wie herkend mijn klachten?

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ten einde raad stel ik hier mijn vraag want ik weet het even niet meer. Ik verwacht geen medisch advies ofzoiets, maar ik hoop dat iemand mijn klachten herkend.

  Ik heb sinds mijn puberteit overgewicht hoe dit precies komt weet ik niet. Ik eet en leef gezond. Ik ben jarenlang naar een diëtist gegaan, heb bloedonderzoek gehad, diëten gevolgd, onder begeleiding gesport. Niets leek te helpen. Alsof de kilo's er gewoon zomaar aankwamen zonder dat ik daar enige grip op had, wat ik ook deed niets hielp. Op zulke jonge leeftijd is dat erg moeilijk en verdrietig en word je erg onzeker. Ik werd in die tijd ook erg gepest.
  Inmiddels ben ik 26 en zijn er tal van klachten bij gekomen. Ik ben erg onregelmatig ongesteld. Soms ben ik het een paar maanden wel, dan weer een paar maanden niet. Dit is sinds ongeveer een jaar. Uiteraard ben ik hiervoor naar de huisarts geweest. PCOS is uitgesloten en mij is verteld dat het waarschijnlijk door mijn gewicht komt.

  Het volgende probleem is dat ik last heb van wanen of hallucinaties. Ik weet niet precies hoe ik het anders moet noemen. Wanneer ik erg moe ben dan hoor of zie ik dingen in mijn hoofd die niet waar zijn. Ik weet ook dat de dingen niet echt zijn en niets te betekenen hebben maar toch maak ik me wel zorgen. Want normaal is het niet. Ik zie bijvoorbeeld niet een slang op de tafel en ik denk niet dat de tv mij signalen geeft ofoiets. Ik heb bijvoorbeeld dat mijn gedachten een eigen leven gaan leiden en dat ik dan zelf niet in staat ben dat te stoppen en dan allerlei gedachten hoor die ik niet bewust denk. Ook heb ik wanneer ik, vooral als ik mijn ogen sluit omdat ik wil gaan slapen nare beelden zie in mijn hoofd. Ook dit heb ik met de huisarts besproken en hij denkt dat het te maken heeft met veel dingen meegemaakt te hebben. Ik ben niet pschotisch.

  Ook heb ik hele nare dromen. Bijna iedere nacht heb ik nachtmerries. Soms word ik compleet van slag wakker.

  Extreme vermoeidheid. Een weekend bijslapen, op tijd naar bed, afleiding. niks helpt. Ik blijf moe. Vorige week heb ik 2 dagen gewerkt en ik ben nu nog steeds bezig met bijkomen. Ik ben 26, waarom ben ik zo moe?

  Psychische problemen, ik voel me verdrietig, angstig, wanhopig. Ik ben somber als ik aan de toekomst denk zie ik het somber in. Soms voel ik me ineens angstig zonder reden, nerveus.

  Ik weet het niet meer. Herkend iemand deze klachten? Ik heb bloed laten prikken. Daar kwam uit dat mijn HB wat aan de lage kant was, maar dat heb ik altijd. Maar dit was wel vreemd omdat ik weinig menstrueer. mijn ijzer was daarintegen wel normaal.
  Ferritine, cholersterol, cortisol, glucose, allerlei hormonen zijn getest , schildklier en alles had een normaalwaarde.

  Met andere woorden, ik begin heel erg aan mezelf te twijfelen en weet het even niet meer. Ik wil zo graag verder met mijn leven maar ik blijf maar het gevoel hebben dat er iets mis is in mijn lichaam maar ze kunnen niks vinden.

  Bedankt voor het lezen.

  Reageer
  #2

  Ik heb helaas ook geen antwoord.
  Maar zie zie wel dingen die een psychische oorzaak hebben. Dat kan enorm vermoeiend zijn. En ik denk dat het goed zou zijn om daar toch iets mee te gaan doen. Misschien goed om toch eens met een psycholoog te gaan praten. Daarnaast dan een verwijzing vragen voor de MDL arts voor verder onderzoek naar je overgewicht. Hoe groot ben je en wat weeg je?

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Klopt, ik heb al een verwijzing voor een psycholoog gekregen maar er is een wachtlijst van een paar maanden.

  Ik wist niet dat een MDL arts ook verstand heeft van overgewicht enz. wat voor inderzoeken enz. kan ik verwachten als ik daar een verwijzing voor krijg?

  Ik ben 1.72 en weeg 115 kilo.

  Reageer
  #4

  je hebt een BMI van 49... Dat is dus ernstige obesitas.
  Kan me niet voorstellen dat je cholesterol goed was. En ook je leverwaarden zouden moeten afwijken. Ofwel je vertelt hier maar een half verhaal of er is iets mis gegaan bij de huisarts. En dat dat laatste kan ik me niet goed voorstellen. Vind het ook heel opmerkelijk dat je geen diabetes hebt. Vraag in ieder geval een verwijzing voor de MDL arts voor een goed onderzoek. Welke onderzoeken zal dan de MDL arts met je bespreken

  Reageer
  #5

  Al mijn waarden waren goed volgens de huisarts. Mijn glucose waarde is 4.6 en mijn cholesterol was ook ok. Ldl was 2 en hdl 1.

  Dus sprake van diabetes of een te hoog cholesterol is er niet volgens de dokter.

  Anders zou ik hier geen bericht hebben geopend want dan had ik geweten wat er aan de hand is.

  Bedankt tot zo ver.

  Reageer
  #6

  als alle waarden goed waren, dan is het een extra reden om naar een MDL arts te gaan, want ergens gaat er dan toch iets fout in je lichaam

  Reageer
  #7

  Bedankt voor je reactie John. Diep van binnen heb ik het gevoel dat er inderdaad iets mis is in mijn lichaam. Ik heb lang gedacht dat ik misschien cushing heb tot mijn cortisol werd gecheckt en dit ook nornaal was. Ik kan er enorm moedeloos van worden. Of een goedaardige tumor of iets. Ik zal aan de huisarts vragen of hij me een verwijzing naar een MDL arts wil geven maar soms ben ik bang dat hij denkt dat ik een zeur ben.

  Reageer
  #8

  Dat mag die niet denken, want ook bij de huisarts moet een licht opgaan als iemand met zeer ernstige obitas komt en alle bloedwaarden toch goed zijn, en dan met name de schildklierwaarden, cholesterol , leverwaarden en bloedsuiker. Het is immers niet zomaar een beetje overgewicht. Het zal dan toch verder uitgezocht moeten worden wat er dan aan de hand is. Dus eigenlijk snap ik niet de je huisarts je niet meteen een verwijzing heeft gegeven

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het beste kan je zoiets meteen vermelden. Overgewicht heeft onder andere te maken met insulinerestentie/hyperinsulenemie/metaboolsyndroom.
  Gezond eten is een loze kreet. Gaat om een evenwichtig voedingspatroon. Snelle koolhydraten mijden en niet te vaak eten. Beste ook 's ochtends niet direct ontbijten en 's avonds na een bepaalde tijd ook niet meer eten. Ik zou zorgen voor een combinatie van langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter zeer matig met brood dus ook. Boekweit is bijvoorbeeld beter voor je bloedsuikerspiegel dan tarwe. Beter extra groente eten dan fruit. Ik zou ook altijd etiketten lezen. Bijvoorbeeld ook geen kunstmatige zoetstoffen nuttigen. En in veel voedingsmiddelen zitten verborgen suikers. Ook in bewerkte vleesproducten.
  Die insulineresistentie kan samen met andere factoren ontregelend werken op je schildklierhormonen. Is niet meteen meetbaar in het bloed. Als je schildklier van slag is, kan je nare klachten krijgen.
  Kan handig zijn om eens advies te vragen aan een orthomoleculair therapeut. Door insulineresistentie neem je slechter voedingsstoffen op. Zaak dus om de insulineresistentie om te keren en wat extra stoffen te gebruiken. Als je de insulinegevoeligheid kan verbeteren, gaat je lichaam eerder vet verbranden. In elk geval kunnen edelgistvlokken helpen bij je bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid.

  Reageer
  #10

  Als het even kan, zorgen voor lichaamsbeweging vóór het ontbijt. Dat zet de vetverbranding aan. En eens kijken naar onderliggende emoties bij je overgewicht. Beter goed zorgen voor je lichaam dan je afvragen wat voor ziekte je zou hebben. Weet niet of je hormonale anticonceptie gebruikt of gebruikt hebt of misschien een koperspiraal. Die werken ontregelend op je lichaam en kunnen allerlei klachten geven.

  Reageer
Reageer op: wie herkend mijn klachten?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief