Emetofobie

  • #1

    Hallo iedereen,

    Sinds een paar maanden heb ik heel felle angst om te moeten overgeven in het openbaar, in de winkel, op school,...

    Ik ben een 18 jarige jongen en ben in behandeling bij een psycho-therapeut, maar ik heb voorlopig niet de indruk dat dit werkt. Ik ga dit dan ook zeggen bij mijn volgende bezoek.

    Ik heb regelmatig last van paniekaanvallen. Onlangs nog in een restaurant: ik heb niks kunnen eten door stress. Als ik ergens binnenkom ga ik direct op zoek naar een emmer. Ik heb ook altijd een plastiek zakje in mijn jas steken. Ik besef zelf wel dat de kans heel klein is en dat als het gebeurt dit niet erg is, maar toch.

    Ik heb een keer zelfs de klas moeten verlaten omdat ik allemaal doembeelden zag (van overgeefsel e.d.). Ik begon te trillen en heb bijna de volledige schooldag doorgebracht op de ziekenboeg. De ademhalingsoefeningen van de therapeut hebben mij wel geholpen om me te kalmeren.

    De leerkrachten op school zijn dan wel op de hoogte, toch blijf ik er last van hebben.

    Heeft iemand tips om deze irrationele angst te overwinnen? Is dit herkenbaar, en is overgeven - moest het gebeuren - niet erg in het openbaar?

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Je hebt natuurlijk liever niet dat het gebeurt, maar als het je overkomt, dan is dat gewoon zo. Maar de kans dat het gebeurt is wel zeer klein. Het zijn immers alleen gedachten die je daarover hebt.

    Reageer
    #3

    Bij angst in het algemeen zijn er vaak ook lichamelijke factoren. Het beste is om bij je voeding te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Snelle suikers dus beter vermijden.

    Dan kunnen er nog tekorten aan bepaalde stoffen spelen, zoals magnesium, vitamine B en D, zink e.a. Ook kan je een te laag serotonine of andere neurotransmitters hebben, zoals dopamine. Is bij te sturen met de juiste vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren en aanvullende middelen.

    Bij een fobie, zoals de jouwe zit ik ook te denken aan hypnotherapie. Sowieso is het belangrijk om te zorgen voor een rustige ademhaling. Veel mensen ademen te vaak en te diep. Zo heb ik eens een verhaal gelezen over een vrouw die meer dan 20 jaar arbeidsongeschikt was door een fobie maar sinds ze een bepaalde ademhalingstechniek ging doen, verdwenen haar klachten.

    Reageer
Reageer op: Emetofobie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief