anusfissuren

 • #1

  Hoi Raymond,

  Bedankt voor je bericht! Wat houdt dat dan precies in acupunctuur?
  Wat jij omschrijft is zo herkenbaar voor mij, ik kan amper nog werken ( lig tussen de middag gewoon een uur plat om de boel te ontlasten en zit op een speciaal kussen). Als ik thuiskomt meteen in bad en daarna naar bed. Slapen kan ik gelukkig heel goed maar dat komt omdat ik zo ontzettend moe ben ook. Heb bloed laten prikken maar alles was ok. volgende week terug naar het ziekenhuis voor controle. Ik word gek van de pijn, kan amper lopen. Het lijkt net of na de ontlasting de sluitspier stijf gaat worden waardoor ik veel pijn heb wanneer ik zit en op moet staan en met lopen. De chirurg kon 3 weken geleden geen fissuren meer ontdekken maar ik vraag me af waarom ik het dan uitgil van de pijn tijdens de ontlasting en zoveel last heb. Bovendien zou het allemaal oppervlakkig zijn en inwendig was ook alles ok volgens de chirurg dus ik ga volgende week eens even heel goed vragen wat er speelt en hem even uitleggen dat ik niet normaal kan leven op dit moment. Terwijl mijn ontlasting gewoon zacht is. Ben trouwens ook 7 kilo afgevallen, eet alleen nog maar dingen die voor zachte ontlasting zorgen. Heb overigens in mijn hele leven nog nooit last gehad van harde ontlasting. Bij mij is deze ellende begonnen eind vorig jaar nadat ik blaasstenen heb gehad en hele heftige krampen in het gebied van de anus kreeg. Ook een ellende trouwens.

  Reactie
  #2

  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59584-anusfissuur.html

  Reactie
  #3

  Kan mij iemand iets meer zeggen over fissuur lijmen? Ik heb dus ook een fissuur en ik heb de indruk dat deze niet geneest.

  Reactie
  #4

  Bij het lijmen van aan anusfissuur wordt een 'lijm' van fibrine aangebracht. Fibrine is een natuurlijke en lichaamseigen stof. Fibrine zit normaal gesproken in het bloed en het ondersteunt zo de wondgenezing tijdens de stollingscascade van het bloed als er wondjes zijn.

  Reactie
  #5

  Een anale fissuur is gewoon een spleetje of scheurtje in de huid van de anus. het ontstaat door hoge druk bij hard persen tijdens de stoelgang. Anale fissuren kunnen erg pijnlijk zijn, in ieder geval is het lastig doordat bij iedere nieuwe ontlasting de anale sphincter (sluitspier) opnieuw wordt opgerekt en het natuurlijke genezingsproces steeds opnieuw onderbroken wordt.

  Je kunt dit opereren maar dat is best een ingreep. Daarom wordt soms een spierontspanner voorgeschreven om de sphincter tijdelijk te ontzien om de anus de tijd te geven goed te herstellen (Botox of een ontspannende crème). Voedingsregels om harde ontlasting te voorkomen en op de juiste wijze poepen kan een nieuwe fissuur helpen voorkomen. Een andere mogelijkheid is het plakken van de fissuur.

  Reactie
  #6

  Hoi allemaal,

  Ik loop er al 4 jaar mee rond heb ook al van alles geprobeerd.. heb 6 weken een botox behandeling gehad wat 3 weken effect heeft gehad toen was het na een slechte stoelgang weer open.. Ik ben gister weer na de chirurg geweest en die adviseerd om de behandeling te herhalen en dan meer eenheden botox in te spuiten. hoop dat het eindelijk effect heeft dan want zelfs als ik een windje moet laten verga ik al van de pijn! Iemand ervaring met 2x botox en had het bij jou toen wel effect?

  Groetjes kim

  Reactie
Reageer op: anusfissuren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief