Wat is goede receptvrije zalf voor anusscheurtjes

 • #1

  Ik heb last van anusscheurtjes. Steeds bloed bij het afvegen, veelal bij harde ontlasting als ik een dag niet naar de WC ben geweest is mijn ontlasting vaak harder waardoor het moeilijk langs mijn kringspier kan dit doet dan erg zeer. Bloed komt ook in de ontlasting voor bij het laatste deel wat ik uit gepoept heb, dat ligt dan bovenop dus.
  Ik gebruik zelf nu die zalf die ze voor baby's ook gebruiken met zink, weet de naam even niet, zit in zo'n grijs potje, maar dit werkt maar tijdelijk. Ik zoek dus een betere zalf. Wie weet meer?

  Reageer
  #2

  Ga naar de huisarts en laat er een speciale zalf voor voorschrijven.

  Reageer
  #3

  Dat was mijn vraag niet.

  Reageer
  #4

  Maar wel mijn antwoord.
  En daar is een reden voor: er zijn niet echt goede zalven die het probleem oplossen die je receptvrij bij de drogist kunt kopen.
  Je zou eventueel zinksulfaat/vaselinecreme 0,5% van de apotheek kunnen proberen, maar doorgaans is dat ook niet voldoende om er definitief vanaf te komen.

  Daarnaast is het belangrijk om je ontlasting zacht te houden door veel te drinken, vezelrijke voeding te gebruiken en dagelijks vers fruit te eten. En tijdig naar toilet gaan. Dus niet onnodig ophouden.

  Reageer
  #5

  Tja maar dat zijn van die antwoorden die ik op internet ook al gevonden heb en die ik al toepas, dus tja...
  Lekker makkelijk weer dus.

  Reageer
  #6

  Overigens is dat zinksulfaat/vaselinecreme 0,5% wel zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek? En is dat niet te vloeibaar zodat je het je anus uitloopt bij het minste of geringste of bij het laten van een wind? Dat was mijn ervaring bij die Sperti cooling gel namelijk.

  Reageer
  #7

  Je moet er rekening mee houden, dat er soms gewoon geen andere goede antwoorden zijn. Dat heeft met lekker makkelijk niets te maken. Met sommige dingen moet je gewoon naar de huisarts. Of een recept vragen eigenlijk, je hoeft daar in principe niet eens persoonlijk naar de huisarts voor.

  Sperti cooling gel is ongeschikt voor scheurtjes. Gel wordt door warmte vloeibaar

  Zinksulfaat is zonder recept verkrijgbaar en is een vaste zalf net als zinkzalf of sudocreme bijvoorbeeld. Die wordt niet vloeibaar en loopt niet uit.

  Reageer
  #8

  Ik zie dat mijn dokter ook telefonisch spreekuur heeft dus, ik bel vanmiddag wel even voor een recept.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  vraag dan om:
  Isosorbidedinitraat-vaselinecrème 1% FNA, crème
  Dat is een speciale crème tegen anusscheurtjes

  Reageer
  #10

  Ga ik doen, maar weet natuurlijk niet of de arts dit doorgaans voorschrijft voor dit soort gevallen.

  Reageer
  #11

  Daar kom je dan vanzelf wel achter....

  Reageer
  #12

  Ik heb de afgelopen 2 weken lang, 3 maal daags Isosorbidedinitraat-vaselinecrème 1% FNA, crème gebruikt. Maandagavond om precies te zijn mee gestopt omdat ik het volgens mijn arts twee weken kon gebruiken, terwijl ik het volgens de apotheek wel 6 weken mocht gebruiken, 5x per dag zelfs. Toch nadat ik gestopt was keerde de irritatie, jeuken en schrijnende gevoelens weer terug. Ik heb toen goed mijn anus schoon gemaakt met koud water en afgedept steeds. Tot ik vanochtend weer naar de WC ging en daar zat toen weer bloed aan het WC papier. Het is dus toch weer ogengescheurd. Hoe kan dit?
  Kan dit ook liggen aan het WC papier en de manier van afvegen wat ik zo goed mogelijk probeer te doen zodat er geen resten achterblijven die tot irritatie kunnen zorgen. Wat nu te doen, zalf weer gaan gebruiken, voor hoelang raad u mij aan? Want het kan toch niet zo zijn dat als je de zalf niet neemt het dan weer terug keert. Dat zou dus betekenen dat mijn hele leven die zalf moet gebruiken. Je verwacht dat die zalf dus genezend werkt en de klachten verdwijnen en niet terug keren.

  Reageer
  #13

  P.s. WC papier is 4 laags overigens.

  Reageer
  #14

  Het kan vooral liggen aan de ontlasting en de manier van afvegen. Te veel te hard vegen kan dat wel veroorzaken.

  Je kunt de zalf weer gaan gebruiken maar verander je veeggedrag. En als je vaker last hebt van harde ontlasting, doe daar dan ook iets aan. Drink voldoende 1,5 -2 liter per dag en eet dagelijks verse groenten en vers fruit. Zorg voor voldoende voedingvezels

  Reageer
  #15

  Dat doe ik al, eet kiwi's elke dag, tomaatjes, groente, maar zeer gevarieerd natuurlijk dus vezels. Yoghurt met walnoten elke ochtend. Mijn ontlasting is altijd goed, er zijn wel eens dagen dat het harder is en knokkeliger is, maar dat is in deze periode niet echt gebeurd meer. Meestal komt dit voor als ik een dag geen ontlasting heb gehad en een dag er na weer na de WC ga. Dan kan het weer gaan scheuren.

  Reageer
Reageer op: Wat is goede receptvrije zalf voor anusscheurtjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief