Zweten, Duizelig, Kotsneiging, Psychisch

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik loop hier al een paar jaar mee rond, maar het begint me nu echt bang te maken.
  Ik heb eens / twee dagen per maand, soms een langere tijd niet, dagen waarop ik om
  de zoveel tijd een soort aanvallen heb.

  Deze aanvallen duren rond de 2 minuten.. en dan zijn ze weer over.. na een uur komen ze weer terug, dat blijft dan zo een dag.. of anderhalve dag.

  De aanvallen maken me opeens heel veel zweten, en psychisch is het vooral raar, ze laten me aan dingen denken, die ik alleen op het moment van de aanval herinner.. op dat moment komen ze me heel bekend voor, en daarna ben ik het weer helemaal vergeten. Ook krijg ik kokhals neigingen erdoor, maar er komt niks uit.. Ook word ik erg duizelig erdoor.

  Na zo'n aanval is het weer over.. en dan komt er na een tijdje weer eentje.. die je een paar seconden ervoor kan voelen aankomen.

  Ik weet het, het klinkt allemaal erg vaag.. maar ik snap echt niet wat het is, het maakt me beetje bang..

  Alvast bedankt,

  Steven

  Reageer
  #2

  Beste Steven, het is zo niet eenvoudig te zeggen wat er aan de hand is. Wel lees ik dat je je ernstig zorgen maakt en bang bent.
  Ga naar de huisarts en laat een bloedonderzoek doen, mogelijk zijn er schildklier, bloedarmoede of diabetes afwijkingen te vinden. Er kan verder worden gezocht naar eventuele psychische oorzaken maar daar is een uitvoeriger anamnese voor nodig.
  Succes en sterkte.

  Reageer
  #3

  Het klinkt als een hyprventilatieaanval, paniekaanval. Veroorzaakt door stress. Probeer eens bijpassende ontspanningsoefeningen/yoga te doen. Als je er erg bang voor bent is misschien een bezoekje aan de huisarts een goed idee. Als hij/zij je kan vertellen dat je gezond bent word je misschien niet meer zo angstig.

  Reageer
Reageer op: Zweten, Duizelig, Kotsneiging, Psychisch
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief