Slapen

  • #1

    Hallo,
    Ik had een vraag over een slaapproblemen. Ik heb nu al zo'n 5 jaar een enstige angststoornis waardoor ik niet zelfstandig kan/durf te zijn. Dit is door exposure oefeningen zo erg geworden dat ik niet kan slapen door de hele nacht door paniekaanvallen. Weet iemand een site waar ik afleiding kan zoeken zodat ik even met iemand kan praten s'nachts? Ik slik nu weer quetiapine voor het slapen 25mg (korte afgifte) maar dit werkt ook niet en daar word ik ongelovelijk shagerijnig van.. Ook niet leuk. Zijn er andere slaapmiddelen die beter werken tegen angst misschien? Of heeft iemand nog andere tips voor snachts? Ik doe al ontspannings oefeningen maar dat werkt niet lang. Ik hoor het graag! Alle tips zijn welkom. Ik zou dolgraag weer eens een nacht meer dan 2 uur bij elkaar kunnen slapen.

    Reageer
    #2

    O, oeps! Ik zie nu mijn spelling en grammatica fouten. Ik hoop dat jullie het begrijpen.

    Reageer
    #3

    Slaapmiddelen werken werken niet tegen angst. En quetiapine is ook geen slaapmiddel, maar wordt wel eens als zodanig gebruikt. De vraag s alleen of het voldoende werkt in zo'n lage dosering. Gebruik je nog andere medicijnen?

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reactie! Nee, quetiapine is het enige wat ik slik.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat het dan toch goed is, om de klachten met je arts/behandelaar te bespreken. Ik denk dat het beter zou zijn om een ander geneesmiddel te gaan gebruiken

    Reageer
    #6

    Er zijn op faebook pagina's waaronder Angststoornis, depressie, paniek, PTSS, elke stoornis is welkom waar eigenlijk bijna altijd wel iemand is die ook niet kan slapen en afleiding zoekt.

    Wat mij soms helpt is guided sleep meditation  is er ook in het Nederlands geleide slaap meditatie op youtube.

    Reageer
    #7

    Antipsychotica zorgen voor tekorten aan vitamine B en E.

    Denk bij angsten ook aan het lichamelijke stuk. Wat voeding betreft zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen ondersteunen. Denk aan magnesium, zink, vitamine B, C en D en omega 3. Een goeie ontspanner is theanine, werkt ook ondersteunend bij angst. Gebruik zelf 5htp. Is een beetje persoonlijk wat jou helpt. Ook kan rescue remedie helpen. Voor de rescue 'night'. Die kan je trouwens ook overdag gebruiken.

    Bij acute problemen kan je Sensoor bellen om even met iemand te praten.

    Reageer
Reageer op: Slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief