Xanax

 • #1

  Ik heb 2 dagen antibiotica geslikt voor groenige afscheiding. Genaamd Metronidazol. Ik werd hier zó ziek van o.a. misselijkheid, hartkloppingen, opgeblazen buik. Ik ben meteen gestopt met deze rotzooi. Na 2 dagen was de misselijkheid weg. Wel heb ik nog steeds een wat opgeblazen buik maar dat is niet mijn grootste zorg.

  Door de Metronidazol ben ik totaal de weg kwijt. Derealisatie, het gevoel dat alles langs mij op gaat. Ik praat dan bijvoorbeeld met mijn ouders en denk een paar minuten later van; heb ik net met mijn ouders gepraat? Soms schiet ik volledig in de paniek en heb ik verschrikkelijke huilbuien. Ik slik sinds maandag dan ook Xanax 0.5mg met gereguleerde afgifte. Deze heb ik vorig jaar ook een tijdje gebruikt, maar nu heb ik het idee dat het niet werkt.. Volgens de huisarts zou dit na 4 a 5 dagen zijn werk moeten doen.

  Ik heb opnieuw contact opgenomen met de huisarts, maar moet nog even wachten op haar reactie. Ik slaap heel veel, eet amper en kom bijna niet buiten. Gister onder dwang met mijn moeder een klein blokje gelopen en voor het eerst zelfstandig gedoucht. Ik ben al een week thuis van het werk en ben bang dat ik mijn baan ga verliezen aangezien ik er net ben begonnen.

  Misschien handig om te weten;

  Ik had een blaasontsteking en kreeg hiervoor een antibiotica 4x per dag 1 capsule van 50mg (hier kreeg ik ook dat derealistische gevoel van en nam 1 Xanax en het was meteen weg)

  Toen kreeg ik Amoxcilline 3x per dag 1 pil van 500mg + ik kreeg Metronidazol erbij voor de afscheiding 2x per dag 1 pil van 500mg.

  Ik heb dus 2a3 dagen 2500mg antibiotica naar binnen gewerkt, ABNORMAAL.

  Ik zou een moord begaan om mij weer mijzelf te mogen voelen en de dingen te mogen doen die ik zou willen doen, zoals werken! Leuke dingen met mijn vriend ondernemen, maar ik ben nu niks anders dan een brok ellende in bed met huilbuien en paniekaanvallen dat het nooit meer goed komt.

  Reactie
  #2

  Waarvoor heb je de Xanax vorig jaar gebruikt?

  Reactie
  #3

  Dezelfde klachten, maar toen na overmatig alcoholgebruik. Er heeft toen die tijd mij iets getriggerd wat voor die klachten heeft gezorgd. Ditmaal komt het door de Metronidazol... en ik wil zo graag van de klachten af.

   

  Ik moet afwachten op wat de huisarts nu gaat zeggen. Wellicht een hogere dosering... of andere medicijnen... maar moet ik maandag wel gaan werken?

  Reactie
  #4

  Ik denk dat er toch iets anders aan de hand is. Het medicijn veroorzaakt dit soort klachten eigenlijk niet. Ik vermoed dat je door de bijwerkingen een paniekaanval/angsten hebt gekregen. Dat zal vooral de oorzaak zijn voor de klachten die je nu hebt.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #5

  Of je maandag kunt gaan werken kan ik natuurlijk niet beoordelen. Dat is een beslissing die je zelf moet nemen

  Reactie
  #6

  De huisarts zei dat ik misschien niet tegen de lijm kan die de pillen bij elkaar houdt. Zowel de huisarts en ik verdenken toch echt dat ik niet tegen de Metronidazol kan..

  De paniekaanvallen/angst klachten zijn precies hetzelfde als vorig jaar en Xanax heeft mij er weer bovenop geholpen. Aangezien ik in 2a3 dagen maar liefst 2500mg antibiotica naar binnen heb gewerkt raadde iemand mij aan om probiotica te nemen, omdat het wellicht nog steeds in mijn lijf zit.

  Reactie
  #7

  In het lichaam zal het niet meer zitten. Maar je darmen kunnen er wel nog last van hebben. Probiotica kan dan zeker geen kwaad.

  Reactie
  #8

  Bericht van de HA:

  Stoppen met de Paroxetine en ter vervanging 2x per dag 1 pil van Clomiparmine. Na het vooraf lezen van de bijwerkingen hiervan heb ik deze NIET ingenomen en ga ik dat ook zeker niet doen. Daarnaast is het ten strengste af te raden om per direct te stoppen met Paroxetine. Ik ben mijn huidige huisarts zo beu, dat ik mijn klachten bij een andere HA heb neergelegd en wacht af op zijn oordeel. In het uiterste geval stap ik over van HA. Een HA moet zich ook kunnen bedenken dat 2500mg antibiotica veel te veel is voor een lichaam en dit helemaal van slag brengt. Ik ben mijn vertrouwen in mijn HA verloren. Hoe ik dit weekend door ga komen is 3x per dag 1 Oxazepam van 10mg en daarnaast 1 Xanax van 0.5mg. Hopelijk kan ik maandag naar het werk. Ik heb het autorijden weer opgepakt en ben samen met mijn vader een rondje wezen rijden wat hartstikke goed ging! 🙂

  Ik geef niet op, ik weet immers dat er niks in mijn koppie zit wat er niet moet zitten aangezien ik deze klachten vorig jaar ook heb gehad en deze klachten te wijden zijn aan een paniek/angststoornis. Daarnaast wacht ik ook op de mening van de HA die ik eveneens heb benaderd.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Xanax
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief