Angst maakt mijn leven kapot

  • #1

    Hallo,
    Ik heb overal angst voor. Na 5 jaar therapie, cursusen, yoga, meditatie, assertiviteitscursus enz enz heb ik toch bijna elke dag terugval.

    Ik denk soms dat het zinloos is....
    Mijn leven gaat elke dag alleen over omgaan met mijn nare gevoelens. Ik ben stijf van de angst en toch ....

    Ik ben juf....iedereen vind me leuk. Ook ben ik behoorlijk dik mijn karakter trekt iedereen aan en heel veel mensen zijn jaloers zelfs omdat ik een doorzetter ben.

    Ik doe mijn werk met plezier...nu ineens moet ik op schooling want anders krijg ik geen voltijdbaan. Daarvoor 2 jaar weer hard studeren.
    De tegenzin en de faalangst maken me kapot! De psy vindt het juist goed dat ik het doe...."exposure" en leren met mezelf omgaan in praktijk.

    Ik moet nu voor de studie een behoorllijke examen doen zodat ik toelaatbaar ben....

    Ik walg, kan niet slapen en kan op geen enkele manier de boeken open doen zonder te huilen. Bij de therapie leer je van alles...maar in praktijk valt dat echt tegen.

    Help!

    Reageer
    #2

    Hoi Anna,

    Ik kan je de hand schudden. Ik ben ook juf en iedereen vind mij ook leuk. Mijn probleem is dat ik zoveel angsten heb dat ik niet meer goed functioneer. 24 Uur per dag zenuwen, scannen van het lijf en hyperventileren. Het is allemaal geen pretje....Hoe is het nu met jou?

    Reageer
    #3

    Vindt.... zie geen autocorrectie?

    Reageer
    #4

    Ze noemen het exposure.

    Of ja...doorheen bijten en mee leren omgaan.

    Gaat beter....maar dat is omdat ik gewoon kei hard tegen er vecht.

    Heb zuikers en koffie nu weg gelaten.

    Eventueel nog betablokkers bij vragen van de HA. Dan is eigenllijk "het kan mij schelen" en bluffen toch het oplossing voor mij.

    "Stoer en dapper" en een valse glimlach intimideert de anderen toch...dus dat even nu gebruiken.

    Veeeeeel slapen, zwemmen en warmw douch...en letterllijk alles wat ik positief kan optellen en opmerken iets meer vergroten voor mezelf.

     

    Zo iets

     

    En tja als ze komen de aanvallen dan toch even toelaten en daarna veel uitrusten. Want dat deed ik niet. Naam niet genoeg rust om het gedoe te laten zakken.

    Reageer
    #5

    Angsten, heel lastig. Ik heb het ook gehad. Moet zeggen dat het mij enorm heeft geholpen om mijn voeding aan te passen en wat supplementen te slikken. Zo reageerde ik slecht op onder andere kaas, eieren, vette vis, chocolade, zuurdesem en nog tal van andere producten met biogen aminen, zoals histamine en tyramine. Bepaalde kruiden en smaakversterker versterken de werking van deze biogene aminen. In de meeste broodsoorten, behalve soms de wat luxere, zitten stoffen die ook op je zenuwstelsel werken. Ook koffie is minder aan te bevelen als je een stresskippie bent.

    Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Schommelingen daarin kunnen ook allerlei klachten, zoals ook angstklachten uitlokken. Beter zorgen voor wat meer complexe koolhydraten en bij elke eetmoment ook wat eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels te eten. Hierdoor worden de suikers langzamer opgenomen. Een los koekje of bijv frisdrank zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel.

    Verder kan je wat tekorten hebben. Voor een goede gezondheid zijn allerlei stoffen nodig; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en nog andere stoffen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3, lysine, tryptofaan om er een paar te noemen. Zorgen voor een goede biochemie van je lichaam kan je stressbestendiger maken. Zelf werd ik een stuk rustiger toen ik vitamine B12 zuigtabletten ging slikken. Dan kan je ook nog een middel gebruiken als theanine, wat erg ontspannend en tegen angsten werkt.

    Ook zijn er wel natuurlijke middelen en manieren. Zoals bloesemremedies en bepaalde kruiden. Beetje persoonlijk wat bij je past.

    Reageer
    #6

    Angst beheerst ook 'mijn' leven maar toen ik ermee begon het te aanvaarden ging het mij een heel stuk beter.

    Faalangst angst voor ziekte en angst voor verlies ..noem maar op, met alle verschillende soorten angst heb ik al moeten afrekenen.

    Na een avondje uit met lekker eten of met wat drankjes kan het angstig worden, bepaalde drank of etenswaren lokken angst uit bij mij. Ook na een stressdag op het werk of na een ruzie of onenigheid kan het angstgevoel na enkele uren opduiken. Voor een reis of voor een examen of afspraak, angst en paniekaanvallen gegarandeert. Ook zonder enige aanwijzing zijn ze er en best wel heftig.

    Ik vecht er niet tegen maar probeer het voorbij te laten gaan, hoop dan gewoon in slaap te vallen en neem zeer zelden iets in. De angsten komen meestal net voor het slapengaan of tijdens de nacht. Stilte is een absolute trigger, net als alleen zijn of in een donkere kamer zijn, wat ik bewust en onbewust ben gaan vermijden.

    Een eiwitdieet, 0 alcohol en 0 suikers hield ik ooit een jaartje vol en toen waren de angsten en paniekaanvallen voor 80 % minder aanwezig.  Praten en ontdekken dat heel wat mensen hetzelfde doormaken is voor mij het belangrijkste.

    Laat jullie niet klein krijgen maar vecht er niet tegen, laat het soms gewoon voorbijgaan. Ik wens iedereen veel sterkte, ik bekom trouwens van een nachtje vol aanvallen nu ..

     

     

    Reageer
Reageer op: Angst maakt mijn leven kapot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief