Verdikking rib na val

  • #1

    Hallo,
    4 weken geleden ben ik gevallen waarbij ik mijn ribben bezeerd heb. De grootste zwelling is na een week weer weg getrokken, maar er blijft een harde dikke bult op 1 rib. Pijn is nog flink aanwezig. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat zo'n zwelling weg trekt?

    Reageer
    #2

    Dat kan niemand je vertellen zonder onderzoek.

    Ben je bij de huisarts geweest en zijn er foto's gemaakt? Na een breuk hou je blijvend een verdikking op de plek waar de breuk geheeld is.

    Reageer
    #3

    Nee de huisarts heeft het niet beoordeeld. Ik dacht ook dat het geen verschil zou maken omdat de behandeling van een gebroken of gekneusde rib geen verschil zou maken.

    Reageer
    #4

    Dat klopt hoor, de behandeling is ook hetzelfde.

    Maar een breuk zou de verklaring voor de blijvende bult kunnen zijn. Ik heb jaren geleden meerdere ribben gebroken en op al die ribben zit nog steeds een harde bult waar de breuken geheeld zijn. Vandaar de vraag. Als je klachten houdt, zou ik alsnog even de huisarts vragen of er een röntgenfoto gemaakt kan worden. Dan weet je het zeker of het een breuk geweest is en of die goed genezen is. Want de pijn kan ook bij zowel kneuzen als breken wel maanden aanwezig blijven. Kan ik ook uit ervaring zeggen😅

    Reageer
Reageer op: Verdikking rib na val


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief