Pijn linkerarm

 • #1

  Hallo,

  Ik wou even iet vragen,

  Ik heb al een tijdje enorm last van mijn linkerarm. Het komt van mijn schouder uit en het is vooral als hij in rust is of in rust is geweest het ergst van al is het 's nachts als ik wil slapen. Moet ik hiermee naar de dokter? En kan ik daarmee naar de huisarts of kan ik beter naar een specialist gaan.
  Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn? Ik ben 24jaar dus van mijn hart zal dit waarschijnlijk niet komen hé ?

  Groetjes,
  BO

  Reageer
  #2

  Heeft iemand dit ook?

  Reageer
  #3

  Vraagje: ben je linkshandig?

  Reageer
  #4

  Kun je wat meer vertellen wat je met de arm gedaan hebt? Als je bijvoorbeeld ineens het hele huis bent gaan schilderen, of acht uur achter elkaar getennist hebt, of met je dronken hoofd de hele nacht met je zware lichaam in één houding òp je arm hebt gelegen, dan zouden we weten wat er aan vooraf gegaan is, en kunnen we beter met je meedenken. Of je naar de huisarts moet gaan, kun je denk ik zelf wel beslissen, afhankelijk van demate van pijn en de zorgen die je erover hebt. Er zijn hele onschuldige oorzaken van pijn in de arm, sommige moeten worden behandeld en enkele zoals oorzaken die met het hart te maken kunnen gevaarlijk zijn. Omdat je zo jong bent is de kans dat het met het hart te maken heeft natuurlijk klein, omdat dit soort problemen veel vaker bij oudere mensen voorkomt, maar uitsluiten alleen op basis wat je geschreven hebt, kunnen we natuurlijk niet. En al helemaal niet omdat we je niet kennen, jouw medische voorgeschiedenis niet weten, en geen onderzoek kunnen doen, kunnen we dus ook geen diagnose stellen, wat de huisarts allemaal wel kan! Veelvoorkomende oorzaken van pijn in de arm bij jonge mensen is overbelasting waardoor bepaalde weefsels in de schouder of arm kunnen gaan irriteren waardoor er weer zenuwen bekneld kunne raken. Meestal gaat dit soort klachten met rust weer vanzelf over. Soms helpt het om tijdelijk een mitella te dragen. Maar misschien ben je wel gevallen, je vertelt niets over wat er aan de klachten vooraf ging, en is er wel iets gebroken of gescheurd in je schouder of arm. Zelf weet je dat het beste. Laat het anders nog even weten, en beslis ook of je het toch nodig vindt naar de huisarts te gaan. In het algemeen geldt dat de huisarts een veel betere optie is dan een anoniem forum, maar zo'n forum kan je allicht weer wijzer maken zodat je misschien een betere beslissing kan maken. Ik zou zeggen, als je twijfelt, hup, naar de huisarts. Succes, en beterschap, en als je nieuws hebt, laat dan nog even van je horen zodat we weten hoe het verder is gegaan met je.

  Reageer
  #5

  Goede vraag. Linkerarm zou kunnen wijzen op mogelijke overbelasting. Overbelasting is een veelvoorkomende oorzaak van pijn in de schouder en arm.

  Reageer
  #6

  hi ik heb ook last van me linker arm me vingers en me hele arm het zit bij mij niet op 1 plek..schiet allekanten op..bij mij is het gkomen nadat ik een tia beroerte heb gehad de dokters dek dat het bij mij in me litekens zit in me hersenen,,,ik loop er 24 uur per dag mee...dus ik hoop da ze in nijmegen het kunnen vinden groetjes

  Reageer
Reageer op: Pijn linkerarm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief