Afbouwen xanax retard

 • #1

  Beste

  Ik ben nu al gedurende 3 maanden benzos aan het nemen. Max 2,5mg lorazepam per dag. Tot voorbije week de dokter me xanax retard 0.5mg voorschreef om van de lorazepam af te komen. Echter dinsdag wrd ik positief getest op covid (geen symptomen, gelukkig). Hierdoor kon ik niet naar de kinesist, waardoor ik zeeeer erge nekpijn kreeg en niet kon slapen door mijn scoliose. En nu zit ik dus op 2.5-3.5mg xanax retard per dag. Hoe kan ik hier in godsnaam vanaf? Mensen met ervaring? Ik ga morgen opnieuw naar de huisarts, maar heb het gevoel dat hij ook niet goed weet wat te doen.

  Ik ben nog maar 21 jaar, start over 2 weken met werk en dit hindert me enorm.

  Vriendelijke groet

  Iemand

  Reageer
  #2

  Ik weet niet waarom er xanax is voorgeschreven. Maar als je van de lorazepam af moet is het niet de bedoeling dat je zoveel xanax gaat nemen...
  Waarom is de lorazepam is eerste instantie voorgeschreven?

  Reageer
  #3

  Omdat ik last had van ernstige paniekaanvallen.
  De xanax retard is voorgeschreven omdat het langer werkt dan de lorazepam.
  En dit zou makkelijker zijn om af te bouwen volgens de huisarts.

  Reageer
  #4

  De Xanax heeft natuurlijk niets te maken met de nekpijn. Dat is iets voor de kine
  Je zult dus moeten starten met de afbouw van de Xanax

  Reageer
  #5

  Kom net van bij de dokter en hij heeft me alprazolam 0.5 mg (de gewone, kortwerkende) voorgeschreven voor overdag en mirtazapine 7.5mg voor snachts te slapen. Kan het kwaad als je een nacht geen xanax inneemt? Heb op het moment niets meer.

  Reageer
  #6

  Dat zal geen probleem zijn.
  Maar het wordt wel steeds complexer.
  Eerst was het alleen maar Lorazepam gewisseld voor Xanax die afgebouwd moeten worden. Maar het worden steeds meer middelen

  Reageer
  #7

  OK bedankt. En ik weet het. Het is nu de bedoeling dat ik eerst de xanax afbouw (0.25-0.5 kortdurende xanax voor en namiddag), en tijdelijk een lage dosis mirtazapine neem om te slapen en te helpen bij de angst.

  Reageer
  #8

  OK. Maar je hebt dus nog steeds last van angsten. ben je daarvoor onder behandeling bij een psycholoog?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben inderdaad in behandeling bij de psycholoog, maar moet mijn afspraak van woensdag helaas verzetten doordat ik pas donderdag terug buiten mag ivm covid besmetting.

  Reageer
  #10

  Ok. In ieder geval wel behandeling. dat is het belangrijkste

  Reageer
  #11

  Ik zou vooral eens kijken naar oorzaken van je klachten. Vaak zit dat voor een deel in voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen etc. Een orthomoleculair therapeut oid kan je adviseren mbt je hele gezondheidssituatie.
  Denk bij scoliose aan de mogelijkheid van een lichte scheefstand van de atlas. Een (energetische) atlascorrectie zou kunnen schelen in je klachten. Denk verder ook aan osteopathie. Dat kan ook weer schelen in klachten als spanning en angsten.
  Al dat testen is natuurlijk grote nonsens en gaat ook niet om besmetting.

  Reageer
  #12

  Ik heb me laten testen voor een evenement. Ik had geen covid klachten.

  Ik weet van waar het angstprobleem komt, ik moet enkel van de benzos zien af te geraken.

  Ik heb nu vandaag in totaal 1,75mg genomen. Maar zit nu met serieuze angstaanval maar wil niet meer nemen. Zou ik nu gewoon enkel die mirtazapine kunnen nemen? Of ga ik dan te fel afkickverschijnselen krijgen van de alprazolam? Probleem is dat die alprazolam maar 4u werkt ongeveer.

  Reageer
  #13

  Ik zou het alleen met de mirtazapine proberen. Anders kom je er natuurlijk nooit vanaf

  Reageer
  #14

  Beste

  Vanacht heb ik kunnen slapen op de mirtazapine, was wel een zombie de eerste paar uren toen ik wakker werd maar ok.

  Vandaag heb ik nu max 1,5mg xanax op, dat is al minder dan gisteren. Heb ook het geluk dat ik nog maar een week op een hogere dosis dan 1mg xanax (=2,5mg temesta) zit. Zou nu sewwes de mirtazapine willen nemen en dan even erna gaan slapen. Zijn er risico's om de nacht zonder xanax te doen? Of zou ik toch een kleine dosis nemen?

  De dokter zegt dat ik niet zo veel schrik moet hebben van de gevaarlijke afkickverschijnselen, aangezien ik nog maar ongeveer 2 maand dagelijks benzos pak en in het begin, eerste 40 dagen ongeveer, zeer lage dosissen (max 1,25mg temesta = 0.5mg xanax). Maar ik vind het toch maar eng. Zeker na sommigen verhalen op het internet.

  Reageer
  #15

  "Zou nu sewwes de mirtazapine willen nemen en dan even erna gaan slapen. " Dat moet je dus niet doen. Het middel is om te slapen maar niet om ff een dutje te gaan doen.

  Reageer
Reageer op: Afbouwen xanax retard
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief