Hormoonhuishouding

 • #1

  Ik heb vorig jaar voor de “lol” mijn testosteron, cortisol en DHEA laten meten via een speekseltest. DHEA kwam toen veelste hoog terug testosteron iets aan de hoge kant en cortisol gewoon normaal.
  Ik loop best al lang met wat klachten zoals: brain fog, ADHD die erger geworden lijkt te zijn, verminderde libido, vermoeidheid, verminderde enthousiasme zowel seksueel als voor bijvoorbeeld een uitje of een sport event en het ergste nog van allemaal buik problemen die flinke pijn kunnen opleveren op z’n tijd. Mijn vraag is nu: is een speekseltest accuraat voor het meten van deze hormonen? Wat houdt een te hoge DHEA in voor een man en wat kan de oorzaak zijn? Is er een connectie tussen mijn klachten en de uitslagen?

  Met vriendelijke groet,
  Mike

  Reageer
  #2

  DHEA : 1239,1 pg/ml 150-600 is normaal
  TESTOSTERONE VRIJ: 172,8 PG/ML 120-160 normaal

  Reageer
  #3

  Persoonlijk zou ik met die klachten naar de huisarts gaan, ipv zelftesten doen en vervolgens de uitslag bespreken op een forum waar geen artsen zijn.
  Zodat er echt onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak en daar zo mogelijk iets aan gedaan kan worden.

  Reageer
  #4

  Goed punt maar ben geen fan van dokters ze wimpelen dingen vaak gemakkelijk weg. In iedergeval dat is mijn ervaring.

  Reageer
  #5

  Een speekseltest is in ieder geval niet voldoende betrouwbaar

  Reageer
Reageer op: Hormoonhuishouding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief