Sinds een paar jaar amper eetlust?

  • #1

    Hallo,

    Sinds rond mijn 14e (ik ben nu 18) heb ik weinig eetlust. Ik had op mijn 14e nogal last van een prikkelbare darm, ik denk dat de vermindering van eetlust vooral komt door die prikkelbare darm. Elke keer als ik iets at kreeg ik erg pijnlijke krampen. Nu is dit gelukkig verminderd, ik heb er nog wel wat last van maar dat is vooral bij het veranderen van het slaapritme en bij bijv. pittig eten.

    Toch zit ik nu nog met de vermindering van eetlust, en ik merk dat het de laatste tijd wat extremer is dan normaal. Ik heb wel gewoon honger, soms zo erg dat mijn maag steekt en ik vreselijke hoofdpijn krijg. Toch als ik de koelkast of de voorraadkast open doe 'zit er niks bij wat ik wil'. Ik heb dus honger maar ik krijg letterlijk niks weg. Wanneer ik in zo'n geval een broodje maak kauw ik erg sloom en krijg ik het amper weg. Ook het avondeten gaat wat moeizamer, vaak verlies ik de eetlust wanneer je het eten begint te ruiken.

    Zelf ben ik een erg magere 18 jarige man/jongen (177 CM en 42KG). Ik ben altijd al mager geweest, net als mijn familie. Misschien is het ook wel handig te zeggen dat wanneer ik een joint rook, ik weer grotendeels mijn eetlust terug heb.

    Ik weet zelf niet zo goed wat ik nu moet doen, zou iemand mij hier kunnen helpen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch verstandig zou zijn om naar de huisarts te gaan met dit probleem.Bovendien zou je beter kunnen stoppen met cannabis gebruik. Meteen na een joint zul je waarschijnlijk wel even suikerhonger hebben, maar het remt wel je eetlust als de THC is uitgewerkt.

    Reageer
    #3

    Gebruik van drugs lijkt me niet verstandig. Daarbij zorgen ze ook voor tekorten aan belangrijke voedingsstoffen in je lichaam, zoals magnesium.
    Verder is het wel belangrijk wàt je eet. Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Bij dunne mensen kunnen snelle koolhydraten juist zorgen voor gewichtsverlies. Beter dus ook matig met brood. OOk zorgen voor tryptofaanrijke voedingsmiddelen.
    Verder zorgen voor wat extra's in de vorm van vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Onder andere magnesium, zink, vitamine B, c en D en omega 3. Dat soort stoffen helpt ook de aanmaak van neurotransmitters als serotonine en andere stofjes die je eetlust reguleren. E
    en middel als 5htp helpt de aanmaak van stoffen als serotonine en melatonine, wat positief op je humeur werkt en helpt je eetlust te reguleren.
    verder zorgen voor een balans tussen inspanning en ontspanning en na het eten even rusten.

    Reageer
    #4

    Bij darmproblemen vooral ook zorgen voor oplosbare vezels, zoals psyllium, inuline en appelvezels.

    Reageer
Reageer op: Sinds een paar jaar amper eetlust?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief