Emetofobie

 • #1

  Ik heb al zolang ik mij kan herinneren emetofobie. Maar sinds de laatste paar jaar heb ik er veel meer last van. Echt HEEL veel last van. Sinds dat mijn zus kinderen heeft en zij vaker overgeven of buikgriep hebben ofzo ben ik echt heel onrustig, bijna elke dag.
  Nu heeft mijn nichtje maandag een paar keer overgegeven en dunne ontlasting gehad. Gister was ze bij ons want mijn moeder moest babysitten. Ze heeft gister niet overgegeven maar had wel nog dunne ontlasting. Ik dacht, omdat niemand anders er last van heeft zal ze misschien iets verkeerds hebben gegeten ofzo. Sinds ik het hoorde was ik heel onrustig waardoor ik zelf ook wat misselijk werd omdat ik er zo bang voor ben.
  Vandaag hoorde ik dat mijn neefje ook heeft moeten overgeven en mijn nichtje ook weer. Nu ben ik al helemaal in paniek natuurlijk.
  Ookal ben ik niet veel bij mijn nichtje in de buurt geweest. Toch ben ik bang dat ik besmet ben of besmet ga worden door bijv. mijn moeder die het misschien nog gaat krijgen.
  Nu ik het zo opschrijf klink ik knettergek maar dat is helaas wat fobieën zijn.
  En helaas begrijpen de meeste mensen in mijn omgeving deze fobie niet en wordt er gezegd dat ik overdrijf, want "niemand vind overgeven leuk", tuurlijk niet, maar het is niet dat ik het gewoon niet leuk vind maar ik ben er echt doodsbang voor..

  Iemand ook last van emetofobie? en hoe gaan jullie er mee om? Ik ben bang dat als ik hiervoor in therapie ga, dat ze rare behandelingen gaan doen zoals de exposure techniek.

  Reageer
  #2

  Wat is er raar aan exposure, als je er op die manier afkomt is het toch goed?

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hier nog een emetofoobje! Vreselijke rotfobie is het ook, vooral omdat het overal wel invloed op heeft. En ik kan mezelf ook helemaal de paniek in piekeren als ik in de buurt ben geweest van iemand met buikgriep.

  Therapie is er in vele vormen en je mag gelukkig zelf kiezen wat voor therapie je wil. Exposure schijnt wel goed te werken, maar ik durf daar zelf niet eens aan te beginnen. Wel eens zelf een poging gedaan door eerst de minst enge plaatjes te bekijken en daarna geleidelijk naar foto's, maar filmpjes lukten niet meer. :'(

  Reageer
Reageer op: Emetofobie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief