Elke 2 weken 5 dagen pijn

 • #1

  Geachte lezer,

  Ik bevind me in de lastige positie dat artsen geen idee hebben wat ik mankeer en ik daardoor overal weggestuurd wordt. Ik zal proberen de situatie zo helder mogelijk uit te leggen:

  Op 2 december 2019 sta ik op met vreselijk pijn heel laag rechts onderin mijn buik. Ik kan bijna niet lopen en sleep mezelf naar de keuken voor pijnstilling en daarna naar de huisarts die hier gelukkig op de hoek zit. Ik kom door de pijn moeilijk uit mijn woorden vandaar de keuze om direct daarheen te gaan ipv te bellen en wachten aan de lijn.

  Ik blijk verhoging te hebben die het volgende uur oplopen naar koorts, maar ik heb vooral een constante pijn. Ik wordt door gestuurd naar de eerste hulp op verdenking van een blinde darm ontsteking, maar dit blijkt het niet te zijn. In het ziekenhuis zien ze niets op de echo en niets in het bloedonderzoek. Wel zien ze door mijn hartslag dat de pijnstilling onvoldoende helpt en uiteindelijk krijg ik morfine waardoor het iets beter gaat. Omdat ze niet kunnen vinden wat er mis is wordt ik naar huis gestuurd zonder pijnstilling, ibuprofen en paracetamol zouden me genoeg moeten helpen. 48u later lig ik op advies van de huisarts weer op de eerste hulp omdat het nog steeds zo slecht gaat en de pijnstilling helemaal niet helpt. Ik wordt doorgestuurd naar gynaecologie maar die kunnen ook niets vinden en daardoor wordt ik gewoon weer naar huis gestuurd met de hoop dat dit over gaat en iets eenmaligs is.. dat laatste is helaas niet het geval.

  Verloop van de pijnaanvallen in deze afgelopen 1,5 jaar:
  - Elke 2 weken is het raak voor +- 5 dagen
  - De pijn is altijd op precies dezelfde plek, ik voeg een plaatje toe waar ik een kruis probeer te zetten op de plek.
  - Dag 1 is altijd het meest heftig, in de dagen erna neemt de pijn af
  - De pijn wordt erger bij beweging, dit is al bij bv naar de keuken lopen, maar als ik bv op dag 5 een wandelingetje maak kan de pijnaanval langer duren.
  - Soms verhoging erbij, meestal niet
  - Warmte helpt enorm, ik leef die dagen met een kruik
  - Kou maakt de pijn heel veel erger (was een testje toen ik vorig jaar zomer geen kruik wou)
  - Morfine helpt een beetje en vooral doordat het me slaperig maakt waardoor de tijd die ik uitzit gevoelsmatig sneller gaat, het enige wat echt helpt zijn spierontspanners, maar die mag je maar 2x op een dag gebruiken en werken maar 3u daarna is de pijn volledig terug
  - De pijn is iets minder heftig bij het gebruik van middelen die je cyclus stil leggen maar is er nog steeds elke 2 weken voor 5 dagen. (gebruikte middelen: een pil die ik door moest slikken, prikpil, Femoston)

  Voorgeschiedenis:
  Ik ben nu 34 jaar en heb al mijn hele leven problemen met mijn ongesteldheid. Toen het begon op mijn 11de was ik altijd ongesteld, 6-8 weken ongesteld en dan een paar dagen niet was de norm, dat is nooit onderzocht. Ik werd al snel op anticonceptie gezet en toen het door de gewone pil heen kwam werd ik op de prikpil gezet.

  Een maand voor de eerste pijnaanval was ik gestopt met de prikpil omdat ik een borst had die groeide en inmiddels 2 maten verschil had met de andere borst in een maand tijd. Voor hormonaal onderzoek mocht je geen anticonceptie dus liet ik de prikpil die ik begin november zou moeten krijgen niet zetten. Ook van de borstgroei hebben ze geen oorzaak kunnen vinden.

  Wat is er onderzocht in deze 1,5 jaar naar mijn weten:
  Tijdens deze 1,5 jaar hebben ze wel ontdekt via bloedonderzoek dat ik vervroegd de overgang in ga, en op den duur heb ik ook wel al de zweetaanvallen gehad en herken ik wel de stemmingswisselingen, dit gaat beter sinds ik Femoston gebruik (nu 2,5 maand).

  Ze hebben mijn hormonen onderzocht via een bloedonderzoek. Tijdens die eerste EH bezoek is er geprikt op oa ontstekingswaarden maar die waren er niet. Er is uitwendig 2x een echo gemaakt, 1x op de EH en 1x op de poli van gyneacologie. Ook is er een inwendige echo gemaakt en meteen vloeistof afgenomen om te onderzoeken op overdraagbare ziektes. Tijdens een second opinion vroeg het tweede ziekenhuis of er een mri is gemaakt, dit is niet gebeurd maar zij vonden het toch ook niet nodig hem te maken. De second opinion was op een poli voor endometriose, maar ze verwachten niet dat dat het is en ik zit toch al in de overgang... In de tussentijd ook een bekkenbodemfysio gezien, maar die kan weinig voor me betekenen omdat het toch echt door een of andere cyclus gedreven lijkt.

  Waar ik nu tegen aanloop is dat niemand lijkt te weten wat ik heb en me alleen maar wegstuurt. Ik zou zeggen dat het iets hormonaals is, dit omdat het begon toen ik stopte met de prikpil na jaren van gebruik. Daarnaast omdat het zo regelmatig is, ik kan de klok er bijna op gelijk zetten, soms komt het een dagje eerder of een dagje later, maar het is gewoon elke 2 weken raak. Daarnaast zorgen middelen die een cyclus zouden moeten stoppen er wel voor dat de pijn een heel stuk minder heftig is.

  Echter denken het ziekenhuis en de huisarts hier anders over omdat je volgens hun met bv de prikpil maar ook met de Femoston die ik nu slik GEEN cyclus kan hebben, nu mogen ze er van mij best een ander naampje aan geven, maar het blijft toch het geval dat het elke 2 weken is voor 5 dagen.

  Heeft er hier misschien iemand tips in welke hoek het nog te zoeken? Naar welke specialist zou ik doorverwezen moeten worden? En is het te verklaren dat het elke 2 weken is ondanks de hormonale medicatie. (Met in het achterhoofd dat mijn normale cyclus altijd raar is geweest en ik eigenlijk gewoon altijd ongesteld was).

  Attachments:
  Reageer
  #2

  Wat ik vergeten ben bij de klachten tijdens zo'n aanval, op de 5de dag voel ik me geregeld extreem down. Wat de dag daarna als sneeuw voor de zon weer verdwenen is en ik niet eens kan begrijpen hoe ik de dag ervoor me zo down kon voelen.

  Reageer
Reageer op: Elke 2 weken 5 dagen pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief