Adhd?

  • #1

    Ik heb online een ADHD test gedaan en alle kenmerken kloppen behalve de vraag waren deze klachten er al voor het 7e jaar.

    Omdat de problemen dus pas zijn ontstaan na mijn 12e kan ik op de vraag waren de klachten voor het 7e jaar al aanwezig geen ja antwoorden en daardoor uit de test dat het geen ADHD is maar wat kan dit dan wel zijn?

    Reageer
    #2

    Misschien goed als je eens opnoemt welke klachten je dan hebt

    Reageer
    #3

    Vanaf de puberteit 12/13 jaar begon bij mij pas de problemen op school. Gebrek aan concebtratie en snel afgeleid. Onderpresteren en kreeg een eetstoornis en voelde mezslf dom, lelijk (last van acne) en te dik. Dat laatste was ik niet echt had nog een gezond BMI maar ik zat tegen de grens aan en wilde zelf knap zijn en vond hoe ik eruit zag niet knap genoeg. Ik had wel vrienden en ook om de week ofzo was ik weer verliefd op een andere jongen. Heb nooit een stabiele relatie kunnen volhouden waarin ik dacht van ja dit is de ware. Altijd zodra de verliefdheid over was kreeg ik weer een onrustig gevoel en ging dan alle negatieve punten zien van die jongen en werd opnieuw verliefd oo n ander ook vaker nog verliefd oo meerdere tegelijk. En ging zo van relatie naar relatie. Ging rond mijn 16e ook spijbelen van school de laatste paar uurtjes van de dag om dan samen met vriendinnen de stad in te gaan jongens zoeken en flirten en soms zelfs stelen en softdrugs gebruiken. Ook veel foute vriendjes gehad. Ik deed alles voor de spanning en mezelf beter te voelen en wilde graag aandacht. Ben ook twee keer blijven zitten op middelbare omdat ik teveel onvoldoendes haalde en onderpresteerde en nog steeds heb ik nu ik op mezelf woon last van chaotisch zijn in huishouden en totaal geen structuur of routine. Ben ook vaak heel moe en heb dan gewoon nergens zin in en kan me moeilijk zetten tot huishouden en boodschappen halen en Pmd weg brengen waardoor alles zich opstapelt. Oud papier vergeet ik standaard buiten te zetten waardoor m'n halve kelder vol staat met dozen papier. Ik heb moeite om tot actie over te gaan en het is me allemaal teveel om bij te houden vaak in combinatie met mijn baan. Ook de problemen met liefdesrelatie heb ik nog steeds. Ik weet nooit wat ik wil en kan wisselen per dag. Soms weet ik niet eens meer wat ik zelf echt voel en vind.

    Op werk heb ik ook last van concebtratie en ben snel afgeleid en hoor niet goed wat klanten zeggen omdat ik geen concebtratie genoeg heb om te volgen wat hun probleem is en dan moet ik constant vragen of ze het nogmaals willen uitleggen of maak ik fouten of ze zeggen je praat door me heen omdat ik snel wil zijn met een oplossing. Met collega's heb ik wel snel contact maar ik merk dat ikvaak afstoot omdat ik denk dat ze mij niet echt moeten of dom vinden etc. Hierdoor ga ik dan afstand nemen en dag erop kan het goed zijn dat ik juist heel aardig doe en het heel gezellig is. Ik heb ook last van stemmingswisselingen en kan niet tegen kritiek en denk meestal dat ik benadeeld wordt en vertrouw anderen nooit volledig.

     

    Reageer
    #4

    Het is de vraag of dit wel met ADHD te maken heeft. Er kunnen kenmerken zijn die overeenkomen, maar ADHD herken ik er niet in. Ik denk dat het goed zou zijn, als je dit eens met je huisarts bespreekt, en met een psycholoog hierover praat.

    Reageer
    #5

    Welke andere stoornissen kunnen dan allemaal op ADHD lijken waarvan u wel zou kunnen vermoeden dat waar ik last van heb zou kunnen zijn? En hoezo denkt u niet aan ADHd of ADD?

     

    Reageer
    #6

    Het zou een persoonlijkheidsstoornis kunnen zijn. En dat begint eigenlijk al met je eetstoornis..met een heel laag zelfbeeld en onzekerheid.

    Reageer
Reageer op: Adhd?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief