Moedervlek

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik had een vraagje. Ongeveer 3 weken geleden heb ik een goedaardig moedervlek bij de huisarts weg laten branden door cosmetische redenen. Nu ziet het er naar uit dat de moedervlek weer teruggroeit, er zit een klein donkerbruin/bruin stip op de litteken. Ik heb er verder geen last van. Kan dit erg zijn en moet ik naar de huisarts hiervoor? En hebben jullie hiermee ervaringen?

    Alvast Bedankt.

    Reageer
    #2

    Dat kan geen moedervlek zijn want die groeit niet zo snel terug. Wat het wel is, is lastiger te zeggen maar eerder lijkt het litteken weefsel te zijn.

    Normaal gesproken stuurt de huisarts het weggehaalde weefsel op voor controle op afwijkende cellen onder de microscoop.

    Wat je kunt doen is de huisarts even bellen voor de uitslag van dit onderzoekje, en vertel dan ook even dat je denkt dat de moedervlek terugkomt, en of de huisarts het nodig vindt dat het plekje opnieuw onderzocht wordt.

    Ik acht de kans op een maligniteit heel erg klein, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, moet de huisarts het plekje echt even zien en onderzoeken.

    Goed dat je actie onderneemt als je het niet zeker weet. Het is tenslotte je gezondheid en daar heb je er maar entje van!

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie!

    Nou het is zo dat de huisarts het niet nodig vond om de moedervlek op te sturen aangezien hij er zeker van was dat het een goedaardige moedervlek was. Hij heeft de moedervlek dan ook gewoon verbrand en verder niks meer aan gedaan.

    Zelf zit ik te denken dat de moedervlek misschien dieper lag en er dus nog wat cellen achtergebleven zijn. Dus begint er een nieuwe moedervlek weer te groeien. Ik kan helaas niet bij mijn huisarts langs, want ik zit momenteel in Spanje maar ik ga wel hier even naar de dokter.

    Reageer
    #4

    Ja, dat is verstandig. Als je je zorgen maakt, laat het dan controleren door een arts. Ik hoop niet dat jouw huisarts een fout heeft gemaakt door het niet op te sturen. Ik dacht dat standaard was voor ieder bultje en plekje dat weggehaald werd namelijk. Ik duim voor je dat het allemaal goedaardig is zoals je huisarts ook dacht!

    Reageer
    #5

    Dankje!

    Nou ik ben vandaag naar 'Medico Familiar' geweest, de huisarts van hier en die zei dat het niet erg was omdat de moedervlek goedaardig is. Ze zei dat de moedervlek waarschijnlijk niet volledig is weggehaald. Maar ze was er niet zeker van en heeft me dus verwezen naar een dermataloog. Beter maar ook, want ik wil graag zekerheid, anders maak ik me zorgen! Wat wel jammer is, is dat de afspraak met de dermataloog pas een maand later staat gepland. Maargoed, beter dan niks.

    Reageer
    #6

    Ik ben benieuwd hoe dit verder verloopt. De dermatoloog is het juiste adres voor dit soort vragen.

    Reageer
Reageer op: Moedervlek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief