Constant nekpijn en lage rug

  • #1

    L.s.

    Ik heb in een vicieuze cirkel constant last van pijn in mijn nek en mijn lage rug. Ik zit heel veel achter de pc en heb een erg drukke periode achter de rug. Nu is het rustig maar ontstaan eigenlijk weer de klachten. Constant fysio etc maar wordt daar een beetje moedeloos van. Wie heeft de gouden tip ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #2

    Toen je het druk had leken de klachten te zijn ontstaan door overbelasting. Nu echter is het rustig en heb je vergelijkbare klachten. De oorzaak van je klachten is dus nu onbekend. Daarom is het niet mogelijk om met zekerheid een advies te geven op welke wijze je klachten kunnen verdwijnen.

    Alleen een arts kan een diagnose stellen en je adviseren wat je bij de betreffende diagnose kunt doen om de klachten te verlichten.

    De 'Gouden Tip'? Ga naar de huisarts!

    En misschien wil je zo vriendelijk zijn je ervaringen te delen met andere bezoekers zodat zij zich steeds beter kunnen informeren over hun eigen gezondheid. leren is nu eenmaal de enige mogelijkheid om wijzer te worden. En zo helpen we elkaar een beetje wijzer te worden.

    Natuurlijk zullen we nooit zonder dokters kunnen, want het kennisniveau van een arts is erg hoog, alhoewel die ook niet alles weten, en dat zullen de meeste van ons nooit bereiken, maar het is toch fijn om te ervaren dat je steeds meer over je gezondheid kunt leren, en in de loop van de tijd zelfstandig zult kunnen beslissen.

    Reageer
    #3

    Voortbordurend op de klachten die zijn ontstaan tijdens bureau werk: doet jouw werkgever iets aan ergonomie? Met andere woorden, neem je regelmatig pauzes, beweeg je voldoende, staat je bureau hoog of laag genoeg, is de afstand tot je beeldscherm juist, en dergelijke zaken? Deze zaken vallen onder de noemer ergonomie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ergonomie). En doe je voldoende aan sport of beweeg je voldoende? Is je gewicht goed? En zijn je nek en rugspieren fit? Rijd je van je breaustoel in je autostoel naar huis, of fiets je naar je werk en wandel je regelmatig? je voelt wel waar ik heen wil denk ik, gezond leven en jouw eigen verantwoordelijkheid nemen voor jouw gezondheid. Niet gemakkelijk soms maar wel zo noodzakelijk wil je nog lang lekker in je vel blijven zitten. Ik hoop dat je er iets aan hebt, succes!

    Reageer
Reageer op: Constant nekpijn en lage rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief