Wie kan mij vertellen waarom ik deze klachten heb?

 • #1

  Hallo allemaal. Uiteraard weet ik dat ik naar de huisarts moet wil ik echt het zeker weten, maar omdat ik er meestal voor niks heen ga wil ik eerst even via het forum te weten komen wat mijn klachten kunnen betekenen.

  Ik had vorig jaar zomer ontzettend heftige steken in me hoofd. Altijd op 1 plek. Aan de achterkant/recht van mijn hoofd. Die steken werden zo erg dat ik mijn ogen dicht moest doen en naar me hoofd greep! Meestal duurden deze steken maar enkele seconden maar soms wel een paar minuten. Na een paar weken is het overgegaan. Nu sinds januari heb ik weer ontzettend veel pijn aan me hoofd op dezelfde plek maar nu ook rechts boven op me hoofd. Weer dat ik naar me hoofd moet grijpen. Ik ben nu ook al weken "instabiel" daarmee bedoel ik dat ik me evenwicht vaak niet goed hou. Ik moet vaak iets vast grijpen omdat ik anders loop alsof ik dronken ben. vaak lijkt het of me evenwicht totaal naar links zit of ik helemaal scheef links loop. Ik vergeet ook steeds dingen. Dan ben ik wat aan het doen en dan weet ik niet meer wat ik aan het doen ben. Na een paar seconden weet ik het dan weer. Tevens word ik bijna elke avond ontzettend misselijk en duizelig. Vannochtend toen ik wakker werd was er weer zo;n pijn scheut in me hoofd ik werd ontzettend misselijk en begon te kokhalsen. Gelukkig hoefde ik niet over te geven. Maar weer ben ik al dagen extreem moe, duizelig. Mezelf voelen wegzakken wat dus lijkt op flauwvallen, me vast moeten houden omdat ik me evenwicht steeds verlies en die enorme steken. Ik probeer er niet al te veel op te gaan letten anders ga ik me al bezig houden met elk pijntje wat ik voel. Maar dit zijn in hoofdlijnen de klachten die het meest voorkomen en die ik ook niet kan negeren omdat ze zo heftig optreden. Me werk lijdt er ook onder. Ik ben telefoniste en ik ben al een paar keer naar huis gegaan omdat ik zo duizelig ben. Het is een paar keer voorgekomen dat een klant aan de telefoon iets tegen mij zegt en ik vergeet wat hij zei of dat ik hele andere dingen zeg dan ik bedoel. Maar ik ben nog hartstikke jong 22 jaar dus ik ga niet uit van iets ergs.

  Waarschijnelijk is het zoals altijd niks en daarom wil ik eerst weten wat het zou kunnen zijn en of ik voor dit soort klachten naar de huisarts moet.

  Met vriendelijke groet,
  Sandra

  Reactie
  #2

  Sorry ik was nog vergeten te vermelden dat ik de laatste weken nu die pijnen zich vaker voor doen ook vaak niet recht naar 1 punt kan kijken. Ik probeer het maar het lijkt alsof ik dan scheel kijk. alsof ik niet strak naar 1 positie kan kijken. Ik vind het moeilijk uit te leggen maar dat ik zoals ik het ervaar.

  Reactie
  #3

  Spannings gerelateerde hoofdpijn.

  Reactie
  #4

  Drie soorten hoofdpijn komen vaak voor: spanningshoofdpijn, migraine en medicijn-afhankelijke hoofdpijn.

  De meeste mensen hebben wel eens spanningshoofdpijn. De pijn zit vaak aan beide kanten van het hoofd, of als een band om het hoofd. Het is een drukkende, knellende pijn. Hierbij zijn de spieren van de schouders, nek en schedel vaak extra gevoelig. Uw eetlust kan verminderd zijn, maar u bent niet misselijk. Door inspanning wordt de pijn niet erger. Afleiding, sporten, ontspanning of slapen kan de pijn verminderen. De pijn duurt een uur tot een paar dagen. Het is zelden dat iemand er iedere dag last van heeft. Dit soort hoofdpijn kan met spanningen te maken hebben, maar kan ook komen door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding, door slecht slapen, moeheid of ergens tegen opzien. Soms ontstaat hoofdpijn zonder reden.
  Migraine

  Migraine is hoofdpijn die in aanvallen komt, soms midden in de nacht zodat u er wakker van wordt. De pijn zit aan één of aan beide zijden van uw hoofd. De pijn is hevig of bonzend en wordt erger bij inspanning. Meestal bent u ook misselijk; soms moet u overgeven. Fel licht en hard geluid worden slecht verdragen. Het liefst wilt u alleen nog maar op bed liggen. Soms ziet u een halfuur tot een uur voor het begin van de migraineaanval schitteringen, flitsen of golvende beelden.
  Sommige mensen voelen vooraf tintelingen aan één kant van hun lichaam. Een migraineaanval kan 4 tot 72 uur duren, maar is meestal binnen één dag over. Sommigen hebben slechts af en toe een migraineaanval, anderen hebben er regelmatig last van. Een aanval kan optreden rond de menstruatie, na lang uitslapen of juist te kort slapen, na een nachtdienst of na stress. Een migraineaanval kan ook zonder aanleiding opkomen. Bij migraine speelt aanleg vaak een rol.

  Medicijnafhankelijke hoofdpijn. Dagelijks gebruik van pijnstillers of migrainemiddelen kan op zich ook weer hoofdpijn veroorzaken. Deze hoofdpijn blijft dus bestaan terwijl u medicijnen tegen hoofdpijn gebruikt. Deze soort hoofdpijn kan ook ontstaan door veel gebruik van cafeïne. Cafeïne zit niet alleen in koffie, maar ook in thee, ice-tea, cola, redbull en chocolade. Sommige pijnstillers bevatten ook cafeïne. Cafeïne is hetzelfde als coffeïne.

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBN2a.htm

  Reactie
  #5

  Lees hier meer over spanningshoofdpijn:

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBN2b.htm

  Reactie
  #6

  Bedankt voor de reacties maar ik weet dat het geen spannings hoofdpijn is. ik heb 1 keer 8 jaar geleden migrene en spannings hoofdpijn gehad en weet hoe dat voelt. wat ik ervaar is niet een uiting van stress omdat ik me in geen enkele situatie bevind waardoor ik stress moet ervaren. Daarbij komt dat het met het uur slechter gaat. me evenwicht is nu helemaal weg ik val alleen maar om. ik kan me ogen niet dicht doen want als ik dat doe terwijl ik sta val ik meteen naar achter. Ik moet me vasthouden wil ik lopen en loop alsof ik dronken ben, ik kijk nog steeds scheel en ben helemaal op. Morgen ochtend staat de afspraak bij de huisarts. We zullen zien...

  Reactie
  #7

  En om nog even terug te komen op de sympthomen van spannings hoofdpijn: me eetlust is niet weg, ik ben wel misselijk tot kokhalsen aan toe, de hoofdpijn voelt niet als een band om me hoofd. het is 1 specifive plek die ontzettend pijn doet, alles draait voor me ogen, ik zie dubbel en de pijn in me hoofd verergerd wanneer ik moet niezen.

  Reactie
  #8

  Ga dan even naar de huisarts.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  zoals ik al schreef: Morgen ochtend staat de afspraak bij de huisarts. We zullen zien..."

  Reactie
  #10

  Je bent inmiddels behoorlijk geïnformeerd dus je kunt de juiste vragen stellen. Maak een lijstje zodat je niets vergeet. Dat is prettig voot de huisarts, dan kan het consult snel verlopen.

  Reactie
  #11

  Vandaag bij de huisarts geweest hij heeft me met spoed doorverwezen naar de neuroloog. Kan morgen al terecht. Bedankt voor alle info. Ik weet nu dat het absoluut geen spanningshoofdpijn is.

  Reactie
  #12

  Pfoe, dat is schrikken! Wat is de reden van je doorverwijzing? Wat denkt de huisarts dat het is?

  Reactie
  #13

  Huisarts zei niet veel. Hij wist niet wat het was. Hij stond wel te kijken dat me hele evenwicht gewoon weg is. Hij drong ook bij neuroloog aan dat ik zo snel mogelijk daar terecht kon ipv de wachttijd die er was. Ik kon dus daardoor vandaag al terecht. Nou de neuroloog stelde weinig voor. Eerst een heel gesprek en of aandoeningne in zenuwstelsel in de familie zaten. Toen een aantal testen waarbij ik dus steeds me evenwicht verloor. Ogen na gekeken. Hij zei helemaal niks, niks over wat hij dacht dat het was helemaal niets. Alleen dat ik onder de mri moet. Toen hij verwijsbrief voor mri scan schreef hield hij zijn hand ervoor zodat ik niet kon zien wat hij opschreef. Ik krijg nu per post te weten wanneer ik er terecht kan. Tot die tijd dus afwachten. ik wordt er gek van maar ik ben heel blij dat ik niet genoegen heb genomen met wat hier eerder aan me werd verteld dat het spanningshoofdpijn is. Ik ga al niet snel naar de huisarts en ik moet er niet aan denken als ik gewoon dacht dat het idd maar spanningshoofdpijn is. Daarom nogmaals belangrijk te vermelden hoe belangrijk het is naar de huisarts te gaan. Het is goed dat deze forums er zijn maar ga altijd naar een huisarts!

  Reactie
  #14

  En wat is nu de uiteindelijke diagnose? Ik vind dit een interessante casus namelijk.

  Reactie
  #15

  Nou ik heb inmiddels de scan gehad. Ik wacht nu op de uitslag die krijg ik van mijn neuroloog te horen. Tijdens te scan zag ik dat er 3 andere artsen bij werden gehaald en er werd gewezen naar het scherm waar mijn hoofd dus op te zien was. Ik maak me daar dus wel erge zorgen over omdat ik niet weet of ze nu wel of niet wat gezien hebben en ik vrees het eerste omdat er 3 artsen bij werden gehaald. Tis afwachten nu en dat is best slopend.

  Reactie
Reageer op: Wie kan mij vertellen waarom ik deze klachten heb?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief