anusfissuren

 • #1

  Hallo,

  sinds een maand of 5 heb ik last van anusfissuren. Niet lang nadat ik pijn kreeg ben ik meteen naar de dokter gegaan en die constateerde toen een kloofje. Ik kreeg die zalf mee waar je zo'n hoofdpijn van krijgt en die je 5x per dag moet aanbrengen en hoopte dat ik dan zou genezen. Maar dit hielp niks. Toen ik weer bij de dokter kwam kreeg ik laxeermiddel maar behalve dat ik er een erg opgeblazen gevoel van krijg helpt het niks. De ontlasting is gewoon zacht maar wel dik. Ook zonder laxeermiddel. Dus weer maar naar de dokter. Ben nu doorverwezen naar het ziekenhuis en moet maar liefst 5 weken wachten voor ik aan de beurt ben. Ik heb daar een afspraak bij een specialist en krijg als het mogelijk is een proctoscopie. Intussen heb ik er nog een kloof bij gekregen en kan nu niet eens meer lopen of zitten na elke ontlasting. Ik word er gek van!! Ben benieuwd wat ze aan het probleem kunnen doen maar als ik alle verhalen op deze site lees zakt mijn hoop eigenlijk wel snel weg...graag zou ik ook het adres van die dokter in Gent krijgen als dat nog kan!

  Monique

  Reactie
  #2

  Lees deze berichten eens:

  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/51873-anusfissuur.html

  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/52353-pijn-bij-de-anus.html

  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/53489-anus-kramp.html

  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/53489-anus-kramp.html

  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/177325-Rekloven.html?view=threaded

  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/109690-Sneetjes-bij-anus/Page-10.html

  Reactie
  #3

  Nienke,

  De berichten op deze site had ik allemaal al gelezen maar die zijn allemaal van langer geleden, ik hoopte op reacties van mensen die er nu ook mee te maken hebben.
  Ik heb inmiddels gisteren een botox injectie gehad en een inwendig onderzoek. Gelukkig is inwendig alles in orde. De botox spuit was even vervelend en tot nu toe heb ik alleen wat last van steken in de anus maar heb nog geen last van incontinentie of windjes die ontsnappen.Ik moet over 8 weken weer terug komen. Ik hoop dat het zal helpen! Anders is een operatie nog een alternatief maar daar zie ik een beetje tegenop. Is er iemand die ervaringen heeft met een operatie? Ook ervaringen met Botox zijn van harte welkom!

  Gr Monique

  Reactie
  #4

  Hoi,

  ik heb ruim anderhalf jaar enstig last gehad
  van een anusfissuur. Ziekenhuizen, dokters,
  zalfjes, etc.. hielp niets.Ik ben echt
  gek gewonrden van de pijn: niet slapen,
  niet kunnen werken, veel alc drinken om in slaap
  te kunnen vallen, stoppen met eten enz..
  Ik ben uteindelijk (per ongeluk) bij een acupuncturist
  terechtgekomen die de spanningen in mijn
  lichaam (voornamelijk bil, buik en been)
  weg wist te toveren. Na enkele weken (1 a 2 x per week een bezoek gebracht) was het effect al ongelofelijk.
  Met het verdwijnen van deze spanning in de bil en anus werd ook de fissuur minder pijnlijk en was ik er op een gegeven
  moment helemaal van af( na 2 maanden helemaal weg, genezen en blij). Een fissuur is ook niet
  ongewoon of bijzonder, veel mensen hebben er wel
  eens last van, maar dat deze zo'n pijn doet is niet normaal.
  Ik raad dus een acupunturist aan.
  Succes

  ps. de fissuur komt nog wel eens terug voor enkele dagen,
  maar wetende dat er wel een oplossing voor is brengt al minder spanning in mijn hoofd, dus ook in mijn lichaam, dus ook in mijn anus.

  Reactie
  #5

  mevr. Monique hoe gaat het nu met u? gaat het nu wat beter is het al weg of hebt u er nog steeds last van? ik heb er nu ook last van. Ik kan wel normaal zitten en slapen alleen het meeste irritante er van i dat ik constant het gevoel heb dat ik naar de WC wilt gaan en hard gaan persen. Meestal als ik ga ontlasten dan komt er heel donkere bloed uit. Ik heb ook die zalf(ISOSORBIDEDINITRAAT-VASELINECRÉME 1% FNA) gekregen waar je met een vingercondoom je anus van binnen moet smeren, maar zo als u het ook al zei krijg je daar een enorme hoofdpijn van. Mijn vraag is aan u is het weg zo ja wat heb u gedaan om het weg te halen, zo nee hoop ik dat u snel zal genezen.

  vriendelijk groet,

  dienaar

  Reactie
  #6

  Volgens mij wijst donker bloed op een bloeding hoger in de darmen en zitten fissuren meestal bij de anus en veroorzaken dus rood bloed.

  Is de diagnose fissura ani bij u door een arts gesteld?

  Reactie
  #7

  mevr. Claire wat bedoelt u met een bloeding hoger in de darmen? kunt u als het niet te veel vraagt meer informatie geven omtrent het genen wat u citeerde. En als het niet teveel gevraagd is, zou u specifieker willen zijn betreffende deze zin die u citeerde:

  Is de diagnose fissura ani bij u door een arts gesteld?

  Ik ben zeer tevreden dat u op mijn bericht heb gereageerd als u meer kennis heb omtrent mijn situatie zou u dan als het mogelijk is een mail of een account naam achter laten waar door ik veder met u omtrent deze situatie contact kan opnemen.

  Met vriendelijk groet,

  dienaar

  Reactie
  #8

  Lees:

  Kijk achterom!
  http://www.spijsvertering.info/wees-alert/kijk-achterom/

  Anaal fissuur
  http://www.mlds.nl/ziekten/79/anaal-fissuur/

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Volgens mij bedoelt Claire of een dokter heeft vastgesteld dat je last hebt van anus kloofjes.

  Reactie
  #10

  Claire Re: Volgens mij wijst donker bloed op een bloeding hoger in de darmen en zitten fissuren meestal bij de anus en veroorzaken dus rood bloed.

  Is de diagnose fissura ani bij u door een arts gesteld?

  Mevr. Claire ik denk dat u totaal fout zit, want ik heb gelezen op de links die geplaats zijn omtrent mijn situatie dat mijn symptomen nergens leid naar hoge bloeding in de darmen. En donkere bloed is nergens te vinden op die links. Wel is er dit te vinden op het link, ik citeer het volgende:

  Bloed bij de ontlastingAls er bloed bij de ontlasting zit, is het verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts. Bloed bij de ontlasting kan veel verschillende oorzaken hebben; van onschuldig tot ernstig. De huisarts kan inschatten of verder onderzoek nodig is.

  U had het over bloeding hoger in de darmen ik heb onderzoek gedaan en bloeding hoge in de darmen verwijst naar het volgende ik citeer:

  Pikzwarte, teerachtige ontlastingOok dit is een reden om naar de huisarts te gaan. Een pikzwarte ontlasting kan wijzen op een bloeding in het eerste deel van het spijsverteringskanaal. Bijvoorbeeld een bloeding van de slokdarm, maag of dunne darm. Het bloed vermengd met de ontlasting, waardoor het niet meer herkenbaar is als bloed.

  Als ik het goed begrijp heb is pikzwart ontlasting ,ook echt heel erg zwart en gelukkig heb ik dat niet. Zo van uit deze feiten kan ik concluderen dat ik gelukkig geen hoge bloeding heb ik mijn darmen. De dokter zelf weet volgens niet echt wat ik heb? Ik zelf denk dat hij een gokje deed.

  Reactie
  #11

  ik denk dat ik het ook heb maar ik durf het maar niet tegen mijn ouders te zeggen ben nog maar 13
  dus te jong om alleen naar de dokter te gaan!

  Reactie
  #12

  Beste Lara,
  Ik weet natuurlijk wel dat je je een beetje schaamt, maar ik adviseer je toch om het hier even met je moeder over te hebben en naar de dokter te gaan. Blijf er niet te lang mee lopen, want het gaat uiteindelijk alleen maar erger worden.

  Reactie
Reageer op: anusfissuren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief