Kun je candida in je prostaat hebben?

  • #1

    Ik vraag dit omdat ik het in mijn oren heb en nu voor de tweede keer een anti candida behandeling (Triflucan) al mijn prostaatproblemen heeft opgelost. Volgens de huisarts kan het niet ,maar die heeft er 15 jaar en heel veel pillen over gedaan om mijn ooronsteking als candida te diagnotiseren. Nu plas ik zelf snachts weer flitsend dus denk ik zelf dat het door die Triflucan komt

    Reageer
    #2

    Uiteraard zou je een candida/schimmelinfectie in je prostaat kunnen hebben. Die zou via de urineleider en de zaadleider daar terecht kunnen komen bijvoorbeeld. Nooit eerder een schimmelinfectie van je eikel gehad?

    Reageer
    #3

    Dat denk ik wel. Rood met witte vlekjes op de eikelrand. Daar heb ik oordruppels opgedaan, die voor mijn oor maar zeer kortdurend werken. Op de eikelrand waren de vlekjes binnen een week weg, vermoedelijk ook omdat ik besneden ben, dus het is daar erg schoon. Mijn vrouw heeft wel candida gehad in haar vagina , maar momenteel heeft ze er al jaren geen last van.

    Reageer
    #4

    Een schimmelinfectie dus. Waarschijnlijk candida.
    Maar dat is dus wel de manier om candida dan in je prostaat te krijgen in ieder geval.

    Reageer
    #5

    Als U er zo bekend mee bent (hopelijk voor U niet uit ervaring) neem ik de vrijheid voor nog twee vragen. Kan het zo zijn dat ik door een candida in de prostaat na het vrijen een soort lichte griepverschijnselen krijg? En dat het na twee wippen op een avond erg pijn gaat doen rond waar de prostaat zit?
    Uiteraard gebruik ik condooms sinds ik dat vermoeden heb, hoewel we bijna 70 zijn.

    Reageer
    #6

    Dat is een moeilijke vraag.
    Er kunnen natuurlijk meerdere redenen zijn. Gezien de leeftijd zou de prostaat natuurlijk vergroot kunnen zijn of een zaadleider wat vernauwd. Dat is gezien de klachten die je beschrijft wel voor de hand liggender dan de candida.

    Reageer
    #7

    Je hebt gelijk, mijn prostaat is vergroot (echo) en ik ben oud dus alles is niet soepel meer. Aan de andere kant is dat probleem na die Triflucan voor mijn oor nu ook weg. Het grote probleem is denk ik nu dat ik niet verder kom zolang de huisarts candida aan een prostaat a priori uitsluit. De uroloog die constateerde dat hij te groot was doet niets zolang de problemen niet te hinderlijk zijn en de PSA niet hard stijgt. Daarbij denkt hij aan een soort operatie (geloof met laser). Misschien moet ik met deze denkbeelden toch maar met hem gaan praten. Bijkomend probleem is dat die vermoedelijke candida in mijn prostaat eerder terugkomt dan die in mijn oor. Mogelijk raak ik daar wel blijvend of langer met een hogere dosis van af?
    Bedankt voor je informatie....

    Reageer
    #8

    Die candida is een verhaal apart. Je kunt die wel met een AB(antibioticum) behandelen maar dat heeft ook nadelen. Het gebruik van AB's kan namelijk ook weer schimmelinfecties veroorzaken. Een 10 daagse kuur van 150 mg Triflucan (Flucanozole) per dag zou een mogelijkheid kunnen zijn. Maar daarmee is dan niet gegarandeerd dat de candida niet toch weer een keer gaat overwoekeren.
    Daarnaast denk ik ook niet dat de prostaat/ejaculatie klachten door de candida worden veroorzaakt, maar door de vergrote prostaat.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Kun je candida in je prostaat hebben?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief