Blaas en prostaat intsteking

  • #1

    Hallo, ik heb een blaas en prostaat ontsteking. Ik gebruik inmiddels alweer 9 dagen antibiotica(Ciprofloxacine Aurobindo) en er is nog maar weinig verbetering. Ik drink veel water om mijn blaas te spoelen en houd rekening met mijn eten. Ook mijn stoelgang is momenteel moeilijk. Ik heb nog voor 3 dagen antibiotica. Mijn vraag is even; wat kan de oorzaak zijn dat mijn kwaal nog niet is genezen of tenminste is verbeterd en wat zijn de vervolgstappen die een huisarts kan volgen?

    Reageer
    #2

    Het is belangrijk om eerst de kuur af te maken. Het is niet zo dat tijdens de kuur meteen alle klachten weg moeten zijn. Het kan soms zelfs tot enkele dagen na de kuur duren. Als de klachten daarna blijven aanhouden, kan er voor een andere kuur worden gekozen

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor, bedankt voor de reactie. Daar moet ik mij eerst maar aan vasthouden en afwachten dus of de kuur alsnog aanslaat. Ik heb nog een vraag; de dienstdoende arts heeft deze diagnose gesteld op basis van mijn klachten en mijn voorgeschiedenis. ( 1,5 jaar geleden dezelfde kwaal)

    Toen zijn er geen bacteriën gevonden en nu weer niet. Verder onderzoek is er niet gepleegd, ook niet via de anus. Ik vermoed omdat de arts nog leerling is. Mijn vraag is; komt het vaker voor dat er geen bacteriën worden gevonden in de urine met een ontsteking?

    Groeten, Henno

    Reageer
    #4

    Dat is inderdaad mogelijk. Het kan een geïsoleerde ontsteking zijn of een zgn steriele ontsteking.

    Reageer
Reageer op: Blaas en prostaat intsteking


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief