pij glasvezel

  • #1

    Ik heb vandaag met glasvezel isolatie gewerkt maar nu doen mijn armen erg pijn. Het lijken wel 100 prikken in je arm. Is er een manier om het op te lossen? Ik heb al gedoucht en vaak mijn arm gewassen.

    Reageer
    #2

    Oh nee, ik moet denken aan jaren geleden toen ik "heel leuk" engelenhaar in de kerstboom had gedrapeerd... Allemachtig, ik heb dagen geïrriteerde en pijnlijke vingertoppen gehad. Ik heb ze destijd alleen maar gekoeld onder de koude kraan. De vezeltjes waren te klein om ze te verwijderen, helaas.

    En jij bent nu bezig geweest met hetzelfde rotspul terwijl je armen niet beschermd waren. Ja, die zitten dus onder de snijwondjes. Ik weet niet of je binnen of buiten bezig bent geweest, maar ik hoop dat je wél een mond- en oogbeschermer hebt gedragen? Besef dat die vezeltjes tot in je longen kunnen komen!

    Sterkte,
    Engel

    Reageer
    #3

    MMM.

    ik heb geen mond of oog kappen op gehad.

    heb buiten gewerk met nogal wat wind waardoor er veel glasvezel stof onstond.

    heb geen last van longen een heel klijn beetje aan me oogen.

    maar voral aan me arme want daar viel all het stof/glasvezel op en ging na een tijd erg pijn/ irriteren

    Reageer
    #4

    Glasvezel kan gevaarlijk zijn. Glasvezels kunnen de huid, ogen en de luchtwegen irriteren.

    De mate van gevaar wordt bepaald door de scherpte van de glasdeeltjes en door de grootte van de glasvezel: hoe kleiner de deeltjes des te dieper deze in de longen kunnen doordringen, dus des te gevaarlijker. Snijwondjes als gevolg van het scherpe glas kan littekens veroorzaken in de longen. Veel littekens kunnen longemfyseem (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Emfyseem) veroorzaken. Andere longaandoeningen als gevolg van blootstelling aan glasvezels zijn: bronchitis, astma, en longfibrose (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Longfibrose).

    Herhaalde blootstelling van glasvezel aan de huid kan leiden tot eczeem.

    Contact met de ogen kan keratitis veroorzaken (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Keratitis)

    Bij contact van glasvezel met de longen: frisse lucht inademen, en bij het aanhouden van de klachten een arts raadplegen.

    Bij contact van glasvezel met de huid zeer goed met veel water afwassen. Als de huidklachten aanhouden, ga dan ook naar de huisarts.

    Bij contact van glasvezel met de ogen: eventuele contactlenzen eruithalen en met veel water het oog, en onder de oogleden 15 minuten spoelen. Indien de oogirritatie aanhoudt, raadpleeg de huisarts.

    Reageer
    #5

    er zijn een hoop gekken die glasvezels op mensen gooien en
    of in de kleding doen. omdat men boos is op persoon in kwestie. ter wijl het een rechtstaat is.
    ..het moet niet gekker worden...

    Reageer
    #6

    mijn collega en ik zijn 3 jaar geleden bij een machine gezet waar we doek gebruiken met glasvezel en daar 250 naalden in stampen met hoge snelheid waarbij wij bloot stonden aan de kleine vezels ruim 9 tot 12 uur per dag ! de eerste maanden kregen we klachten over jeuk , huiduitslag , kort ademend , daarna zijn er onderzoeken gedaan naar de vezels ( niet zoals wij ze verwerkte want dat kon in eens niet maar wel op een andere machine ! ) we zijn het jaar daar op met meerde klachten komen te zitten snel moe , druk op de borst enz enz ( onderzoeken gehad en daar bleek uit dat ze niks konden vinden ! het 3de jaar hebben we alle 2 verzwegen dat we meer druk op de borst kregen en tinteling in de linker arm ( soms helemaal geen gevoel in de linker arm ) mijn collega heeft zijn buikwand ontstoken en ondertussen ook longontsteking gehad / gekregen naast alle klachten die we al hadden van de jaren er voor ! alle onderzoeken wijzen uit op dat ze niks kunnen vinden wat de oorzaak is ! mijn vraag is kunnen deze klachten idd door de vezels komen zoals wij denken en is het waar dat ze de vezels niet kunnen zien zoals wij denken ! maar we nu wel gebukt moeten gaan onder het gevoel dat we door de vezelfs ziek zijn geworden

    Reageer
    #7

    Wie heeft die onderzoeken gedaan?
    Jullie hadden geen persoonlijke beschermingsmiddelen bij dat werk aan die machine?

    Dat had onderzocht moeten worden op de machine die daar voor gebruikt was...

    Reageer
    #8

    ons was dat niet verteld ! onze bazen werken met dit product omdat het een van de hoofdproducten is ! de onderzoeken zijn gedaan door de arbo !!!!!!!!! en wij zijn alsware aan de kant gezet ! wij hadden de klachten en is niks mee gedaan ! onze artsen kunnen niks vinden omdat die deeltjes in je lichaam niet te zien zijn volgens mij
    vandaag had ik naast alle long onderzoeken een bloed test om te kijken of mijn bloed wel zuiver is en of er iets met mijn hart is of leven en dat heb ik zelf bij mijn huisarts aangevraagd

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De werkgever had jullie in ieder geval van persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voorzien. Het moet bekend zijn geweest dat er glasvezels vrij zouden komen door de bewerking. Eveneens dat het in ademen en huidcontact schadelijk is.
    Ik zou willen adviseren om hiermee naar een letselschade advocaat te gaan..

    Reageer
    #10

    ik heb vandaag met wat vrienden buiten gespeeld, toen pakte we een stang waarvan we niet wisten dat ee glasvezel in zat. Nu heb ik over de hele binnenkant van mijn hand glasvezel!! Het doet veel zeer maar is ook wel weer lekker. Weten jullie eventueel hoe je dit eruit haalt?

    Reageer
    #11

    Afspoelen (niet wrijven) met koud water en morgen even naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #12

    ik heb heel veel jeuk, heb met glasvezel gewerkt wat kan ik hier aan doen

    Reageer
    #13

    Goed afspoelen met lauw water. ls de klachten aanhouden. ga dan naar de dokter

    Reageer
    #14

    Ik heb de punten van mijn pijlen eraf gezaagd en nu heb ik geïrriteerde handen door de glasvezelen kern. Ik lees hier net oplossingen met koud en lauw water. Maakt het heel veel verschil in wwlke manier ik gebruik?

    Reageer
    #15

    Ik ging vandaag op een soort bloempot zitten en heb nu heel veel pkjn op de plekken waarmee ik op die bloempot zat mijn moeder denkt dat die bloempot van glas vezel was en dat er nu glasvezel in mijn benen zit wat moet ik nu hiermee doen?

    Reageer
Reageer op: pij glasvezel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief