Methylfenidaat eerste paar dagen nog geen effect?

  • #1

    Ik slik nu 4 keer daag 10 mg methylfenidaat, ik krijg echter wel hele lichte bijwerkingen, maar dat is nu ook over. Na 1 pil was ik gelijk helemaal positief ook dus ik denk dat ik te veel verwacht want ik voelde me goed dat ik nu een keer echt goed geholpen wordt door GGZ (mede omdat ik dat nu ook zelf toe wil laten want ik kan er niet goed functioneren en zoek alternatieven zoals drank in de avond tegen de drukte), echter merk ik maar vrij weinig effect na de volgende innames want ik blijf snel geprikkeld, er blijft veel drukte in mijn hoofd en ben nog steeds snel afgeleid, en vergeet ik vaak dingen omdat ik te veel in een keer wil doen waardoor ik toch weer wat verward raak en dan boos word

    Zelf denk ik dat de dosis te laag is want heb ook geen reboud wat wel zo hoort te zijn omdat ADHD onderdrukt wordt normaalgesproken.

    Ik moet er bij vertellen dat ik nog in de begin fase zit, dus ben nog geen week aan de medicatie, ik krijg namelijk ook maar voor 15 dagen mee en als het goed gaat krijg ik voor een hele lange periode mee.

    Is het beter om nu al aan te geven dat het weinig effect heeft want ik heb pas over een maand weer een afspraak met de Psychiater, of kan ik beter die 15 dagen aankijken?

    Wat ik trouwens ook lastig vind is de 4 keer inname want soms loopt het een minuut of tien uit en in het weekend wil ik ook wel eens uitslapen, hoe ga ik daar mee om?

    Al vast bedankt en een fijne dag.

    Draak

    Reageer
    #2

    ik zou nog even een week wachten. Als er dan geen effect is neem dan inderdaad contact op met de behandelaar.

    Als er een keer 1 uurtje verschil zit in het tijdstip van inname zal dat niet meteen een probleem zijn.

    Reageer
    #3

    methylfenidaat kan je pas bij 3/4 echt het effect voelen, ik slik het ook sinds gister.

    en zij vertelden mij dat het dus even duurt voordat het werkt

    als je dan nog niks voelt dan contact opnemen.

    Reageer
Reageer op: Methylfenidaat eerste paar dagen nog geen effect?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief