pijnplek bij liggen linkerzij in de buurt van ribb

  • #1

    Hallo, al meer dan een jaar voel ik 's avonds in bed een vage pijnplek links in de borst in de buurt van een rib.
    Bij liggen op de rug geen last en ook overdag bij lopen, zitten e.d. niet. Heb me er nooit ongerust over gemaakt. Denk aan iets van slijtage in een rib, artrose of gevoelige spier ? Ben 73. Omdat het toch wel lastig is en bij liggen op rechterzij de laatste tijd ook voelbaar, wil ik er graag meer van weten.

    Reageer
    #2

    wat je beschrijft kan allemaal, maar als het nu voelbaar is kun je het beste toch maar even naar de huisarts gaan.
    op een forum is dit moeilijk te beoordelen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    brenda bedankt. Zal ik doen. Was beetje bang dat het te onnozel was om mee naar de huisarts te gaan. Zie het niet somber in maar 't kan toch wat onrust wegnemen.
    Ik zal de uitslag van het bezoekje t.z.t. hier melden.

    Reageer
    #4

    Ik vind het advies van Brenda erg goed want bij senioren kan een ernstiger cardiale oorzaak verdekte symptomen geven die lastig te interpreteren zijn. Dan is het goed dat er toch met spoed onderzoek wordt gedaan en een diagnose wordt gesteld om een ernstige oorzaak uit te sluiten. Wacht dus niet te lang met een bezoek aan de huisarts.

    Reageer
    #5

    Dank voor reactie van anoniem. Natuurlijk sla ik deze waarschuwing niet in de wind, maar ik wil toch iets ter info toevoegen.
    Een paar maanden geleden ben ik flauwgevallen door een combinatie van aanwijsbare oorzaken. Was 1e keer in m'n leven. Een internist was aanwezig en heeft mijn pols toen gecontroleerd. De bloeddruk zakte erg, maar de hartslag bleef regelmatig. Zodoende heeft hij geen ambulance georganiseerd. Ik was na een uurtje weer helemaalin orde en heb ook daarna geen klachten meer gehad. De internist vond het flauwvallen een ' mooie testcase' omdat het hart goed bleef functioneren. NB Die vage pijn bij het liggen op linkerzij zit er dus misschien al wel 2 jaren.
    Vanwege die gebeurtenis maak ik me niet echt zorgen. Dat lijkt me toch redelijk ? Daarom denk ik aan iets van artrose van een rib ook omdat ik artrose in de knieen heb of aan een gevoelige spier. En vandaar dat ik me afvroeg of meer mensen dergelijke pijntjes zouden hebben.
    Nogmaals, ik ga na zijn kerstvakantie wel naar de huisarts, maar wilde dit toch als verdere info even melden. Geeft dit een ander licht op de kwestie ?

    Reageer
Reageer op: pijnplek bij liggen linkerzij in de buurt van ribb


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief