Chronische prostaatontsteking

 • #1

  Een jaar geleden kreeg ik klachten en concludeerde mijn dokter en uroloog dat ik een prostaatontsteking had. Eerst heb ik antibiotica gekregen, wat de klachten niet helemaal wegnamen. Daarna bleek dat het bij mij om een chronische prostaatontsteking ging. Op advies ben ik daarna nog bij een fysio om te werken aan mijn bekkenbodem. Het lijkt de laatste maanden een stuk beter te gaan, alleen heb ik iets ontdekt waardoor het soms weer terugkomt.

  Zodra ik sex heb gehad of ook maar iets wat opgewonden raak, lijkt het brandende gevoel in mijn penis terug te komen. Ook ben ik die dagen dan oververmoeid, omdat het lijkt alsof de ontsteking dan even terug is. Telkens na een paar dagen trekt het dan weer weg. Het is echt zo'n cirkel waar ik in zit. Het lijkt mij fijn om te weten waarom dit telkens terugkomt. Hebben jullie advies / tips hiervoor? Ik hoor het graag.

  Reageer
  #2

  Het zouden dus toch je bekkenbodemspieren kunnen zijn.

  Reageer
  #3

  Ik zit ook met geïrriteerde prostaat: prostitis. Vanaf december vorig jaar.  Gespannen bekkenbodem houd dit in stand: CPPS.
  Ik krijg soms plotseling meer last zonder aanleiding. Soms ook naar de sex of na het plassen. Het gaat op en neer. Ben heel druk bezig met de bekken fysio maar kan het slecht onder controle houden.
  Doe je ook bij de fysio met een echo kijken naar je bekkenbodem? Dit heeft mij goed geholpen om echt bewust te worden wanneer je hem allemaal aanspant. En nu is aanspannen niet erg maar als hij niet volledig ontspant wel. En dit was via een echo echt perfect te zien.

   

  Reageer
  #4

  Wat vervelend om te horen. Heel herkenbaar wat je zegt. Ik ben een paar keer naar de fysio geweest, en bij die bezoeken werd er inderdaad gekeken met een echo. De fysio zag dat ik inderdaad een te gespannen bekkenbodem had. Het slecht onder controle houden is bij mij denk ook het geval. Probeer nu echt elke dag oefeningen te doen en moet zeggen dat het dan wel beter gaat. Maar telkens na sex kan het weer even terugkeren, dat is frusterend. Duurt het bij jou dan ook een paar dagen voordat het weer weggaat? Of heb je er langere tijd last van?

  Reageer
  #5

  Hey jhon,

  Zijn vervelende dingen inderdaad, vooral als
  Het zo lang duurt allemaal is het erg frustrerend.
  Ik heb soms na de sex geen last, soms wel.
  Soms na het plassen en soms niet. Soms gaat het een week heel goed en dan weer 2 weken slecht, ik weet zelf niet wat ik goed of fout doe.
  Bij het wakker worden heb ik 0 last, vaak na de ontlasting /plassen dan begint het.
  Vaak gaat de slechter tijd gepaard met pijnlijke anus en slecht ontlasten.
  Ook is hij vaak klein hard en terug getrokken, heb jij daar ook last van?
  Soms verlies ik ineens een druppel vocht, lijk op voorvocht maar de structuur is anders, het lijkt ook niet op urine.
  Merk dat ik onbewust de bekken bodem zo aanspan alsof ik plas/ ontlasting ophou, als ik me hier van bewust word kan ik het met gemak ontspannen maar 5 min later komt de spanning er weer in. Lastig allemaal

  Wat voor oefeningen doe je?
  Google eens naar CPPS , veel info over te vinden en er zijn wel een aantal specialisten te vinden op dit gebied. Ik kijk het nog even aan en dan ga ik verder zoeken.

  Reageer
  #6

  Ja, heel vervelend...
  Ik herken veel dingen die jij beschrijft. Wat bij mij wel helpt (denk ik) is veel beweging. Probeer elke dag een lange wandeling te maken en oefeningen te doen. De oefeningen die ik regelmatig doe zijn de kegeloefeningen.

  Dat met vocht verliezen heb ik ook soms, wanneer de irritatie weer terug is. Echt pijn bij de anus heb ik gelukkig niet meer. Wel lastige ontlasting inderdaad, dat is heel vervelend ook. Bij mij is het in de avond vaak erger dan in de ochtend / overdag. Ik denk dat dat komt omdat je dan moe bent en je lichaam harder moet werken. Ook als mijn weerstand slecht is heb ik er meer last van.

  Wat een gedoe he!

  Reageer
  #7

  Vandaag weer een slechte dag, pijnlijke teruggetrokken penis, tintelend gevoel in scrotum. Ook koude kippenvel rillingen krijg ik dan door mijn lichaam. Plas straal
  Is ook erg zwak. Ende van de dag minder last.
  Heb ook eens een halve lorazepam gekomen of dat hielp met de ontspanning maar dit werkte averechts. Kreeg er spanning van en heb me een week kut gevoeld haha.

  Ik merk ook dat beweging helpt, ik doe elke avond 5 km lopen. Hardlopen zou weer niet goed zijn. Ik doe ook motorcross en mountainbiken maar dat durf ik nog niet aan met deze klachten.
  Zwemmen zou goed kunnen helpen las ik.
  Alcohol zou ook niet goed zijn en ik heb afgelopen weekend meer als gemiddeld alcohol gedronken dus dat kan er mee te maken hebben.
  Normaal 2 a 3 flesjes per week. Heb afgelopen weekend wel 20 flessen gehad:(

  Pijn bij mijn anus is ook minimaal nu gelukkig, in december kon ik amper lopen van de pijn, wat een ellende.

  Altijd fijn om iemand te tegen te komen en herkenning te vinden. Laten we elkaar op de hoogte houden, misschien kunnen we elkaar en andere helpen.

  Sterkte er mee John

  Reageer
  #8

  "Ik doe ook motorcross en mountainbiken" geen wonder dat je dan dergelijk klachten hebt. Heb je enig idee hoe vaak je perineum en dus ook je bekkenbodem een opdonder krijgen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Motorcross heb ik de afgelopen 2 jaar amper gedaan wegens andere klachten. Mountainbike ook heel weinig de laatste periode. Beide had ik weer volop opgepakt als ik deze klachten niet had ontwikkeld. Motorcross doe ik al vanaf jonge leeftijd en nooit klachten van gehad. Maar ben wel met je eens dat je onderlichaam aardig op z’n kloten krijgt. Ik durf deze sporten niet meer aan omdat ik bang ben dat mijn klachten verergeren.

  Reageer
  #10

  Maar je bekkenbodem heeft toch in al die jaren nogal wat klappen te verduren gehad. Dat je er niet meteen last van had zou kunnen maar dan hoeft er ook maar iets te gebeuren met je bekkenbodemspieren of de hel breekt los

  Reageer
  #11

  Wat vervelend om te horen dat je weer een slechte dag had. Hopelijk gaat het snel weer de goede kant op...

  Beweging is echt goed, en goed slapen / gezond eten. Motorcross en mountainbiken lijken mij ook niet al te goed voor je bekken. En teveel alcohol ook niet, haha. Heb het soms ook gehad na een leuk avondje uit, dan merk je het meteen.

  Zeker fijn om ervaringen te kunnen delen en mensen te kunnen helpen. Wij zijn absoluut niet de enige hierin... denk dat er vele andere zijn die gelijksoortige klachten ervaren.

  Reageer
  #12

  Gelijkaardige klachten hier

   

  vage buikpijn, lastig gevoel bij plassen en vooral klachten voor en na plassen en ontlasten.

  terug getrokken penis regelmatig.

  Reageer
  #13

  Hi A,

  Dat zijn inderdaad dezelfde klachten. Hopelijk heb je iets aan de tips op dit forum.

  Reageer
  #14

  Denk misschien een verzakking zelfs.

  heb voor de klachten begonnen serieus wat gewicht versleurt met verbouwen ( chappe ) en altijd pers gedrag op de wc.

  pijn komt vrijwel altijd voor en na het wc gaan en blijft soms lang aanwezig.

  druk op de blaas, doffe pijn buik, suf , moe maar komt door die pijn.

  Belemmert men werk en dagelijks leven enorm.

  Reageer
  #15

  Terug getrokken penis is echt een heel vervelende gevoel. Heel anders dan dat hij is terug getrokken door kou bijvoorbeeld.
  Ben jij ook al eens bij een bekkenbodem fysio geweest A? Deze zou ook kunnen meten of er te weinig spanning op staat. Meten is weten.
  Bij mij is bij wakker worden niks aan de hand, zodra ik naar de wc ben geweest is het mis, klachten lijken met anus klachten samen te hangen en dit is ook een bekkenbodem klacht.

  Ik heb weer een paar erg goede dagen, geen terug getrokken penis en haast geen branderigheid, hier zou ik direct voor tekenen:)

  John en A sterkte

  Reageer
Reageer op: Chronische prostaatontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief