Zenuwachtig in de maag bij wakker worden en ook overdag

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al Jaren chronische hyperventilatie en een angststoornis met hypochondrie. Maar nu heb ik De laatste tijd als ik wakker wordt of ineens overdag een zenuwachtig gevoel spanning in de maag en Dan ook een snellere hartslag erbij. Wat best lang kan aanhouden en verdwijnt Dan. Wie herkent dit.

    Groetjes Dion

     

    Reageer
    #2

    Ook dat is een gevolg van angst en hyperventilatie

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord. Maar  wat kan ik doen on het kwijt te raken. Ik last het al gebeuren maar wanneer gaat het een keer weg. Er komt steeds meer bij aan klachten. Wie H eeft er meer ervaring mee

    Reageer
    #4

    Je zult er wat mee moeten doen. Ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen en er met een psycholoog over praten.

    Reageer
    #5

    Dion Hoe gaat het nu met je?

    Reageer
    #6

    Ook ik heb dat.ik ben 56 jaar en kamp al jaren met angsten .en extreem bang voor ziektes.ik heb er medicatie voor.maar als ik wakker word kamp ik met akelig wakker worden.hartkloppingen .extreme nervositeit .dit gaat dan weg als ik mijn medicijnen heb ingenomen.verders ben ik de hele dag latent angstig en nerveus.iemand hier bekent mee?

    Reageer
    #7

    @Dion en Jorana, denk bij angst- en hyperventilatieklachten ook aan de rol van je voedingspatroon. Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.  Histaminerijke en exorfinenrijke voedingsmiddelen kunnen ook klachten uitlokken.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen en je neurotransmitters in balans brengen. Denk aan stoffen als (onder andere) magnesium, zink, vitamine B ,  C en D en omega 3.

    @Jorana, benzodiazepinen, als je die bedoelt, remmen de aanmaak van melatonine en zorgen ervoor dat je tekorten krijgt aan diverse vitaminen, mimeralen en andere stoffen.

    Reageer
    #8

    Ik lees deze bericht na het zoeken naar gelijkenissen van mijn klachten omtrent het naar gevoel bij wakker worden elke ochtend. Ik herken veel van jou verhaal Joran.  Ik zie dat je dit in 2018 hebt gepooste. Ik vraag me af hoe het met je gaat en wil graag weten wat je eraan gedaan hebt. En of je al vorderingen hebt bereikt. En zou het prettig vinden als je advies hebt om van deze ellendig gevoel af te komen. Graag jou reactie of iemand die deze ervaring kan delen.

    Veel sterkte voor een ieder gewenst.

    Groet  Abdiego

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik had dit gevoel ook lang, aan te raden is een test ivm helicobacter pylori-bacterie bij mij was dit de grootste oorzaak.

    Reageer
    #10

    Dit gevoel kan ook voortkomen bij een onregelmatige hartslag. Dan voelt het onrustig aan maar is geen hyperventilatie of angst.

    Het is niet schadelijk.

    Reageer
Reageer op: Zenuwachtig in de maag bij wakker worden en ook overdag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief