Pijnsteken in bil

  • #1

    Dag allemaal,

    Sinds ongeveer 1,5 maand heb ik last van plotselinge pijnsteken aan de linkerkant van mijn linkerbil. Soms een paar keer op een dag, maar het kan ook een week wegblijven. Het voelt alsof iemand met een naald diep in mijn bil steekt. Het is een hele heftige en vervelende pijn. Op het moment dat het gebeurt weet ik me geen houding te geven. Opvallend is dat de pijnsteken nooit langer dan ong. een minuut blijven komen en soms blijft het zelfs bij 1 steek. Als het wegtrekt voel ik totaal geen pijn meer en lijkt het of er niets gebeurd is. Er lijkt ook totaal geen verband te zijn met bewegen of een bepaalde houding. Ik heb verhalen gelezen van mensen waarbij de pijn uitstraalt naar de benen of onderrug, maar dit is bij mij niet het geval.
    Het voelt overigens niet als iets ernstigs, maar ik ben wel benieuwd of er mensen zijn met dezelfde ervaring en of iemand een idee heeft waar het vandaan kan komen.

    Groet, Marieke

    Reageer
    #2

    heb je verder helemaal geen andere symptomen? doel je op hernia achtige klachten? hoe kom je daarbij? het zou ook met je heup te maken kunnen hebben? heeft een dokter je wel eens onderzocht? zonder onderzoek kun je geen diagnose stellen dus dat lijkt mij het eerste dat gedaan moet worden.

    Reageer
    #3

    Hoi Eveline,

    Beetje late reactie van me, maar ik had niet meer verwacht dat er nog een reactie zou komen. Ik heb idd verder geen andere symptomen. Ik doel overigens niet op hernia-achtige klachten, want die lijken naar mijn idee totaal niet op mijn klachten. Ben niet langs de huisarts geweest, omdat ik niet denk dat er iets ernstigs aan de hand is. Vond het alleen vreemd en was benieuwd of iemand dit herkende. Ik heb trouwens sinds het bericht geen steken meer gehad. Voel nog weleens wat, maar dat is totaal niet te vergelijken met wat het was.

    Groetjes, Marieke

    Reageer
    #4

    Fijn. Zoals de meeste klachten gaan ze vanzelf over. Het zal vast een onwillig spiertje geweest zijn of een bekneld of geïrriteerd zenuwtje.

    Reageer
    #5

    Hai Marieke,

    Ik heb exact dezelfde klachten, ook geen idee hoe het komt. Ik ben er ook niet mee naar de huisarts geweest. Als je er achter komt, zou ik het graag willen weten.

    Reageer
    #6

    Ik heb ook al zeker maand of negen heel pijnlijk soms minder en komt en gaat.

    Reageer
    #7

    Ik sluit mij hierbij aan.
    Heel herkenbaar!
    Dacht eerst dat het door het hardlopen kwam, maar dat is niet zo.
    Is het een overgangsverschijnsel misschien of zijn de overige personen met deze klachten jonge meiden?

    Reageer
    #8

    Ik werd vannacht wakker ban steken in mijn bil eigenlijk een onverklaarbare pijn nooit eerder gehad als iemand een antwoord weet waar het vandaan kan komen graag een antwoord ga zelf woe. naar mijn darmarts en zal vragen of zij er iets van weet, zoja dan zal ik het hier melden

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,ik heb ook al een tijd dagelijks af en toe steken door de bil en volgens
    mij gaat de pijn ook een stukje in het been naar de knie.ik heb gezocht bij ischias en dat lijkt voor mij aannemelijk dat het vanuit een lage rugwervel komt.een hernia die ik al vele jaren heb en opspeelt als ik zware dingen til.
    een wervel die niet helemaal goed zit.
    misschien hebben jullie hier wat aan om dat te gaan uitzoeken

    Reageer
    #10

    Ik ben 19 en ik heb erge steken in mijn rechter bil/bovenbeen. Deze steken duren nooit lang en gaan ook vaak direct weer weg. Het maakt niet uit of ik zit of sta of in beweging ben. Het komt telkens terug. Ik ben wel benieuwd wat deze pijn veroorzaakt. Iemand enig idee wat het kan zijn?

    Reageer
    #11

    beste,

    ik heb sinds meer dan een jaar pijn in mijn onderrug;ik zeg steeds rug maar de pijn zit echt in mijn beenderen.Het s begonnen waar die 2 putjes in je onderrug zitten en sinds kort heb ik scheuten door mijn bil.Mijn huisdokter liet me eens bukken en een been in de lucht zwieren en heeft gemeten maar omdat ik dit alles kon en zijn metingen goed waren zei hij oh het zal niet erg zijn.Ik kan werken,lopen en al wat je wil maar de pijn is er steeds op dezelfde plaats en verdwijnd niet.Zou ik hier gewoon mee moeten leven of een 2de opinie vragen of bij mijn huisarts toch een scan ofzo eisen?

    vriendelijke groeten

    Reageer
    #12

    Ik denk dat je inderdaad terug moet naar je huisarts en een verwijzing moet vragen naar de orthopeed.

    Reageer
    #13

    dag Marieke

    Ik kan mijn pijnscheuten in de bovendij buitenkant niet beter omschrijven als jij dat deedt. De pijn is inderdaad zeer acuut en ik moet soms roepen van de pijn.
    Bij u is het al een paar jaar eerder begonnen zie ik. Is er ondertussen duidelijkheid?

    groeten

    Ronny

    Reageer
    #14

    hallo,
    ik ben een tiener en heb die steken vandaag voor het eerst gekregen het doet heel pijn en het zijn de zelfde symptomen als jij zei. ik ben bang dat ik iets heb? zou het erg kunnen zijn? of moet ik gewoon naar het ziekenhuis gaan? of naar de huisarts?

    Reageer
    #15

    Pijnsteken in de bil komen wel eens vaker voor. Dat is nou niet meteen een reden om naar het ziekenhuis te gaan. Als de klachten langer aanhouden kun je wel even naar je huisarts gaan.

    Reageer
Reageer op: Pijnsteken in bil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief