Rechter boven lichaam gez"/> Rechter boven lichaam gezwollen en pijn - Medische Forum - Dokter.nl

Rechter boven lichaam gezwollen en pijn

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 19 en ik heb een behoorlijke verhaal te vertellen met vage klachten. Ik hoop graag dat er iemand uitkomt want de dokter vind het allemaal een beetje dat ik me te druk maak. Ik vermeld even wat verschillende klachten die ik afgelopen 2/3 maand had. Ik ben een tijdje geleden naar de huisarts geweest vanwege steken in mijn rechter borst en een plekje op mijn rechter borst die ik ineens ontdekte. Vevrolgens zou het om mastopathie gaan en kwam er wat pus uit het wondje. Mijn oksel en rechter borst waren wat gezwollen, maar de dokter voelde niks bijzonders. Ik heb er een tijdje nergens last van gehad tenminste ben ik niet bezig geweest met mijn oksel en had ik geen last van die steken meer. Ik heb zo’n 1,5 maand geleden koorts gekregen en was ik goed ziek van met heel veel hoestbuien en slijm in de keel. Op een gegeven moment is het na een tijdje weg gegaan en de hoest ook. Nu ongeveer een week geleden kreeg ik weer last van heesheid en begon ik weer een beetje te hoesten, paar nachten weer een hoestbui maar nu is het eigenlijk weer een stuk minder. Maar nu komt t, ik voel dat de lymfeklieren achter mijn rechter oksel/borst en me rechter oor nog steeds zijn opgezwollen. Ook is dat plekje op de borst er nog maar ziet het er beter uit, ik heb een vage pijn rechts. Af en toe een zeurend/branderig en tintelend gevoel bij mijn rechter arm/oksel en borst been. Het is daar aan die kant nog steeds gezwollen en er voelt een verdikking volgens mij naast mijn rechter kant van de sternum. En ook een beetje pijnlijk gevoel met inademen maar heel licht. Nu was ik bij de dokter gisteren die alles heeft opgemeten, hartslag/bloeddruk/temperatuur/longen en alles klonk prima. Ook dat plekje op de borst zag er prima uit zei de dokter, ze heeft ook even mijn borst en oksel gevoelt maar voelde niks verdachts. Nu wikt ze dat ik t gewoon los laat maar ben toch onrustig en iedereen zegt dat ik er niet zo geobsedeerd over moet zijn. Ik wou vragen of iemadn meer weet of tips heeft. Misschien heb ik een onderliggende ontsteking of iets want vind t zo gek dat alleen mijn rechter kant pijn doet en gezwollen is.

  Help me out, thanks

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik denk dat je het beste het advies van je huisarts op kunt volgen en het idd voor nu
  te loslaten.
  Je huisarts heeft je onderzocht, die kan je een veel betrouwbaarder advies geven dan mensen op een forum die geen arts zijn.
  Die kunnen je vooral nog veel ongeruster maken met allerlei horror verhalen wat het allemaal zou kunnen zijn.
  Je hebt een ontsteking bij je borst gehad en zegt verkouden of ziek te zijn geweest.
  Daarna kunnen je klieren nog een hele tijd opgezet en pijnlijk zijn,vooral als je er ook regelmatig aan voelt om te voelen of ze nog opgezet zijn.
  Blijf er dus vooral af.
  Mochten ze dan na een aantal maanden nog niet verminderd zijn,kun je altijd nog een keer voor controle je huisarts vragen er naar te kijken.
  Maar voor nu,probeer het idd los te laten

  Reageer
Reageer op: Rechter boven lichaam gezwollen en pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif