Klachten na mezelf slaan

 • #1

  Hallo allemaal,

  graag wou ik vragen om niet te oordelen aangezien ik nu in een fase ben waarbij ik dit niet ga kunnen trekken. BVD.

  Kort het verhaal; ik deal al 3 jaar met depressie klachten, die met de week alleen maar erger worden. Al sinds dit alles begon heb ik er een gewoonte van gemaakt dat wanneer alles teveel werd, ik mezelf heel hard tegen me hoofd aansloeg met de vuist. Met het idee om mezelf zodanig duizelig te maken of bewusteloos te slaan, dat ik de mentale pijn niet meer voel.

  nu heb ik gister weer zo’n episode gehad en merk ik vandaag klachten die ik niet eerder heb gevoeld. Ik heb hoofdpijn ( los van het feit dat deze hoofdpijn te verklaren is, is het een andere soort hoofdpijn dan dat ik normaal krijg)

  m’n spraak is achteruit gegaan. VB: langere reactietijd voor antwoorden, kom niet uit me worden, spreken kost 3 x zoveel energie en ik heb geen volume meer alles is monotoon terwijl ik wel probeer om normaal te praten

  als ik loop voelt het alsof ik telkens ga flauwvallen.
  mn beeld voor m’n ogen is wazig/ schimmig.
  het voelt alsof m’n hersenen “losser” zijn komen te liggen, want wanneer ik naar links of rechts leun of ja of nee schud, voelt het heel zwaar aan.
  voelt telkens alsof ik naar voren ga vallen terwijl ik rechtop zit

  overgevoelig voor licht en geluid.
  Naast deze dingen nog een paar anderen waarvan ik zelf denk dat het door vermoeidheid/down zijn  komt dus het maar niet benoemd.

  Nu mijn vraag, in hoeverre kan je jezelf hersenschade geven? Zijn dit normale klachten bij zo’n situatie? En wat moet ik ermee doen? Zijn er meerdere mensen die dit doen?

  ik weet dat het antwoord op het laatste waarschijnlijk “stoppen met je zelf slaan” zal zijn. Ik heb het vaak geprobeerd. Maar dit is voor mij de enige manier hoe ik van m’n mentale pijn afkom.

  nu ik dit heb getypt zit ik te denken of ik het niet beter bij het kopje “hersenen” oid kon plaatsen om antwoord te kunnen krijgen, maar heb echt advies nodig

  alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Ben je niet onder behandeling bij een psycholoog?

  Reactie
  #3

  Ik ben sinds kort bij de huisarts ondersteuning maar zij vinden het nog niet erg genoeg om me door te verwijzen

  Reactie
  #4

  Ik zou toch op een doorverwijzing staan als ik jou was. Je hebt hier toch echt professionele ondersteuning bij nodig.

  Reactie
Reageer op: Klachten na mezelf slaan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief