Geen eetlust door stress en angsten?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Sinds een paar maanden gaat mijn eetlust langzaam weg, ik heb sowieso al last van mijn prikkelbare darm, hierdoor had ik eerst al verminderde eetlust.  Ik heb wat onderzoek gedaan naar een mogelijke oorzaak van de vermindering van mijn eetlust, ik denk persoonlijk dat het te maken heeft met het feit dat ik geen duidelijk doel in mijn leven heb. Ik ben 18 jaar en gestopt met mijn opleiding omdat ik hem helemaal niks aan vond, ik ben al aangenomen op een andere opleiding voor volgend schooljaar, maar het voelt niet echt alsof ik op het moment een doel heb in mijn leven.

     

    Ik word snel zenuwachtig, ook voor dingen waar je helemaal niet zenuwachtig voor hoeft te zijn. Ik denk dat ik hierdoor weer stress krijg en dat dit mijn eetlust beinvloedt. Ik heb eigenlijk altijd het gevoel alsof ik een beetje misselijk ben als ik aan eten denk of als ik het zie/ruik.

     

    Ik ben van plan deze week mijn huisarts te bellen hierover, ik voel mezelf wat zwakker worden en ik denk dat hulp wel goed kan zijn.  Graag zou ik even willen weten of mijn 'theorie' een beetje klopt en wat de huisarts hier eventueel mee kan doen.

    Alvast bedankt!

     

    P.S.

    Ik merk dat de eetlust er weer is als ik geblowd heb, misschien dat dit een aanwijzing is dat het inderdaad stress is, aangezien wiet relaxend werkt.

    Reageer
    #2

    Heb je er al eens aan gedacht dat cannabis ook de oorzaak zou kunnen zijn? Cannabis werkt weliswaar rustgevend op het moment dat je gebruikt, maar als het uitgewerkt is, versterkt het de gevoelens en emoties die je had voor het blowen... Zo ontstaat er een vicieuze cirkel... Het lijkt dan alsof je voordeel hebt van de cannabis, maar in werkelijkheid is dat juist tegenovergesteld.

    Reageer
    #3

    Ik heb daar inderdaad wel aan gedacht, ik zal even gaan minderen met het gebruik en dan kijk ik even hoe dat gaat! Iniedergeval bedankt voor uw advies!

    Reageer
    #4

    Bij een gebrek aan eetlust kan je voedingspatroon een rol spelen en ook tekorten aan diverse voedingsstoffen, zoals magnesium en vitamine B. Blowen zorgt voor diverse tekorten, waaronder magnesium. Voila.

    Reageer
Reageer op: Geen eetlust door stress en angsten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief