Zware paniekaanvallen

 • #1

  Hallo,

  Momenteel ben ik begonnen met een exposure behandeling voor mijn dagelijkse paniekaanvallen. Over de jaren zijn mijn paniekaanvallen steeds anders geweest. Nu is het door de behandeling veel erger geworden maar ze nemen wel langzaam af in frequenty i.p.v de hele dag angst van vorige week naar 1 of 2 heftige korte aanvallen. Ik ben al heel vaak onderzocht en vorige week weer door de ambulance en in het ziekenhuis nog een uur mijn hart in de gaten gehouden.

  Het begint nu vaak met een paar uur van tevoren een toenemend drukkend gevoel op de borst alsof je borst vast zit en je geen lucht genoeg krijgt. Dan na die tijd komt de enorme piek en denk ik dat ik stik. Ik probeer dan als het voorbij is een ademoefening te doen om van het drukkend gevoel af te komen maar dat helpt helaas niet. Weet iemand tips om dat vreselijk gevoel te verminderen? De psycholoog zegt dat dat waarschijnlijk spieren zijn en een emotie wat eruit wil komen.

  Reactie
  #2

  Dat zijn klachten die door hyperventilatie worden veroorzaakt. Ga voor ademhalingsoefeningen naar een fysiotherapeut

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Zware paniekaanvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief