hele dagen paniek en angst

 • #1

  Hoi,

  Ik heb al bijna een maand lang hele dagen paniek en angst dat ik een hartinfarct heb of krijg. Dit is begonnen doordat ik vaak pijn op mijn linkerborst had wat vaak wel na een paar uur weer weg was. Nu heb ik het sinds een hele week al hele dagen met deze klachten: soms brandend gevoel over beide borsten. zo nu en dan pijn op mijn linker schouderblad en ook pijn aan mijn linkerborst aan de kant van het borst been. Ook aan de buitenkant van mijn linkerborst heb ik vaak vervelende pijnen die lang aanhouden. Soms ook midden op mijn borst ter hoogte van mijn tepel. Ook heb ik vak achter mijn borstbeen last.

  Nu ben ik hier ook 24/7 mee bezig ik loop de deuren plat bij huisartsen, doktersposten en ziekenhuizen. Overal beginnen ze mij inmiddels te kennen en soms wordt ik zelfs geweigerd omdat er dan gezegd wordt dat ik al bekend ben en dat het angstklachten zijn.

  Gisteren heb ik onderzoeken gehad bij de cardioloog (fietstest, hart echo en ECG.) Deze bleken allen goed.

  Dat gaf mij enigszins rust tot smiddags ineens kreeg ik last van een scherpe, krassende pijn achter mijn borstbeen en vervolgens op mijn borst. Deze was best intens en duurde een paar uur voordat dit weer ging liggen. Hierna werd ik snachts ineens wakker met pijn op mijn schouderblad en misselijkheid. Ik wilde hier geen aandacht aan geven en probeerde verder slapen. Uiteindelijk ben ik sochtends weer op de SEH beland omdat mijn angst het niet vertrouwd en ik bang ben dat ik toch een infarct had. Vervolgens is er bloed geprikt om te kijken wat mij ontstekingswaarde was en is mijn bekeken wat mijn hartslag, bloeddruk en zuurstof was. Dit was allen goed.

  Verder is in de afgelopen weken diverse keren ECG's gemaakt, bloed bekeken op Tropmine waardes. alles onderzocht op de hartbewaking van ziekenhuis en amblunaces. Alles was altijd goed.

  Nu loop ik ook bij een Psycholoog vandaag voor de derde keer.

  Ik heb Citolapram 10 mg voorgeschreven gekregen dit slikte ik 2 dagen en merkte dat ik hier lichte hardkloppingen van kreeg. Na twee dagen ben ik gestopt omdat ik juist bang ben voor mijn hart en dit roept juist op wat ik niet wil.

  Nu ben ik op mijn werk en ben eigenlijk ten einde raad de angst dat ik een infarct heb of krijg is nog steeds niet weg. Kom ik hier ooit nog vanaf? Het beheerst letterlijk mijn leven werkleven en gezinsleven.

  Heeft er iemand tips voor mij

  Reageer
  #2

  Angst maakt natuurlijk altijd alle lichamelijke klachten erger, vooral angst voor iets dodelijks.

  Is het syndroom van Tietze of osteochondritis uitgesloten?
  Ik heb zelf weleens heftige steken maar dat waren dan tussenribspieren.

  Na zoveel testen kun je ervan uitgaan dat het niet je hart is waar je last van hebt.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Dit is dan toch iets om met de psycholoog te bespreken. Het is ook nog maar de vraag of de lichte hartkloppingen van de medicijnen zijn of de angst

  Reageer
Reageer op: hele dagen paniek en angst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief