Angst in bed

  • #1

    Hallo, ik heb sinds 4 a 5 maanden een lichamelijk probleem.

    Ik heb dagelijks veel stress een van deze factoren is het thuis front (hoe wil ik dit vermeiden??).

    Ik heb veel/vaak angst.. ik ben mij hierdoor steeds meer aan het isoleren van vrienden en bekenden, want stel ik krijg die angst/paniek aanval bij een vriend thuis of een openbare plek waar ik geen kant uit kan.

    Wat zijn deze klachten?
    Een op hol geslagen hartslag.
    Vreemd gevoel in mijn linker arm
    Moeite met ademhalen
    Draaierig gevoel
    Tintelende ledematen

    Wat bijna altijd aanwezig is;
    Vreemd gevoel in de linker arm (soort van gevoelloos)
    Steken rondom het hart (bij stres word dit zeer hevig)

    In bed komt deze aanval meestal hevig omhoog door als ik zo goed als slaap begin ik hevig te draaien waarop mijn hart op hol slaat met alle andere allarmerende symptomen van dien. Dan spring ik ook meteen uit bed om even te lopen en kalmerende thee te drinken. Echter is mijn angst voor deze aanval zo hevig dat ik mijzelf dusdanig dwing om niet te slapen tot een uur of 3/4/5

    Ook heb ik een neurotische tik aangeleerd door het voortdurend controleren van mijn hartslag (hand op borst in de nek of op de pols).

    Ik kan hier moeilijk met mijn ouders over praten en ben ten einde raad weten jullie wat ik hier tegen kan doen? En waar ik eventuele externe help kan vinden? Ik ga over 2 maanden namelijk een nieuwe opleiding volgen HBO en dit zal gewoon een blok aan mijn been zijn.. ik ben overigens 20 jaar en ik rook, maar toch denk ik niet aan een hartprobleem

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Je verhaal zo lezende, denk ik aan hyperventilatie veroorzaakt door stress en spanningen. Je klachten passen daar in ieder geval heel goed bij.
    Het slechte nieuws: het is vervelend
    Het goede nieuws: het is niet ernstig en je kunt er wat aan doen.
    Bij hyperventilatie gaat er iets mis met je ademhaling. Vaker diep zuchten of het gevoel hebben dat je niet genoeg lucht in je longen krijgt waardoor je vaker heel diep gaan inademen. De klachten treden het meest op als je in rust bent. Als je ergens druk mee bezig bent dat je volledige aandacht vereist zijn de klachten het minst.
    Ik heb een aantal columns over angst geschreven. In deze columns staan ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen die ook bij hyperventilatie goed te gebruiken zijn.

    Als je zo'n aanval krijgt, kun je die in de regel afbreken met een oefeningen die je als volgt kunt doen:
    Adem vijf tellen rustig door de neus in en vervolgens 10 tellen rustig door de neus uit. Herhaal dit een aantal keren. Dat zorgt voor een herstel van de balans tussen de zuurstof en koolzuurgas in je lichaam.

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor! Zou jij mij misschien een link kunnen geven met de door jou genoemde collums?

    Ik heb daarbij al een stres factoor uit mijn leven gehaald (2weken) online spelletjes spelen waar ik verschrikkelijk gespannen van werd.

    Alhoewel ik blij ben om te horen dat het nika ernstigs is. Toch heb ik veel bij die paniek aanvallen de eenige geruststelling dat mijn vader op een andere kamer ligt te slapen. Over 1 week gaan mijn ouders op vakantie en krijg ik gewoon een angstig gevoel van binnen wetende dat ik dan 2 weken alleen thuis ben met een grote kans dat ik dan weer zn aanval krijg.. maar dan heb ik dus helemaal niemand waar ik op terug kan vallen

    Reageer
    #4

    Excuus.
    De link heb ik inderdaad vergeten.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst.

    Reageer
Reageer op: Angst in bed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief