Paniekaanval?

  • #1

    Hallo John, heb even een vraag. Ik ben bekend met een angststoornis, hypochondrie, maar het ging erg goed. Tot 4 wk geleden werd ik wakker met een verstopt oor (dag ervoor uren langs de kant van een suptropisch zwembad gezeten ivm kinderfeestje) op een gegeven moment ging het rechter oor open en kwam er een piep die vervolgens ook weer wegtrok. Maar ben er zo van geschrokken dat ik nu steeds de focus heb op mijn oren of ik iets hoor en af en toe lijk ik iets te horen in mijn linkeroor. Ik raak daar lichtelijk van in paniek..maar hoor het niet altijd. Is tinnitus er bijvoorbeeld altijd?

    Affijn.. Gister zat ik op mijn werk en begon ik ineens erg te zweten, trillen, raar in het hoofd en mijn hart ging ineens sneller kloppen. Ik kon ff naar buiten en na 20 min bekwam het weer. Voelde even alsof ik ging flauwvallen. Dienst afgemaakt (late dienst) en eenmaal thuis in bed ging ik er nog eens over nadenken en begon mijn hart weer sneller te kloppen. Sliep daardoor erg laat en erg kort. Vandaag voel ik me erg slecht. Slappe benen en knieën, spierpijn, moe, misselijk als ik in elkaar zit, raar in mijn hoofd, heel zwaar voorhoofd. Ben ook best bang dat het weer komt. Voelt alsof het achter mijn oren en nek soms alweer zweet. Word er ook naar van als ik eraan denk. Zou dit een paniekaanval zijn geweest? Of kan het ook een beginnende griep zijn ofzo? Heb ook totaal geen eetlust even.

    Reageer
    #2

    Tinnitus is er altijd.
    Het was dus een paniekaanval en vooral hyperventileren. en de angst die je ervoor hebt zorgt dan ook dat je blijft hyperventileren. Ik heb een gids samengesteld over angsten en hoe je daar mee om kunt gaan zodat je aanvallen kunt afbreken, voorkomen en er in ieder geval veel minder last van hebt

    Reageer
    #3

    Och wat fijn je reactie en je gids.
    Ik ga me er zo even in verdiepen. Dank je wel. Ja ik heb ook last van chronisch hyperventileren, maar dit had ik nog niet zo eerder gehad. Betekent dit nu dat dit met regelmaat terugkomt of hoeft dat niet? Wil eigenlijk gewoon relaxed zonder angst op mijn werk zitten en in de auto ofzo. Want mijn gedachten nemen nu even een loopje met me.

    Reageer
    #4

    aanvallen kunnen altijd weer eens terugkomen. Maar de gids kan helpen om daar dan op een adequate wijze mee om te gaan.

    Reageer
    #5

    Fijn. Nou ik ben benieuwd.
    Wat betreft de tinnitus vraag. Mijn linkeroor is altijd wel wat gevoeliger qua ploppen, soms wat suisjes, soms wat druk op de oren. Kan dat misschien dan ook te maken hebben met hyperventilatie?

    Reageer
    #6

    ja dat zou zeker kunnen. Bij hyperventilatie komen de meeste klachten aan de linkerkant van het lichaam voor

    Reageer
    #7

    Oh wat verhelderend. Heel erg bedankt hoor voor je snelle reactie. Jij zou het de naam tinnitus dus niet geven?

    Reageer
    #8

    Eigenlijk niet. Tinnitus is toch eigenlijk 24 uur per dag aanwezig

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ok... Dan ben ik wel gerustgesteld en ga ik mijn focus verleggen. Dat mijn rechteroor de dag na het zwembad dicht zat en piepte, kan dat te maken hebben gehad met de luchtvochtigheid of iets dergelijks? Dank je wel John. Ook voor de gids. Ik zie hem wel verschijnen.

    Reageer
    #10

    Misschien wat water in het oor gehad.

    Reageer
    #11

    Nou ik zat langs de kant 😀

    Reageer
    #12

    Dan zou er geen water in het oor moeten komen. Maar hyperventilatie kan dat dus ook veroorzaken

    Reageer
    #13

    Eigenlijk klinkt dat nu wel logisch want het was erg warm en daardoor ademde ik anders en op het laatst moest ik ook echt even naar buiten.

    Reageer
    #14

    Hallo John,

    nog even terugkomend op bovenstaande berichten. Toen ik 3 jaar geleden in therapie zat voor de angststoornis kreeg ik daarbij ook last van hele vreemde lichamelijke klachten. ( wat overigens wel uitgezocht is door de arts ) Ik heb hier toen ook eens iets geplaatst ivm chronische hyperventilatie. Ik moet zeggen dat er destijds ook weer veel klachten zijn verdwenen en op een gegeven moment leer je ze te herkennen en kun je er beter mee omgaan en verdwijnen ze langzaam. Zo is mijn ervaring. Ik heb zoveel herkenbare klachten van de chp lijst en de vraag die ik daarover heb is waarom is het zo dat je je s ochtends slechter voelt? vlak voor de wekker begint de spanning al op te bouwen ( dan ben ik de laatste tijd ook wel veel daarvoor wakker, onrustig slapen ), heel erg zenuwachtig en gespannen,hogere ademhaling, hart gaat wat sneller, licht in het hoofd ( niet altijd ) trillerig, soms wat hoofdpijn en dan moet ik nog aan de dag beginnen. Soms voelt het ook alsof ik flauw val, maar dat is dus niet zo ( dit is niet elke dag ). Soms kun je het vergelijken met een griep gevoel ook. En dan ga ik wel gewoon door met de dagelijkse dingen en dan trekt het weer weg uiteindelijk. Meestal na 2,5 uur. Het verschilt een beetje. Ik las dat dat ook wel onder chronische hyperventilatie valt. Elke ochtend is het weer een "verrassing" hoe je opstaat. Het maakt me dan ook wel weer meer angstig gedurende de dag en dan focus ik me een beetje teveel op bijv hartoverslagen,ademhaling, beetje de bekende cirkel.
    Ik vroeg me eigenlijk af, zou het zo kunnen zijn dat ik in mijn slaap ook hyperventileer? en dat je je daardoor s ochtends zo kunt voelen en eigenlijk direct weer erin gaat zitten? Ik herken het wakker schrikken ( na bijv een droom ) ook wel zo nu en dan en dat dan je hartslag ineens heel snel gaat en zweten en dat zakt dan ook weer snel af. Dit heb ik niet meer heel vaak moet ik zeggen.

    En de 2e vraag; als ik s avonds ga liggen kan mijn lichaam ook vreemde sensaties geven, golvende sensaties, tintelingen, het voelt alsof alle spanning eruit wil op zo'n moment ofzo. Dus heel relaxed ga je dan ook niet slapen. Dit past ook wel in het plaatje denk ik he?

    En hoe zou je het beste kunnen slapen met chv? rug of zij? vroeg me af of dit ook invloed kan hebben.

    Alvast bedankt hoor voor je antwoord.

    Reageer
    #15

    Het zijn toch typische klachten die passen bij chronische hyperventilatie. En ja daar kun je dan idd 24/7 last van hebben. Je gaat ermee naar bed en staat ermee op

    Reageer
Reageer op: Paniekaanval?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief