pijn in flank/ pijn in zij

  • #1

    Hallo lezer,

    Ik heb sinds zeker een jaar last van (druk)pijn in de voor mij rechter-flank. Net onder de ribben en net boven het heupbot. Het voelt als ik neit druk lichtelijk brandend, maar niet dusdanig storend dat het me hindert in mijn werk of dagelijkse gang van zaken. Als ik in bed op mijn zij lig en mijn partner slaat als het ware de arm om me heen dan drukt de arm precies op de flank waardoor ik dat neit uit kan houden (en nee geen arm van 20 kilo) Als ik zit of lig en voel en zacht druk voel ik een stekende pijn. Ik heb dit ook slechts aan 1 kant, de rechterkant, voor de lezer links. Het is niet mijn milt, die zit rechts. Ik gebruik geen medicatie, ben stevig qua bouw, maar niet overgewicht of obees.
    Dit zijn klachten die ik niet herken, wel in het verleden veel blaasproblemen gehad en ik heb zelf het vermoeden dat het mijn nier is.
    Herkent iemand de klachten die ik beschrijf?
    Op internet kom ik voornamelijk lever, dan wel galblaas problemen tegen maar ik mis daarvoor toch wat symptomen naar mijn idee...
    Het gevoel is het best te omschrijven als lichtelijk schrijnend, bij aanraking/ dan wel drukken een pijnlijk stekend gevoel.

    Ik hoop op antwoorden!

    Reageer
    #2

    misschien toch eens een echo bovenbuik laten maken! het hoor nml niet

    Reageer
    #3

    Het wordt trouwens niet erger bij inspanning of bij (veel) drinken.
    Ik drink geen alcohol. het laat zich het best omschrijven als een doffe pijn. Wellicht is het een waternier?

    Reageer
    #4

    hallo,

    ik heb dezelfde symptomen maar dan in mijn linkerflank. ben jij al iets wijzer? ik ben 45 jaar en heb ook wat blaasproblemen achter de rug en keer niersteen verwijderd. mijn urine is echter goed. pfff wordt er zo moe van en het tast mijn humeur behoorlijk aan.
    groet

    Reageer
    #5

    Een zeurende pijn in de zij die komt en gaat...? Kan er iets met de ontlasting zijn en de darmen? Beweeg je voldoende en ga je regelmatig naar het toilet? Heb je problemen met overgewicht of met eten?

    Omdat er zoveel darmen in de buik zitten is het best logisch daar eerst aan te denken als je buikpijn hebt...

    Reageer
    #6

    ik zie dat je dit bericht al een hele tijd geleden hebt geplaatst, maar vroeg me af of je inmiddels weet wat het was???
    ik herken wat je schrijft.

    gr.

    Reageer
    #8

    ik herken het bij mij zit het ook in de rechter kant heb al een paar keer nierbekkenontsteking gehad ik gebruik nu hormon pillen het is erger geworden deze pillen moet ik 5 jaar gebruiken i.v.b met borstkanker kan soms niet slapen van de pijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Welke hormoonpillen gebruik je? Is deze bijwerking bekend van de pillen die je gebruikt. Wat staat hierover in de bijsluiter geschreven?

    Reageer
    #10

    Ik heb exact dezelfde klachten sinds 3 weken. Heb urine naar de h.a gebracht en wacht op de uitslag.

    Reageer
    #11

    Hallo Rubos, blijkbaar is er een verdenking op een UWI, een urineweginfectie dus. De pijn in de flank of zij wordt hierbij veroorzaakt doordat de bacterie is opgestegen van de urineleider naar de blaas en vandaaruit verder omhoog naar de nieren. Als de nieren zijn aangedaan (liggen in de flank / zij) dan is dat pijnlijk.

    Reageer
    #12

    Ik heb al een paar maanden last van pijn in m`n rechter zij/flank,straal uit naar boven.Naar de huis arts geweest,urine onderzocht,echo vd blaas gemaakt. Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling:"urine is schoon,echo was goed,ook omliggende organen zijn goed,dus kijk het nog maar een poosje aan." Ook ik heb een verleden van veel blaas ontstekingen en 1 nierbekken ontsteking.Als mijn man mij masseert op die plaats met tijger balsem,verga ik van de pijn maar daarna trekt het weg.Het komt na een paar uur wel weer terug.Een volle blaas maakt de pijn ook heel erg.Ik weet het niet meer. Heeft iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn ?

    Reageer
    #13

    Deze klachten heb ik ook precies het zelfde, maar dan aan de linker kant.
    Het is zelf zo erg dat ik 'snachts letterlijk mijn bed uitvlieg, dan hou ik het niet meer uit van de pijn.
    nu heb ik vandaag een afspraak bij een internist in het ratbout ziekenhuis, kijken of die het weet, want de huis arts komt er niet uit.
    Groetjes Astrid Van den Nieuwenhof.

    Reageer
    #14

    Ik heb ook al minstens een half jaar last van pijn in mijn rechter flank,net boven mijn zij en onder m`n ribben. Een echo van m`n nieren gemaakt omdat ik bekend was met veel blaasontsteking en 1x een nierbekkenontsteking.Zowel aan m`n nieren als omliggende organen was niks te zien.De pijn lijkt erger te worden als ik vettig gegeten heb, maar zoiezo erger dan in het begin, word er soms shaggerijnig van. het verhaal van op re-zij liggen en arm om mijn re-zij geld voor mij ook.Een ander ding is dat ik maar kiespijn blijf houden aan de re-kant terwijl er volgends de tandarts niets aan de hand is met mijn kiezen. Laatst ontmoette ik een vrouw met exact de zelfde klachten, die bleek botkanker te hebben.Nog 3 dagen en dan heb ik weer een afspraak met de huisarts, hoop op een scan,dat laat net effe wat meer zien dan een echo.

    Reageer
    #15

    Hallo

    Ik heb inmiddels al 4 weken een blaasontsteking met van af het begin pijn in de rechter flank. Ik heb al 2 antibiotica gehad maar deze zijn niet aangeslagen! Donderdag heb ik een echo gehad van de blaas en nieren bloed afnamen gehad en urine op kweek gezet. De uitslag van de echo komt pas dinsdag en van de kweek waarschijnlijk donderdag. Mijn ga arts schrijft pas weer wat voor als de uitslagen allemaal binnen zijn. Nu heb ik inmiddels een stuk meer pijn bij die rechterflank voel.dit ook erger met plassen of tikken er op veder ben ik misselijk en al een.tijd erg moe. Ik heb geen koorts moet ik hier voor meteen actie ondernemen of kan ik wachten tot maandag ? Groetjes.shirley

    Reageer
Reageer op: pijn in flank/ pijn in zij


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief