Angst

  • #1

    Hi John,

    Lang geleden dat ik hier een post op heb gedaan. Ik heb al een behoorlijke tijd een angststoornis en dat ging eigenlijk heel goed, maar ik merk dat ik nu weer flink paniek heb en graag aan u (zoals ik vroeger regelmatig deed) wil vragen om uw inschatting of de paniek reeel is.

    Gisteren was ik bij een vriend en zijn zoontje van 4 zat samen met ons aan de eettafel, en naast mij. Hij was snoepjes aan het eten en wilde mij er 1 met mij delen, en deed die in mijn mond. Ik heb af en toe last van een koortslip en ongeveer een week geleden was mijn laatste koortslip weer weg. Ik ben altijd als de dood dat ik iemand anders een koortslip geef, dus ben altijd enorm voorzichtig. In dit geval heb ik dus al een tijd geen koortslip meer. Maar nu las ik dat een aft (die ik nu wel heb) ook veroorzaakt kan worden door een hetzelfde virus als een koortslip en daarmee besmettelijk kan zijn, en ben ik enorm angstig dat ik zijn zoontje misschien besmet heb doordat hij met zijn vinger mijn mond heel kort aanraakte om dat snoepje te geven. Daarna pakte hij ook een snoepje om zelf op te eten. De aft zit niet op mijn lip maar echt bovenin mijn mond, maar toch..

    Wellicht klinkt dit erg gek, dus sorry daarvoor, maar ik merk dat ik enorm angstig ben, en nu ook de hele tijd mijn mond aan het checken ben of er niet toch nog een nieuwe koortslip doorbreekt en alle rode vlekjes verdacht begin te vinden. Ik zou natuurlijk nooit iemand anders willen besmetten… Kunt u mij vertellen of dit reël is?

    Reageer
    #2

    Een aft wordt niet door het herpes virus veroorzaakt. Bovendien had je niet eens een koortslip. Dus geen reden om je daar druk over te maken

    Reageer
Reageer op: Angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief