal van deze shit af zullen komen en dat gaan we ook! medicatie helpt niks en verdoofd alles alleen maar.
    je moet de oorzaak aanpakken!.
    veel succes en ik hoop dat het beter met je gaat en probeer echt de medicijnnen te stoppen!

    Reageer
    #7

    Ik heb precies hetzelfde. Ben je al van de klachten af?? Ik word er echt gek van!
    http://www.dokter.nl/forum/hoofd-hals-schouders/379860-derealisatie-leven-in-droomwereld-horen-zien#474473

    Reageer
    #8

    Heb ik ook gekregen en die gedachten na LSD en wiet maar bij het stoppen geen last meer maar zelfs bang een xtc pil in hand te houden dat die invloed zal hebben op mijn lichaam.
    Maar uiteindelijk paar jaren erna heb ik angststoornis ontwikkeld de drugs hebben die gewoon getriggerd maar dat zou al voor het druggebruik gesluimerd hebben.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoe gaat het nu? en hoe was die behandeling bij gnosis?

    Reageer
    #10

    heb precies hetzelfde meegemaakt. Angstaanvallen enzo zijn wel weg, maar het rare gevoel in me hoofd niet. Heb er al 2,5 jaar last van

    Reageer
    #11

    Kun je me vertellen of het goed is gegaan nu

    Reageer
    #12

    Hallo ik weet dat het een tijd geleden is dat je je berichy heb geplaats maat heb je er nog last van we zijn inmiddels 7 jaar verder ik heb een jaar geleden ook een bad trip gehad van wiet dus weet precies wat je voelt het gaat nu heel goed met me maar of het helemaal weggaat weet ik niet

    Reageer
Reageer op: Onwerkelijkheidsgevoel/derealisatie en angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief