Overgeven door Angst

  • #1

    telkens als ik een hele slechte dag heb moet ik overgeven bij het avond eten. Ik weet niet wat t is ik ben best wel bang t is nu in 4 weken 4x gebeurd

    Reageer
    #2

    dat is puur van de stress en de angst

    Reageer
    #3

    het is mij overigens opgevallen dat ik hierna van zeer negatieve gedachten weer in een soort “normaal” ben terrecht gekomen. Ik voel me van zwaar somber nu al een aantal uren eigenlijk weer de “oude”. Is dit ook gebruikelijk? Ik heb al langer het idee dat de Angststoornis waar ik voor ben gediagnositiseerd en word geholpen op z’n retour is. Horen deze stemmingswisselingen daarbij?

    Reageer
    #4

    Stress kan een boel doen met je lichaam maar denk ook aan de invloed van voeding en tekorten aan stoffen. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel geeft, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters en bijv ook angstklachten kan geven. Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment.

    Ook kunnen er voedselovergevoeligheden spelen, zoals histaminerijke voeding. Stoffen als histamine en tyramine kunnen ontregelingen geven in je zenuwstelsel en allerlei klachten geven. Ook kan niet iedereen goed tegen koffie. Kan schelen om je voedingspatroon onder de loep te nemen en te eten wat jouw lichaam kan verdragen.

    Daarnaast kan je tekorten aan bepaalde stoffen hebben; vitamines, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Denk aan onder andere magnesium, vitamine B en D. Klachten als angsten en stemmingswisselingen kunnen deels ook samenhangen met tekorten aan stoffen.

    Reageer
    #5

    Stemmingswisselingen kunnen daar zeker bij horen.

    Reageer
    #6

    ik heb me zelf ook behoorlijk laten chrassen met eten, ik weet nog dat ik toen de angst heftig was dacht van dit is een mooi moment om minder te eten. Dus ja mis een beetje tekorten opgebouwd. Maar dat terzeide

    tandor, ik heb dit nu al een paar maanden dat t af en toe heel goed gaat betekend dat dat ik redelijk het einde nader van de stoornis? Ik heb de laatste tijd wanneer ik minder stress(een band om me hoofd voel) hoofdpijn achter me ogen. Ik kan dan op dat soort momenten moeilijk negatief denken laat staan piekeren.

    Reageer
    #7

    Er zit in ieder geval verbetering in...

    Reageer
Reageer op: Overgeven door Angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief