Derealisatie/depersonalisatie i.c.m. angsten tips/ervaringen?

  • #1

    Hallo allen,
    Ik loop al een aantal jaren met de onderstaande problemen. Om misschien ervaringen- of tips uit te wisselen deel ik mijn probleem.
    Sinds ik denk een jaar of 5 heb ik het gevoel dat ik los sta van alles wat ik zelf ben. Klachten die overeen komen met depersonalisatie/derealisatie. Gepaard gaat dit met angsten om last van darmkrampen te krijgen op momenten dat dit niet uit komt, denk aan langere autoritten, uitgaan etc. Met als gevolg, jawel vaak darmkrampen/zere buik. Of dit met elkaar te maken heeft, of welke klachten eerst waren weet ik niet zo goed.
    Los hier van loopt mijn leven opzicht vrij goed. Ik heb in de tussentijd mijn HBO opleiding afgerond, heb een goede baan en een leuke vriendin. Maar buiten dit alles om heb ik dus het gevoel dat ik niet alles bewust meemaak. Ik heb moeite met het maken van beslissingen en heb last van vermoeidheid, op elk moment van de dag kan ik eigenlijk wel slapen als dit mogelijk was.
    Emoties lijken niet meer tot mij door te dringen, op een enkel zeldzaam moment van verlichting na. Alles gebeurd wel en ook relatief goed maar ik ben er gewoon niet bij. Wanneer mijn klachten zouden verminderen heb ik wel het gevoel dat ik er veel meer uit zou kunnen halen en veel meer plezier zou hebben in het leven.
    Hebben jullie ervaringen met gelijkende klachten en tips om hier mee om te gaan dan hoor ik het graag! Ik weet mezelf er geen goede raad mee.
    Alvast bedankt. Gr.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er goed aan zou doen om met de klachten naar de huisarts te gaan en het te bespreken. Wellicht kan een psycholoog hierbij helpen

    Reageer
    #3

    Kan het zijn dat je wat veel van jezelf hebt gevergd en wat teveel met de buitenkant bezig bent geweest? Met studeren zit je sowieso erg in je hoofd. Het kan goed zijn om meer met aardende activiteiten bezig te zijn, zoals wandelen en in de natuur zijn/werken. En eens aandacht aan je binnenste besteden. En past het werk dat je doet bij je of ben je meer mechanisch bezig. En is er in je relatie ruimte voor emotionele zaken of is het vooral de dagelijkse routine?

    Verder kan het zinvol zijn om extra goed te zorgen voor je voeding. Beter zeer matig met de snelle suikers, met name de geraffineerde suikers. Beter bij elk eetmoment zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels. In Nederland is  het vrij gebruikelijk om stapels boterhammen te eten met een dun plakje beleg, terwijl een andere verhouding, zoals een omeletje, maaltijdsalade met een kleinere hoeveelheid brood beter zou zijn.

    Daarnaast kan je tekorten hebben aan voedingsstoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B C en D en omega 3. Bepaalde aminozuren kunnen soms ook helpen ondersteunen, zoals carnitine, taurine, lysine en creatine. Vegetariërs komen dit soort stoffen eerder tekort. Soms kan ook candida spelen, dan ben je vaak ook minder helder in je hoofd. Ben zelf van de natuurgeneeskundige aanpak, om je gezondheid in z'n totaliteit aan te pakken. Een goede tweede is een advies in de betere vitaminewinkel.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je lange en duidelijke reactie, hier kan ik wat mee! Ik ga me er eens in verdiepen.

    En ik het teveel vragen van mezelf kan ik me wel vinden, ben erg perfectionistisch en kan hier nog wel eens in doorslaan. Wellicht een goed idee om wat meer rust te pakken!

    Reageer
    #5

    Heeft het geholpen?

    Reageer
Reageer op: Derealisatie/depersonalisatie i.c.m. angsten tips/ervaringen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief