Focus op ademhaling + angst

  • #1

    Hoi,

     

    Een tijdje terug had ik ook een vraag gesteld (ik weet niet meer waar). Mijn klachten waren weg voor 1 week maar nu zijn ze terug . Ik zal even uitleggen wat er is. Ik ben bijna de hele dag gefocused op mijn ademhaling, hierdoor adem ik niet vanzelf, maar moet ik zelf ademhalen alsof mijn lichaam het niet meer vanzelf kan. Ik word hier echt gek van, het is een keer zo erg geworden dat ik op het punt stond om flauw te vallen. Dit zelf ademhalen maakt mij erg moe en angstig, wat als ik er nooit meer vanaf kom? Wat moet ik doen, ik ben echt radeloos. Ik heb  geprobeerd het uit mijn hoofd te praten, maar het lukt gewoon niet.

    Ik ben al naar de huisarts gegaan, zij zei dat ze weet dat het erg vervelend is en dat ik door mijn mond moet ademen 3 sec lang en dan rustig door mijn neus uitademen. Dit heb ik gedaan en in het begin werkte het een beetje, maar nu niet meer.

     

    Heeft iemand hetzelfde ervaren en/of weet je hoe je er van af komt? Please let me know, ik word er gek van.  Ps: ik heb er al een maand of iets langer last van.

     

     

    Reageer
    #2

    Je moet 5 tellen rustig door je neus inademen en 8 tellen rustig door getuite mond uitademen.En met je buik ademen. Gewoon denken dat er een  ballon in je buik zit die je opblaast en weer leeg laat. Als dat niet lukt, ga dan naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.

    Reageer
    #3

    Misschien proberen je adem wat meer te laten gaan. Je kan wel je adem volgen, kijken wat ie doet of het bewegen van de buik bij het ademen volgen. Wat meer mindful dus. Eventueel een cursus mindfullness.

    Reageer
Reageer op: Focus op ademhaling + angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief