Ben ik ‘anders’?

 • #1

  Soms vraag ik mij af of ik anders ben dan de gemiddelde mens. Ondanks dat ik voor aanstaande week (opnieuw) een afspraak heb met een psycholoog, zou ik het hier ook graag willen bespreken. Wat vinden jullie hiervan?

  Misschien belangrijk om te weten: Mijn vader heeft last van een autismespectrumstoornis en is manisch depressief. Hij is verslaafd geboren waardoor hij op latere leeftijd nog steeds veel problemen heeft.

  Dit zijn dingen waar ik onder andere last van heb:

  - Sinds ik geluiden kan maken, neurie ik als ik mij op iets concentreer: Zelfs als ik maar 1 sec. naar iets kijk, begin ik te neuriën. Mijn geneurie klinkt zeer luid en monotoon.

  - Ik raak gemakkelijk (en graag) in mijn eigen wereld verzeild: Ik leef een eigen leven in mijn hoofd en kan daar gemakkelijk uren in blijven hangen. Dit doe ik al van jongs af aan: op jonge leeftijd kon ik uren achter elkaar schommelen terwijl ik in mijn eigen wereld leefde. Soms leid ik een heel ander leven dan dat ik daadwerkelijk leid.

  - Ik slik sinds een aantal jaar antidepressiva (40 ml) tegen depressie en een angststoornis en ik denk dat ik hier nooit vanaf zal komen. Helaas ben ik, ondanks het slikken van AD, nog steeds down.

  - Ik heb ADD en vind simpele dingen doen al lastig, zoals het openen van mijn hotmail, maandelijkse dingen regelen en contacten onderhouden.

  - Ik word rustig van het maken van lijsten

  - Ik heb een extreem slecht zelfbeeld (al ben ik ook erg gepest als kind/tiener): in de spiegel kijken is een straf en daardoor is het opmaken een hel (en ik moet me opmaken, anders durf ik de deur niet uit). Als ik één of meer plekjes heb, scheld ik mezelf uit. Dan noem ik mezelf walgelijk, vies wijf, lelijkerd en soms nog erger. Als ik in de spiegel kijk, zie ik: rode plekjes, rimpels, een bleke huid, rimpels, donkere kringen en zeer dun en pluizig haar. Het plaatje klopt niet.

  - Het ergste van alles: Ik heb gevoelens voor iemand met DS. Ik denk dat het voornamelijk te maken heeft met het feit dat het gewoon een hele lieve zorgzame man is. Natuurlijk zal ik hier niks mee doen.

  Reageer
  #2

  Je hebt ADD logisch dat je anders bent dan de doorsnee mens en klachten heb

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Uit de opsomming die je geeft, wordt het duidelijk dat er het een en ander anders werkt bij jou. Goed mogelijk dat je brein wat anders in elkaar steekt.

  Hopelijk kun je daar wat handvatten bij krijgen.

  Reageer
Reageer op: Ben ik ‘anders’?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief