Niet helemaal wakker

  • #1

    Lieve allemaal,

    Mijn vriend is 30 jaar. Sinds anderhalf jaar heeft hij last van bepaalde problemen die hij moeilijk kan omschrijven. Hij heeft ADHD en heeft anderhalf jaar geleden XTC, GHB, en alcohol genuttigd. Hij is uiteindelijk in slaap gevallen, en na zo'n 3 uur is hij wakker gebeld waardoor hij wakker schrok. Vanaf dat moment voelt hij zich heel erg anders in zijn lichaam.

    Hij zegt meerdere malen dat ie niet gek is, maar dat het lijkt alsof er iets in zijn hersenen kapot is gegaan door het abrupt wakker worden. Hij hoort, ziet, en begrijpt alles, maar voornamelijk als hij in grote ruimtes is (zoals een winkelcentrum) wordt ie al gauw geirriteerd en kan hij het niet aan in zijn hoofd. Als er teveel mensen praten, of ze hebben een irritante stem, of door nog heel veel andere redenen voelt hij zich niet fijn en moet hij weg.

    Toen hij zo abrupt wakker is gemaakt, is ie een week later op reis gegaan. Hij heeft toen 10 maanden lang gereisd, en dus geen drugs gebruikt. Wel heeft hij alcohol gedronken. In de eerste maand ging het wel iets beter met hem, en voelde hij zich wat meer de oude. Maar na die maand kwam het langzaam weer terug, en sindsdien is ie nooit meer de oude geweest. Ik heb echt geen flauw idee wat er met hem aan de hand is en hij weet het zelf ook niet. Is er iemand die dit herkent en ons zou kunnen helpen? Alvast hartelijk bedankt voor de hulp!

    Reageer
    #2

    Dat is toch echt niet door het wakker schrikken

    wat dacht je hiervan als oorzaak:
    [quote]Heeft ADHD en heeft anderhalf jaar geleden [b]XTC, GHB, en alcohol[/b] genuttigd. [/quote]deze combi geeft gewoon extra risico op psychische problemen.

    Goed om met de klachten naar de huisarts te gaan.

    Reageer
    #3

    Ja ik begrijp natuurlijk dat dat allemaal mee speelt! Maar hij zegt dat het vanaf dat moment is gekomen, en dat het lijkt alsof hij nooit helemaal wakker is geworden sindsdien.

    Mijn grote vraag is of hier iets aan te doen is? Hij is erg bang dat ie niet serieus wordt genomen en dat het maar wordt afgescheept als een psychisch probleem, terwijl hij er heilig van overtuigd is dat dit niet zo is.

    Reageer
    #4

    [quote]Maar hij zegt dat het vanaf dat moment is gekomen, en dat het lijkt alsof hij nooit helemaal wakker is geworden sindsdien.[/quote] Dat zal zeker het moment zijn waarop hij de klachten voor het eerst heeft ervaren. Maar van het wakker schrikken is het absoluut niet.
    De combinatie van XTC, alcohol en GHB is er een, die dus inderdaad psychische problemen kan veroorzaken. Hij is ook zeker niet de enige met dit soort problemen na drugsgebruik.

    Hoe is het nu met drugs- en alcoholgebruik?
    Gebruikte hij destijds of nu medicijnen voor de ADHD?

    Reageer
    #5

    Medicijnen voor ADHD heeft ie geslikt van zijn 12e tot 15e ongeveer. Een week nadat hij de klachten kreeg is hij gaan reizen voor 10 maanden. Toen heeft ie geen drugs gebruikt, maar wel alcohol. Na die 10 maanden heeft ie nog wel eens drugs gebruikt (niet veel) toen hij weer in Nederland was, en dan gaat het voornamelijk om coke of GHB en dit in combinatie met alcohol.

    Is er een naam voor dit soort klachten? Is er een manier om te klachten te verminderen? Soms zegt hij dat ie dit echt niet voor de rest van zijn leven aan kan, dus ik hoop echt dat er een oplossing is!

    Reageer
    #6

    Lees hier over de klachten die door XTC kunnen worden veroorzaakt.
    Drugs en alcohol gaan niet samen.
    http://drugsinfoteam.nl/drugsinfo/xtc/xtc-depressie/

    Ik denk dat hij vooral goed aan doet om naar de huisarts te gaan met de klachten.

    Reageer
    #7

    Dankjewel voor je reacties Tandor. Ik ga hem zeker naar de huisarts sturen!

    Reageer
Reageer op: Niet helemaal wakker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief