pijnlijke zweren op penis

 • #1

  Beste,

  Graag uw licht over de volgende zaak.

  Op 28 november 2020 heb ik seksueel contact gehad met een man. Wij hebben elkaar oraal bevredigd en ik heb hem veilig geneukt.

  Op 5 december 2020 kreeg ik tegelijkertijd last van een tweetal klachten. Dit ging om pijn aan de penis en een pijnlijke, opgezette keel. Bij de penis leek het te gaan om een zweer, gezien er duidelijk sprake was van weefselverlies. De wonde was rood, zacht en pijnlijk van aard. Naar aanleiding hiervan contact opgenomen met de huisarts.

  Na lichamelijk onderzoek gaf deze aan dat dit een scheurtje in de voorhuid betrof en dat dit vanzelf over zou moeten gaan met behulp van vaseline. De keel bleek inderdaad ontstoken, dit zou ik moeten aankijken.

  Enkele dagen later bleek de wonde te zijn uitgegroeid en daarmee werd de pijnervaring overduidelijk groter. Dit presenteerde zich voornamelijk 's nachts doordat de penis in de slaap in erectie kwam. Dit bracht met zich mee dat de zweerregio strak kwam te staan, waardoor de zweer ging bloeden. Ikzelf heb hierop actie ondernomen door de zweer onder de kraan te spoelen en mijzelf te voorzien van schoon ondergoed.

  De dag hierna nogmaals contact opgenomen met de huisarts. Na onderzoek stelde deze vast dat dit inderdaad een zweer betrof en schreef mij een antibioticakuur voor van een week. Dit betrof de antibiotica Amoxicilline 750mg disper. Hiermee zou ook de onverminderde ontstoken keel verholpen moeten worden.

  Na 2 dagen begonnen de klachten op beide locaties af te nemen. De zweer herstelde zich en de keel werd -zij het langzaam- kleiner. Tegen het einde van de kuur was de zweer bijna genezen. De keel leek voor 30 % in grootte te zijn afgenomen. Hierop heb ik dit voorgelegd aan de doktersassistente. Deze gaf aan de kuur af te maken gezien antibiotica nog enkele dagen doorwerken. Aan het verzoek tot verlengen werd geen gehoor gegeven.

  Twee dagen na de kuur begon zich weer een zweer te ontwikkelen. Hierop heb ik weer contact opgenomen met de huisarts. deze kwam tot dezelfde conclusie en schreef mij een tweede antibioticakuur voor, dit maal Amoxicilline/Clavulaanzuur 500mg/125mg.

  Na het starten van deze kuur werden de klachten heel langzaam minder. Echter op dag 4 van de kuur ontwikkelde ik weer een licht weefselverlies, wat zich uitbouwde tot een lichte zweer. Na het eindigen van de kuur ontwikkelde deze zweer zich uit tot een grotere pijnlijke zweer. Hiernaast ontwikkelde ik nog twee andere zweren op de penis, van gelijke aard.

  Na weer contact opgenomen te hebben met de huisarts stuurde deze mij door naar de dermatoloog. In de aanloop naar deze afspraak ontwikkelde ik nieuwe pijnlijke zweren, ditmaal gelegen onder de navelregio, ter hoogte van de boxerrand (elastiek). Dit bracht wederom een hoop pijn met zich mee. De dag voor de afspraak zag ik dat mijn lichaam deze zweren ook uit zichzelf kan herstellen. 1 zweer toonde een gedeeltelijke nieuwe gave huid en ook de andere zweren op de penis en onderbuikregio verminderden.

  Na onderzoek van de dermatoloog gaf deze aan dat dit een streptokokkeninfectie was, veroorzaakt door een disbalans van de bacterieculturen in het genitale gebied. Ik gaf aan dit vreemd te vinden, gezien de klachten du moment begonnen zijn in de keel en de penis -- nadat in deze locaties seksueel verkeer had plaatsgevonden--. Echter gaf de dermatoloog aan dat dit iets anders moest zijn en dat ik hiervoor bij de huisarts moest zijn. De dermatoloog schreef mij een antibioticakuur voor in de vorm van een zalf. Dit betrof Fucidin 20mg.

  Na aanvang van deze kuur namen de klachten aanvankelijk af. Het leek of mijn lichaam aan het voortborduren was op het ingezette herstel. Op dag 4 van de kuur ontwikkelde ik weer een nieuwe, lichte zweer. Deze groeide echter niet verder uit en was weinig pijnlijk. een week later bleek deze zweer zeer langzaam te zijn doorgegroeid. De zweer werd iets pijnlijker en toonde een ronde witte kern. Een paar dagen later (nu) toont deze zweer tekenen van herstel. Echter toont de top van de eikel nu een licht, niet pijnlijk weefselverlies. De kuur loopt vandaag af.

  Zoals hierboven omschreven heb ik mijn twijfels over de diagnose streptokokkeninfectie, de zalf zal misschien een dempend effect teweeg hebben gebracht. Ik ben geen dokter, daarom ben ik hier 😉

  Hoofdvraag in dezen of hier nog een aanpak in mogelijk is. Mijn grootste zorg op dit moment is resistentievorming na 3 maal theraphiefalen in de vorm van antibiotica. Hoe denkbaar is dit scenario? Na mij ingelezen te hebben bleek dat er in dit soort gevallen 'reserve' antibiotica bestaan. Dit blijken heftige middelen te zijn, die intraveneus toegediend worden.

  Als resistentie inderdaad een probleem vormt, hoe groot is het gevaar dat deze infectie zich centraal (invasief) uitbreid? Positief is dat ik niet geheel weerloos tegen de ziekteverwekker ben, soms ben ik uit mijzelf in staat de aanvaller terug te dringen.

  Wat ik nog aan het hele verhaal kan toevoegen is dat de keel nog altijd ontstoken is. Soms ontwikkel ik aan de binnenkant van mijn lip een pijnlijke, witte zweer. Deze verdwijnt na een paar dagen weer. Verder ben ik een relatief gezonde jongeman van 26 jaar. Ik voel mij niet vermoeid en ben zeer wel in staat in mijn driewekelijkse krachttraining.

  Graag uw visie en zo mogelijk antwoorden over bovenstaande.

  Reageer
  #2

  Is er een bloedonderzoek gedaan? Is er een swab van een zweer genomen om verder te onderzoeken of het dan ook een streptokokkeninfectie is?

  Reageer
  #3

  Dag John,

  Bedankt voor je bericht.

  Er is geen diagnostisch onderzoek verricht door de dermatoloog.

  De huisarts had al negatief getest op chlam/gono/syfilis.

  Reageer
  #4

  Dan denk ik dat het toch goed is om dat onderzoek wel te doen. Als er wordt vastgesteld welke bacterie dat is, kan er ook worden getest welk antibioticum dan wel werkzaam is

  Reageer
  #5

  Dank John, hoe groot zijn de kansen?

  Reageer
  #6

  Dat kan ik zo helaas niet zeggen

  Reageer
  #7

  Bedankt tot zover.

  Er valt ook niets te zeggen over in hoeverre dit een bedreiging vormt voor de gehele gezondheid mocht er geen behandeling voorhanden zijn?

  Reageer
  #8

  Er is in de regel altijd een behandeling voor. Ik zie niet meteen en bedreiging voor de algehele gezondheid

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dag John,

  Bedankt voor je inzicht zover, ik laat je de uitkomst weten.

  Reageer
Reageer op: pijnlijke zweren op penis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief