Duizelig, bleek gezicht, zweetaanval, branderig gevoel hoofd

 • #1

  Beste lezers,

  Vanochtend heb ik iets aparts meegemaakt. In een tijdsbestek van 15 minuten ben ik allereerst heel duizelig geworden. Mijn gezicht werd helemaal bleek en kort erna kreeg ik (koud) zweet op voorhoofd, rug en andere plekken. Sinds dit allemaal weer is weggegaan heb ik een branderig gevoel op een plek in mijn hoofd. Het is dus geen hoofdpijn, maar echt op een bepaald plekje pijn, alsof ik mijn hoofd daar gestoten heb.

  Heeft iemand een idee wat het kan zijn of advies wat ik nu moet doen?

  Bedankt en met vriendelijke groet,
  Rob

  Reageer
  #2

  hoi Rob,ik heb t zelfde gehad en hield voor een dag of 2 op 1 plek in mn hoofd stekend gevoel.Bij mij kwam t omdat ik mezelf totaal voorbijgelopen was,teveel stress,werk en persoonlijke spanning.Uiteindelijk viel ik zelfs veel flauw.Als ik jou was zou ik er zeker met de huisarts over praten en t niet verslonsen.succes

  Reageer
  #3

  hallo rob ik heb het ook al 14 jaar geleden was begonnen brand gevoel in mijn hoofd soms gaat het weg soms kom het terug ik heb nu al 2 jaar lang dokters kunnen de oorzaak niet vinden ze zeggen dat het stres is ik zelf weet het ook niet is zo vervelende gevoel soms brand soms pijn soms gespanen mischien kom het door roken heb ook foto laten maken van hoofd ze zeiden dat het spierspanings hoofdpijn is

  Reageer
  #4

  Ik heb ook al 2 jaar last van dat brandende gevoel op mijn hoofd. Het niks net of er mieren op lopen.
  Mijn vader heeft het ook en heb het dus van hem.
  Mijn arts weet ook niet wat het is, maar het is in ieder geval niet ernstig. Neem gewoon een Paracetamol of een ibuprofen. Dan is het na 5-10 minuten wel weer weg.
  gr bjorn

  Reageer
  #5

  dag allen,

   

  is er toevallig nog iemand in dit forum die antwoord heeft op Rob,

  of wellicht Rob zelf, weet je ondertussen na die jaren al wat dit geweest is?

  graag verneem ik reactie, heb namelijk last van hetzelfde.

   

  groetjes,

  kyle

  Reageer
  #6

  @Kyle, misschien handig om advies te vragen op natuurgeneeskundig gebied. Het duizelig zijn en zweten kan te maken hebben met de voeding en met tekorten aan voedingsstoffen. zo'n branderige plek zou ik op zich niet weten maar zou ook met dit soort factoren te maken kunnen hebben. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten aan stoffen.

  Reageer
  #7

  Ik heb hetzelfde en daarbij ook steken borststreek en achter mijn ogen en rug. Ze gooien het op stress en spanningshoofdspijn chronische hyperventilatie. Het gekke is als ik een hoofdpijn aanval heb lijkt het of mijn aderen de druk  iet meer aankunnen. Als ik water snuif met zout trekt het weg. Heb scan gehad zin niks. Ik zelf denk omdat ik kunstmatig in de overgang gebracht ben geweest dat het met mijn hormonen te maken heeft. Ook trekken mijn aderen helemaal dicht zeer pijnlijk op mijn handen onderarmen knieholte en hoofd. Voor nu Let ik op met de kou en zoveel mogelijk ontpannen met oxazepam en ademhalingsoefeningen. Dat helpt iets maar de klachten verdwijnen niet. Heb ook een hart echo en film gehad zagen geen afwijkingen. Bloed is ook goed ik snap er niks van.

  Reageer
  #8

  Geen paracetamol dat verergerd hoofdpijn zei mijn neuroloog ik heb tramadol of zaldiar. En soms morfine als het niet meer te houden is

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je om de een of andere manier kunstmatig in de overgang bent gebracht lijkt het me niet zo verwonderlijk. Bij hoofdpijn kunnen je hormonen betrokken zijn. Normaal gesproken kan je je hormonen wel weer bijsturen maar in dit geval weet ik niet wat wijsheid is. Wel kan je het ondersteunen met evenwichtige voeding en bepaalde voedingssupplementen. Onder ander magnesium, vitamine B en D, gammalinoleenzuur en omega 3.

  Reageer
  #10

  Hoi ik heb daar ook last van . Ik heb bloedonderzoek gehad  en had vitamine b12 en vitamine d te kort  en door  stress kan alles erger worden dat heb ik nu ook  .

  Reageer
  #11

  Mijn psychische hoofd staat in de fik. Het voelt als een brandwond. Bij de kleinste bezering krijg ik een spanning achter mijn linker oog. (Soort verdriet achter oog. ) ik ben de hele dag bezig mijn gedachten te sturen om dat hoofd maar in balans te houden.

  Reageer
  #12

  Ik kreeg met Pinksteren 2021 een Hartinfarct. 2 stents werden er geplaatst en een berg medicijnen kreeg ik mee waaronder cholesterol verlagers, bloedverdunners, Bètablokkers om het hart rustig te houden. Ik kreeg spierkrampen in mijn kuiten, armen, hoofd , lippen ,ogen en handen. Ben ten eerste gesloopt door de medicijnen, ten tweede is het ook een stress factor. Heb altijd actief vrolijk geleefd, na mijn hartinfarct zag mijn hele leven al een mislukking. Mijn leven bestond uit werken (alleen), sleutelen aan mijn oldtimers (alleen), boodschappen doen met mijn vrouwtje. Heel af en toe een gezamenlijk motorritje ( niet noemenswaardg om te zeggen dat het vrienden zijn want daar had ik een te druk leven voor ) kortom zag ik alleen mijn gemis. Geen werk met collega's, onze kinderen komen niet meer over de vloer.geen vrienden opgebouwd door een te druk leven . Al met al zag/zie ik dit alles na mijn hartinfarct alles als zo,n groot gemis dat ik in een zware stress spiraal zit . Hoe meer stress/somberheid hoe meer prikkels in het hoofd en armen en pijn in mijn ruggengraat ter hoogtevanmijn longen. Ook ben ik daarbij leeghoofdig, /gedachteloos. Alles gaat maar op de automatische piloot . Ik ga een EMDR ,licht therapie proberen.. misschien heb ik er baat bij , en misschien anderen ook.

  Reageer
  #13

  Sinds 2 jaren geleden krijg ik regelmatig een branderig gevoel in mijn hoofd.
  Het lijkt alsof de pijn van eerst midden op het hoofd, daarna trekt het naar rechts of links.
  Ik heb ook regelmatig zweet aanvallen.
  Paracetamol helpt niet.
  Na massage in de nek trekt de pijn tijdelijk weg

  Reageer
  #14

  Ik heb inmiddels zeven jaar last van branderig gevoel op mijn hoofd. Het zal wellicht zijn ontstaan door stress. Ik weet niet hoe ik ervannaf kan komen en het houdt me continu bezig. Ik ben zeer benieuwd of iemand verdere tips heeft.

  Reageer
  #15

  @Willem, weet natuurlijk niet wat je hebt maar wellicht dat een natuurgenezer je verder kan helpen.

  Reageer
Reageer op: Duizelig, bleek gezicht, zweetaanval, branderig gevoel hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief