Gebrek aan aanraking

  • #1

    Ik ben een 18-jarig meisje met voldoende vrienden, lieve familie en een leuke baan, en toch voel ik me vaak heel leeg. De titel van het topic verraadt wellicht al waardoor het komt, maar ik merk dat ik gewoon zoveel behoefte heb aan aanraking. Ik heb sowieso geen vriend waar ik mee kan knuffelen, mijn ouders zijn geen aanraak-types en ook binnen mijn vriendengroep is het geen gewoonte om elkaar te begroeten o.i.d. met een (lichte) aanraking. Soms heb ik een periode van een paar weken dat ik geen enkel huidcontact heb gemaakt, of slechts door het geven van een hand. Zelf merk ik dat ik (onder andere) hierdoor onderuit aan het gaan ben. Ik verlang naar af een toe een aanraking, liefkozing en het gevoel te hebben dat ik écht een mens ben. Het hoeft niet eens heel intiem, zelfs een klopje op m'n schouder zou het al wel voor me doen.
    Is er iemand die hier ook last van heeft? Weet iemand wat ik het beste kan doen om deze behoefte te 'vervullen'? Want ik heb eigenlijk soms echt het idee dat ik het niet meer trek...

    Reageer
    #2

    Hoe komt het dat je geen vriend hebt?

    Reageer
    #3

    Tja, hoe komt dat. Als ik verliefd wordt is het tot nu toe altijd op een jongen die mij niet ziet zitten of al een vriendin heeft etc. Maar liefde was eigenlijk niet echt de hamvraag van mijn topic

    Reageer
    #4

    Nee, het was niet de hamvraag maar heeft er wel mee te maken. Het is wel de genegenheid en de affectie die je mist.  Op zich niet zo vreemd, want ieder mens, op een enkele uitzondering na, heeft daar behoefte aan. Omdat je er toch veel last van hebt zoals je zelf aangeeft, zou ik je willen aanraden om hier met een psycholoog over te praten.

    Reageer
    #5

    Dat je op de verkeerde valt kan ermee te maken hebben dat je eerst lief moet zijn voor jezelf. Zegt ondergetekende, een ouwe taart die jarenlang op verkeerde types viel.

    Ik ken het wel wat je zegt. Dan heb je behoefte aan wat lichamelijkheid, het liefst misschien een relatie. Lichaamscontact werkt ook ontspannend, we hebben het allemaal nodig.  Zelf mis ik het ook best wel.

    Dat het niet de gewoonte is in je groepje hoeft niet te betekenen dat je het niet moet doen. Misschien vinden ze het wel prettig, misschien ook niet.

    Er zijn wel manieren. Wat meer contact maken met mensen, dus buiten je kringetje. Als je wat positiefs doet voor anderen dan krijg je dat ook terug. Dan zijn er nog dingen als op kinderen passen; die staan er vaak wel voor open. Je laten masseren of een massagecursus doen. Misschien een bepaalde sport, vrijwilligerswerk. Een huisdier kan een beetje schelen, al is dat anders dan met mensen.

    Reageer
Reageer op: Gebrek aan aanraking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief