Adhd met extreme hyperfocus

 • #1

  Als kind ben ik gediagnosticeerd met ADHD. Ik was druk, impulsief, maar kon me vooral ontzettend vastbijten in dingen. Dit konden positieve dingen zijn, maar soms ook negatieve dingen. Zo kon ik helemaal opgaan in bijvoorbeeld het bouwen van een hut, en pas stoppen als deze perfect was. Ook had ik af en toe wat negatieve dingen: bang om kaal te worden, bang om trillende handen te krijgen in gezelschap.

  Dit is eigenlijk altijd gebleven. Echter de laatste jaren is deze focus bijna alleen maar op negatieve zaken. Veelal fysieke symptomen waar ik me dan volledig op focus, alles over op zoek en vaak wordt ik er ook nog eens angstig van. Heb ook wel eens de angst gehad voor een psychose bijvoorbeeld.

  Nou zijn dit natuurlijk hypochondrische trekken, maar dat focussen is eigenlijk het meest voornamelijke probleem. Het is niet dat ik bij ieder knobbeltje als de dood ben om kanker te hebben oid. Heel soms focus ik me nog op positieve dingen en dan verzet ik een hoop werk in korte tijd (studie bijvoorbeeld).

  Als kind heb ik ritalin geslikt, ik ben vaak in therapie geweest maar nu doe ik even niks. Echter begin ik er ontzettend vermoeid (slap gevoel, vol hoofd, duizelig, gespannen) van te raken en eigenlijk ook een beetje depri.

  Nu vroeg ik mij af, zijn er mensen die dit herkennen? En heeft iemand tips mbt medicatie of andere dingen?

  Reageer
  #2

  Ritalin(Concerta) zou natuurlijk een mogelijkheid kunnen zijn.

  Ik zou willen aanraden om naar je huisarts te gaan en dit met hem/haar te bespreken

  Reageer
  #3

  Sporten! Dit helpt erg goed zorgt voor meer dopamine je voelt je een stuk beter. En is stress verlagend.

  Reageer
  #4

  Ik heb dit een stuk erger als ik overspannen in t algemeen ben. Dat bijt de spanning zich als t ware vast op stress onderwerpen die maar blijven terug komen (een scheve tand, rimpels, een psychose etc). Meer ontspannen in de vorm van meditatie, wandelen (zonder podcast oid), alles waar je hersenen niet actief bij worden (dan pas activeert het parasympatische zenuwstelsel) maakt een groot verschiL!

  Reageer
  #5

  @Alias, valt ook wel wat bij te sturen met de juiste voeding, voedingssupplementen en natuurlijke middelen. Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren.

  Reageer
Reageer op: Adhd met extreme hyperfocus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief