Mijn leven, wat voor zin heeft het?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een jongeman van 22.
  Woonachtig in een klein dorpje wat, voor mijn gevoel, overal een beetje tussenin ligt maar ook weer net te ver.

  Normaal gesproken scroll ik alleen door topics die aangemaakt zijn door andere mensen om te kijken of ze misschien problemen ervaren die identiek zijn aan die van mij.

  Ik heb vaak last van het gevoel dat mensen al een oordeel over mij hebben, ik ben eigenlijk nooit heel gevoelig geweest voor de mening van andere mensen maar trek het me de laatste tijd wel steeds meer aan. Uiteraard is dat niet alleen slecht maar ik heb het gevoel dat het mij juist tegenwerkt, op mijn werk word ik zenuwachtig en ga ik juist fouten maken waarvan ik wil dat ik ze niet maak.

  Ik voel me vaak verraden, niet alleen door mensen uit mijn omgeving maar zelfs mijn eigen bloed, mijn eigen familie.

  Mijn thuissituatie is ook niet bepaald de beste, mijn vader woont 2 uur van mij af en met de nieuwe vriend van mijn moeder lig ik niet op 1 lijn. Dit heeft in de laatste periodes voor veel heftige ruzies gezorgd, niet fysiek maar wel mentaal.

  Door het probleem wat ik eigenlijk in het begin al heb aangegeven, het voor mijn gevoel te kleine en afgelegen dorp waar ik in woon beperkt mij ook in het sociale contact met andere mensen. Veel hier in de buurt zijn "platte" mensen, ik heb zelf meer met stadse mensen i.v.m de mentaliteit die wat makkelijker is. Hierdoor heb ik ook weinig tot geen vrienden in de buurt.

  Ik heb een nieuwe baan en opleiding maar kan niet bepaald zeggen dat ik er zin in heb, soms wel maar soms ook niet. Het lijkt alsof ik last heb van stemmingswisselingen die heel erg kunnen verschillen van momenten en intensiteit.

  Op het moment dat ik besloot dit bericht te schrijven lig ik eigenlijk met een gebroken ziel op bed, want ik weet niet of ik nog wel zin heb in het leven.

  Ik heb niet het gevoel dat ik gelukkig kan worden terwijl dat alles is wat ik wil...

  Als ik mij wel even gelukkig en voldaan voel, volgt er eigenlijk direct al een moment waarop ik mezelf afvraag "hoelang zal dit gevoel duren? Wanneer voel ik me weer kut? Komt het dan toch goed?".

  Wie weet zijn er mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt.

  Ik kan tot in de details treden over mijn thuis en werk situatie maar ben bang dat mensen mij eventueel gaan herkennen.

  Ik hou het er bij dat, vooral mijn thuissituaties, nooit rustig zijn geweest.

  Reactie
  #2

  Het lijkt erop dat je een depressie hebt...Ik zou er eens met de huisarts over praten

  Reactie
  #3

  Wat je leeftijd betreft zou ik uitkijken naar eigen woonruimte; kamer of kleine woning. Verder zou ik zorgen voor volwaardige voeding en wat voedingssupplementen. Misschien dat je hooggevoelig bent, waardoor je je een vreemde eend in de bijt kan voelen. Sowieso kan het verstandig zijn om ondersteuning te krijgen.

  Reactie
  #4

  Ik maak op dat je bij je moeder thuis woont en ze lijkt niet echt rekening met jou behoeftes te houden. Ze neemt een vreemde man in huis waar jij je dan maar naar moet zien te schikken. Dat sloopt je en geeft je ook niet het gevoel dat je er mag zijn (immers, je moeder vindt haar nieuwe vriend belangrijker dan jou).

  Je moet daar echt weg. Misschien niet eenvoudig, maar linksom of rechtsom is er altijd wel wat te regelen. Desnoods een klein kamertje van 4m2 bij een hospita, maar dat je in ieder geval uit die thuissituatie bent. Om dit voor elkaar te krijgen kan je bij maatschappelijk werk aankloppen die je een beetje op weg kunnen helpen om de dingen te doen die je moet doen.

  Het lijkt er ook wel op dat je depressieve symptomen hebt, daarvoor zou je dan gesprekken met een psycholoog kunnen hebben.

  Andere ingangen om je problemen aan te kaarten kunnen zijn: huisarts, vertrouwenspersoon op de opleiding, vertrouwenspersoon op je werk.

  Reactie
Reageer op: Mijn leven, wat voor zin heeft het?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief